» »

DC++

DC++

Markus55 ::

Zdravo,

S programom DC++ ver.0.707 želim downloadat slovensko mp3 glasbo (zabavno in narodnozabavno). Pa sem bolj "levi" na tem področju. Kje bi dobil pravi vodič, da se malo podučim? Ko kliknem gumb javna vozlišča (hubi), dobim veliko zadetkov. Kako pa naprej?

Lp. M.

Okapi ::

Hube razvrstiš po državi, pogledaš slovenske (in razne ex-jugo), se priklopiš na par večjih in to je v glavnem to.

O.

Markus55 ::

Hube razvrstiš po državi, pogledaš slovenske (in razne ex-jugo), se priklopiš na par večjih in to je v glavnem to.

O.


Po državah sem razvrstil, na enega iz SLO države sem 2x kliknil in se na desni strani pojavi okno z veliko vzdevkov in podatek V souporabi. Potem pa izberem en Vzdevek in ga 2x kliknem. Pa se ta izbrani Vzdevek pojavi v spodnjem delu programa. Kako pa naprej?

ERGY ::

Temu se reče, da si potegnil "filelist". Ta filelist boš videl kot novo privatno okno, v katerem so datoteke. Potem pobrskaš in najdeš tisto kar rabiš, pa desni klik na datoteko in potem boš že znal naprej. Edino kar te bo oviralo so pasivne povezave, za katere bos pač moral biti aktiven, drugače ne bo delovalo.


Lp, Goran

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ERGY ()

Markus55 ::

Temu se reče, da si potegnil "filelist". Ta filelist boš videl kot novo privatno okno, v katerem so datoteke. Potem pobrskaš in najdeš tisto kar rabiš, pa desni klik na datoteko in potem boš že znal naprej. Edino kar te bo oviralo so pasivne povezave, za katere bos pač moral biti aktiven, drugače ne bo delovalo.


Lp, Goran


Nič se ne zgodi. Ko na Vzdevek kliknem desni klik na miški in izberem Poišči seznam datotek, ostane okno prazno oz. nobene datoteke ne prikaže. Mi pa pod status piše Povezovanje in čez nekaj časa Časovna omejitev za povezovanje je potekla.
Ko pa kliknem ikono Čakalna vrsta, je pod Status napisano Uporabnik odsoten ali pa Čakam (Uporabnik priključen).
Nikjer pa ni nobenih datotek. Kako naprej?

Lp, Marko

ERGY ::

No to pa o tem kar sem govoril. Biti moraš aktiven, po možnosti registriran na katerem od hubov itd. Trenutno se ti najbolj splača prebrat glavno temo [P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.
Iščeš kako nastavit aktivno povezavo v DC++.

1. zadetek na google.com http://www.dslreports.com/faq/6518

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ERGY ()

Markus55 ::

Bom prebral, pa upam, da bo šlo.

Hvala.

Markus55 ::

Imam internet na wireless povezavi. Se mi pa zato moj IP vedno, ko se povežem na internet, spremeni. Potem pa grem vsakič na internetno stran http://www.canyouseeme.org/ , kjer dobim nov IP in preverim, če je port odprt.
Se mi pa velikokrat dogaja, da port na novem IP-ju ni odprt.
Tudi, ko se večkrat odjavim in prijavim ( v razmaku 15 min) na internet, mi vedno da nov IP in port za vsak nov IP ni odprt. Čez npr. 3 ure grem ponovno pogledat in se povezat z netom, pa nov IP in port delujeta.

Zakaj se to dogaja?

Lp.

Markus55 ::

Do sedaj mi je DC++ lepo deloval. Imam internet preko Amisa, širokopasovni internet. Je pa po sistemu EMX, zato je zelo počasen.
Sem pa včeraj dobil od Mobitela Instant Internet (brezžični internet). Ker imam v bližini UMTS anteno, deluje instant internet zelo uredu.

Imam pa problem, ker mi v DC++ sedaj nič ne downloada, samo upload deluje. Vedno tudi v nastavitvah nastavim na nov IP, pa nič ne pomaga. Požarni zid v Windowsih imam odprt, tako TCP kot UDP, port pa imam 1411.

Ali kdo ve, kaj moram še nastavit, mogoče v DC++ ali kje drugje, da bom lahko spet downloadal.

Takoj, ko se priklopim nazaj na Amis povezavo, mi DC++ lepo downloada.

333333 ::

Markus55 poakuai download v passive mode
Spiritual

Markus55 ::

Preklopil sem iz Direktne povezave na Požarni zid (pasiven, zadnja možnost). Verjetno si to mislil. Sedaj je toliko bolje, da mi ne napiše Povezovanje in potem Časovna omejitev za povezavo je potekla. Ampak mi pri vseh napiše Ni prostih rež (slotov).
Kaj pa to sedaj pomeni?
Kakšno funkcijo pa ima passive mode?

333333 ::

Passive je najslabša varijanta. Uporablja se takrat če si za firewallom in ne moreš odpreti porta. Pri passive mode je še potrebno omeniti da lahko downloadaš samo od aktivnih uporabnikov teh pa je na hubih v povprečju 40 procentov od pasivnih pa boš imel timeoute.
Vsak uporabnih ima odprto določeno število slotov. Recimo če ima 3 slote to pomeni da lahko 3je na 1x downloadajo od njega, ostali pa morajo počakati da se sprosti slot ali skratka pocakaj da prides na vrsto :)
Za klienta pa ti priporočam Strong dc++ multisource download... itd.
Spiritual

333333 ::

aja pa "Povezovanje in potem Časovna omejitev za povezavo je potekla." je TIMEOUT (damn slovenski prevodi :D) ali skratka to pomeni da se ne mores povezati na tistega uporabnika.
Spiritual

Markus55 ::

StrongDC++ ver.2.21 sem naložil. Ali moram v Windows firewall odpreti port (TCP, UDP), kot sem moral v DC++?
Kaj mi priporočaš, da posebej nastavim v Settings-u?

Sedaj mi dela :)
Je pa interface bistveno boljši, kot pa pri DC++.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Markus55 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dc++ nič ne najde

Oddelek: Programska oprema
101592 (1370) tv6865
»

FTP dostop Bulletproof server

Oddelek: Omrežja in internet
351830 (1579) kunigunda
»

Problem z FTP dostopom

Oddelek: Omrežja in internet
71122 (1030) 64202
»

DC++ za začetnika

Oddelek: Programska oprema
152155 (1708) iro
»

DC++ PROBLEM

Oddelek: Programska oprema
71186 (1116) karafeka

Več podobnih tem