Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
Dr_M ::
Upam, da se moderatorji oglasijo, predno intel fanboyi spet poserjejo celo temo s svojim nakladanjem.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
M-XXXX ::
Upam, da se moderatorji oglasijo, predno intel fanboyi spet poserjejo celo temo s svojim nakladanjem.
Jaz pa upam da pobrišejo take neumne poste, kot je naprimer ta tvoj. x45 je napisal bedarijo oziroma laž, jaz se s njegovo izjavo nisem strinjal in sem to napisal ob enem pa priložil tudi dokaze ter mojo mišljenje tudi zagovarjal. Tako forum deluje, če se s tem ne moreš sprijaznit potem pač ne hodi gor! Če se pa mogoče s čim kar sem napisal ne strinjaš, pa si dobrodošel da dokažeš nasprotno (kar pa se najbž ne bo zgodilo)!
klemenSLO ::
Vzel bom verjetno X4 940 proc. Ali je kaka bistvena prednost če dam sedaj tistih 50 € več za rame DDR3 1333 MHz in plato ki to podpira?
Predvidevam, da bom mel ta sistem nekaj let (tako kot do sedaj 5 let bartona 2500 :) )
lp klemen
Predvidevam, da bom mel ta sistem nekaj let (tako kot do sedaj 5 let bartona 2500 :) )
lp klemen
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()
TOP ::
Glede DDR3 ramov,ne boš pridobil nič,kar bi lahk ti opazu.Kar se pa tiče nadgradnje v bodoče.pa lahko,če kupiš plato AM3,ker 940 mislim da je AM2+,če se motim me popravite.
M-XXXX: kaj bi ti sploh rad? Samo najedas, trolas in poleg tega, tako kot se nekateri, nabijas tja v tri dni nekaj.
A res nimas kej bolj pametnega za pocet, kot spilat kretena?
Mitja358: ja sem, samo se vodo moram napeljat. Je se veliko dela.
A res nimas kej bolj pametnega za pocet, kot spilat kretena?
Mitja358: ja sem, samo se vodo moram napeljat. Je se veliko dela.
Dr_M se vidi iz napisa na slikici računa, oziroma odsotnosti le njega ja
Kot vedno- če bo nekdo napisal bedarijo jo bom popravil... Kar pa je bilo nekako 95% postov od x45 in še veliko ostalih! Žalostno ampak resnično, vendar dokler moji odgovori niso rdeči bi rekel da sem kar dobro zadel bistvo!
Kot vedno- če bo nekdo napisal bedarijo jo bom popravil... Kar pa je bilo nekako 95% postov od x45 in še veliko ostalih! Žalostno ampak resnično, vendar dokler moji odgovori niso rdeči bi rekel da sem kar dobro zadel bistvo!
Cut the crap.
Pejt raj na un drug butalski forum buce prodajat, ker tuki jih folk ne bo kupoval. Vsaj tisti ne, ki so kdaj racunalnik od blizu videli.
Pejt raj na un drug butalski forum buce prodajat, ker tuki jih folk ne bo kupoval. Vsaj tisti ne, ki so kdaj racunalnik od blizu videli.
Cut the crap.
No potem pa ti ne bo problem pokazat 5 linkov (ali manj) kjer se tako zelo motim kot ti trdiš!
Naj modi pobrišejo tele bedarije, ker nikamor ne peljejo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
galu ::
M-XXXX jst bi rad sam nekej videl..
Kako i7 na 5.5GHz premaga PhenomII 955BE na 7GHz. Prosim za kak review (3D Marke, in vsaj 1 igro). Če imaš to, prosim. Če ne, ne govori da i7 premaga PII na takih pa takih frekvencah, če nimaš nobene podlage za to (PA NE TOMS HARDWARE!).
Kako i7 na 5.5GHz premaga PhenomII 955BE na 7GHz. Prosim za kak review (3D Marke, in vsaj 1 igro). Če imaš to, prosim. Če ne, ne govori da i7 premaga PII na takih pa takih frekvencah, če nimaš nobene podlage za to (PA NE TOMS HARDWARE!).
Kot prvo z 7ghz ti ne morem ponuditi (razlog: za zdaj še nobeden ni najdu takega procesorja, ki bi pri taki frekvenci naredil kaj konkretnega (CPU-Z pač ne šteje v to).
Tukaj ni nobenih reviewu, tukaj je potrebno gledati rezultate (rekorde). In konkretno primerjavo je težko najdt, se bom pa potrudil:
Recimo 3dmark Vantage (na hitro sem le za tega najdu da ima vse primerljivo, le procesor je različen:
4.8ghz i7 dobi CPU score 29 000--- http://www.hwbot.org/result.do?resultId...
5.5 ghz AMD dobi pa 19 000--- http://www.hwbot.org/result.do?resultId...
Lažje ti bo da greš na hwbot- natančneje na: http://www.hwbot.org/init.results.searc...
ZDaj ap pojdi samo povrsti in glej najboljše rezultate. AMD ni prvi niti v eni kategoriji. Kot je rekel x45 gre AMD vse tja do 7ghz, i7 pa samo 5500 max in je kljub temu povsod prvi. Kako ti bi drugače razložil pa ne vem...
Meizu ::
3DMarke in 1 igro... Pha...
Kdaj se boste že enkrat naučili, da so igre še najmanjši problem za procesorje. Gleda se ostale stvari, naprimer renderingh, multithreading itd...
Meizu ::
Pa a se ti res ne moreš ne zlagat? 27,3k za Intel, 24,7 k za AMD sistem.
No, še vedno govorimo o 700mhzjih razlike, kar pa še vedno ni zanemarljiva številka...
M-XXXX: ko bo i7 920 zmogel take rezultate, na plati za enako dnarja kot pri AMDju, pol se pa oglasi. Do takrat obdrzi te bedarije zase.
Ni res- še enkrat preberi kaj sem napisal!
19k za AMD ter 29k za Intel!
Kdaj se boste že enkrat naučili, da so igre še najmanjši problem za procesorje. Gleda se ostale stvari, naprimer renderingh, multithreading itd...
Točno tako in ravno zato sem podal te rezultate, ki se jih!
No, še vedno govorimo o 700mhzjih razlike, kar pa še vedno ni zanemarljiva številka...
Ne govorimo o razliki 33% več pri Intlu, in to takrat ko ima AMD skoraj 15% višje frekvenco.
M-XXXX: ko bo i7 920 zmogel take rezultate, na plati za enako dnarja kot pri AMDju, pol se pa oglasi. Do takrat obdrzi te bedarije zase.
920 na plati za 180€ zmore več kot 955 na najboljši plati ter pri -50C. Vendar ne pogovarjamo se o budget sistemih ampak o high end. Vseeno če rabiš procesorsko moč je i7 boljši nakup (v končni fazi za okoli 50% hitreši, cena v sistemu je pa le mogoče 10-15% višja. Vendar če pa res rabiš procesorsko moč je pa druga zgodba.
v končni fazi za okoli 50% hitreši
Se strinjam. i7 navit na vsaj 4.5GHz, Ph2 955 na stock. To bi slo.
cena v sistemu je pa le mogoče 10-15% višja
Tebi matematika malo sepa ane. Ze sam cpu je vec kot 10% drazji, kje je se 50% drazja plata.
v končni fazi za okoli 50% hitreši
Se strinjam. i7 navit na vsaj 4.5GHz, Ph2 955 na stock. To bi slo.
Ha, ha:) Oba procesorja navita na maximum (zrak/voda)
Tebi matematika malo sepa ane. Ze sam cpu je vec kot 10% drazji, kje je se 50% drazja plata.
Meni 100% ne, kot kaže tebi pa! Razlika med procesorjem (je okoli 50€, plata pa med 50 in 100€). Kar nanese med 100 in 150€ razlike, kar je pri nekem normalnem PC-ju (900-1000€) okoli 10 do 15%. Bo treba it v OŠ spet ali kaj? Ne znate brat, ne znate računat....
Zgodovina sprememb…
955
920
Plate je malo bolj tezko primerjat, ampak vseeno...
GD70
C III F
P6T Dlx V2
UD5
No, ko ponovno prides iz osnovne sole, se oglasi kaj.
920
GD70
C III F
P6T Dlx V2
UD5
DaVidQ ::
955
920
GD70
C III F
P6T Dlx V2
UD5
Čudn da nisi cene v ameriki pogledav... V slo je drugačna zgodba
Recimo 955 pride cca. 210 eur
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DaVidQ ()
Mi ne bo treba, te pridem pa z veseljem pozdraviti!
Da ti izjasnim:
(v končni fazi za okoli 50% hitreši, cena v sistemu je pa le mogoče 10-15% višja.
Zdaj pa to tako dolgo beri da dojameš. Razen če je tvoj PC sestavljen samo iz matične ter procesorja. Potem pa se ti opravičujem!
M-XXXX: ti ne dojames. Razen procesorja, plosce in rama, so vse ostale komponente lahko enake. Za te komponente me cene ne zanimajo.
Torej bos ostal v OŠ celo zivljenje?
Sicer nevem v kateri luknji si se ti skrival zadnjih 18 let, ampak komunizma ni vec. Torej lahko mile volje kupujemo v tujini. Zdej ko smo v EU, nekateri celo v slovenijo posiljajo (celo brez carine).
Torej bos ostal v OŠ celo zivljenje?
Čudn da nisi cene v ameriki pogledav...
Sicer nevem v kateri luknji si se ti skrival zadnjih 18 let, ampak komunizma ni vec. Torej lahko mile volje kupujemo v tujini. Zdej ko smo v EU, nekateri celo v slovenijo posiljajo (celo brez carine).
M-XXXX: ti ne dojames. Razen procesorja, plosce in rama, so vse ostale komponente lahko enake. Za te komponente me cene ne zanimajo.
Kdo ne dojame? Jaz ves čas govorim o CENI SISTEMA ti pa samo ceno plate in procesorja sem rineš. Jaz ves čas govorim pravilno (oziroma 10-15% na sistem) ti pa si se zapičil v svoje in to trdiš tudi ko sem te na to opozoril. Ne moreš primerjat jabolk in hrušk. Cena sistema je na sistem, komponente so pa drugo (oziroma komponenti).
Torej lahko mile volje kupujemo v tujini. Zdej ko smo v EU, nekateri celo v slovenijo posiljajo (celo brez carine).
Jasno vidim da nimaš pojma o čem govoriš- oziroma v tem primeru pa mi prosim naroči Sigma 50-500mm EOS mounting objektiv, ter 500D kit fotič SEVEDA BREZ CARINE. Oziroma tebi dam 100$ če je treba:)
Zgodovina sprememb…
i386 ::
M-xxxx.. zakaj bi rinil sem še ceno grafe, ohišja, napajalca če je lahko pri i7 in p2 isti napajalnik? Najcenejša plata za p2 (žal je ni pri nas) je 60E se mi zdi, najdražja 180E. Najcenejša i7 je 160E, najdražja 350E. Najboljša amd je torej toliko kot najslabša i7. Tako, da ne govori, da p2 ni dosti cenejši.
PrimozR ::
Ni res- še enkrat preberi kaj sem napisal!
19k za AMD ter 29k za Intel!
Okej, CPU score, ampak a gledaš % porabe CPUja, ko špilaš? Ne. Je važno pri CPU intensive aplikacijah, pri grafičnih pa ne.
PrimozR ::
Zakaj ne bi dal zraven še drugih komponent? Imaš s plato in CPUjem delujoč sistem? Se mi je zdelo.
OH MY F... GOD!
No ja, ne bom vec zapravlju casa tukaj z ljudmi, ki enostavno ne razumejo (nocejo, niso sposobni...).
No ja, ne bom vec zapravlju casa tukaj z ljudmi, ki enostavno ne razumejo (nocejo, niso sposobni...).
M-xxxx.. zakaj bi rinil sem še ceno grafe, ohišja, napajalca če je lahko pri i7 in p2 isti napajalnik? Najcenejša plata za p2 (žal je ni pri nas) je 60E se mi zdi, najdražja 180E. Najcenejša i7 je 160E, najdražja 350E. Najboljša amd je torej toliko kot najslabša i7. Tako, da ne govori, da p2 ni dosti cenejši.
Še zdaj niste dojeli: JAZ SEM SAMO PRIMERJAL CENO SISTEMA, DR_M pa mi je rekel da sem narobe izračunal in dal svoje linke. Jaz sem mu pač dokazal da sem prav izračunal! Tudi od DR_m so izračuni pravilni, vendar NE ZA TO KAR SEM JAZ RAČUNAL!
Okej, CPU score, ampak a gledaš % porabe CPUja, ko špilaš? Ne. Je važno pri CPU intensive aplikacijah, pri grafičnih pa ne.
Vidim da je nekdo le začel brat. Rabiš i7 ali pa bilokaterega quada za špilat? NE. O tem veš čas govorim, v hitrosti PROCESORJA IN NE RAČUNALNIKA. Za igre je dual core več kot preveč in tisti ki kupuje quada za igre je pač vrgu 100€ stran!
Se strinjam- če nisi sposoben dojeti tistega kar napišem pač žalostno. Jaz sem računal na tak način (kar sem tudi napisal), ti si pa čisto drug izračun iz riti potegnu in obtožil mene da sem narobe izračunal. In glede na to da je bil moj izračun PRAVILEN je edina napaka tukaj tvoja. Prej se boš sprijaznil, bolje bo.
Moderatorji kje ste? Treba bo mal brisat...
Zgodovina sprememb…
Sam se pa znajdes. Nabijas neki v prazno in potem se se zgovarjas, da je tvoja trditev edina pravilna. Ze cel cas govorim, da me zanima razlika samo procesorja in plate, ti pa meces se ostale stvari. Kaj ti ni jasno? A si prizadet al kaj?
Ce bos pa se najedal, se pa vidimo. Zdej je pa dost tega.
Ce bos pa se najedal, se pa vidimo. Zdej je pa dost tega.
Ales320 ::
Jaz osebno nimam proti nikomur nič. Nikogar od vas ne poznam in verjamem da ste vredu ljudje, ampak ta debata je že močno pod nivojem. M-XXXX brez zamere, ampak več kot očitno je da si pristaš Intela, kar tudi spoštujem. Sam sem nevtralen do obeh strani, tako AMD kot Intel (čeprav si trenutno lastim AMD-ja). Ni mi pa jasno, zakaj vedno znova prideš zbadat ostale forumaše v to temo?
Če bi bila 2 enaka zmogljiva procesorja z enako ceno bi vzel Intla. Vendar kot sem rekel- če sem kaj rekel napačno, oziroma ni res povejte pa gremo še enkrat čez. Dokler pa tega ne naredite pa nimate nič za javkat...
x45 ::
Cut the crap.
+ 1000000000000000000000000000
gruntfürmich ::
MODERATOR!!!
zakaj se ne more spamerjem in lažnivcem in intel tabora prepovedat tu not oglašat??? (predvsem m-xxxx)
zakaj moramo vsi tu gor brat po par strani njihovih spamov???
hvala
zakaj se ne more spamerjem in lažnivcem in intel tabora prepovedat tu not oglašat??? (predvsem m-xxxx)
hvala
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
DaVidQ ::
MODERATOR!!!
hvala
Ne prenesete čiste resnice?
Dejstvo je da je pač Intel boljši, get over it.
Ja, sej podpisi vse povejo.
Trolling, trolling, trolling.
Kje ste moderatorji?
Trolling, trolling, trolling.
Kje ste moderatorji?
TOP ::
Pomojem na dopustu.Kaj je Dr M zgubljaš vojno ali kaj.Če nisi kot kakšna baba.Prvo napadeš,sedaj se pa umikaš.
Kaj je Dr M zgubljaš vojno ali kaj.
Tukaj ni nikakrsne vojne, je samo flejmanje s strani intelasev.
Če nisi kot kakšna baba.Prvo napadeš,sedaj se pa umikaš.
Brez skrbi, ce ne gre z lepa, gre lahko tudi drugace.
hotlips ::
Se pridružijem, oziroma sem mnenja, da gre tole pa že preko vsake mere. Je pa treba upoštevat da ma ta tema naslov "AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče ....." in ne AMD / Intel ... karkoli že pač.
Mojih 5 centov.
lp.hl
Mojih 5 centov.
lp.hl
x45 ::
Se pridružijem, oziroma sem mnenja, da gre tole pa že preko vsake mere. Je pa treba upoštevat da ma ta tema naslov "AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče ....." in ne AMD / Intel ... karkoli že pač.
Mojih 5 centov.
lp.hl
+1
Sam še nekej.. V zahtevnejših grafikah je ralika med C2D in i7 več kot očitna (ja, je tudi 800€ razlike, ampak i7 920 bi samo malo slabše opravil...).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()
gruntfürmich ::
Se da narediti enako tudi z AMD lažnivci?
Ne prenesete čiste resnice?
Dejstvo je da je pač Intel boljši, get over it.
ne gre za to, gre za to da se je največji spamer (m-xxxx) že dvakrat v kratkem času grdo zlagal. tudi glede tega, da so v zaključku testa rekli da sta sistema približno ENAKA. tko da ne vem kaj je potem zate čista resnica.
ampak ni v tem fora!!!
fora je v tem, da je to tema AMD Ph 2, in sploh ni važno kolikor se tu not lažemo ali ne. pa če tudi gre to v škodo nam, ki plačamo več za slabši amd sistem.
TEMA JE AMD!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
chicolino ::
No da se vrnemo na temo..
ker je bil moj nov amd sistem nekako cudno stabilen (vsakotolko padel kasen blue screen) sem se odlocu pregledat vsako komponento posebej in ugotovil da je bil en pin na cpuju umazan (verjetno sem bil nepreviden)
ko sem ga sčistil pa dela vse normalno (vsaj za zdj) najbolj pa mi je polepsalo dan ko sem s5 probal x4 mode:)
na brzino sem sprobal prime95 lih do 7. testa in je slo skozi brez problema (prej core 3 povzrocil napako semizdi pri 4. testu).. zagnal sem amd overdrive stability test za 33min in ga je tudi pognalo brez problemov (prej javlo napako kalkulacij pri cca 3min)
tako da mislim da imam posrečen primerek ph2 x2 550 :) kakšno daljše testiranje pride ko bom imel čas:) sem pa optimistično razpoložen:))
Phenom X2 ftw! :))
Pa če se že kregate intel vs amd.. če mi kdo najde intel cpu ki je približno toliko hiter (toleranca +-10% performance) kot moj za 100eur prešaltam takoj :)))
ker je bil moj nov amd sistem nekako cudno stabilen (vsakotolko padel kasen blue screen) sem se odlocu pregledat vsako komponento posebej in ugotovil da je bil en pin na cpuju umazan (verjetno sem bil nepreviden)
ko sem ga sčistil pa dela vse normalno (vsaj za zdj) najbolj pa mi je polepsalo dan ko sem s5 probal x4 mode:)
na brzino sem sprobal prime95 lih do 7. testa in je slo skozi brez problema (prej core 3 povzrocil napako semizdi pri 4. testu).. zagnal sem amd overdrive stability test za 33min in ga je tudi pognalo brez problemov (prej javlo napako kalkulacij pri cca 3min)
tako da mislim da imam posrečen primerek ph2 x2 550 :) kakšno daljše testiranje pride ko bom imel čas:) sem pa optimistično razpoložen:))
Phenom X2 ftw! :))
Pa če se že kregate intel vs amd.. če mi kdo najde intel cpu ki je približno toliko hiter (toleranca +-10% performance) kot moj za 100eur prešaltam takoj :)))
jest10 ::
fora je v tem, da je to tema AMD Ph 2, in sploh ni važno kolikor se tu not lažemo ali ne. pa če tudi gre to v škodo nam, ki plačamo več za slabši amd sistem.
TEMA JE AMD!
Ne, niti malo ni vseeno, ne meni in tudi marsikomu drugemu ne. Če je tema o AMD informacijah, naj bodo le te resnične.
Za prebiranje/pisanje sranja obstaja loža in anonimni eksperiment
malcomX ne moreš primerjati odklenjenega X2 in "čistokrvnega" X4. Ti si pač gemblau in se ti je usralo-dobil si delujoči primerek. Marsikdo pa dobi defektnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
malcomX ne moreš primerjati odklenjenega X2 in "čistokrvnega" X4. Ti si pač gemblau in se ti je usralo-dobil si delujoči primerek. Marsikdo pa dobi defektnega.
Če pa dobiš defektnega pa neseš v garancijo, pa še enkrat probaš.. Problem je le čakanje v teh naših slo trgovinah.. Meni so v Avstriji od 5 krat kar sem menjal 1-krat denar nazaj dali, 4 krat pa takoj zamenjal.