Forum » Izdelava spletišč » Zamenjaj vse od do
Zamenjaj vse od do
milosm ::
Delam v php-ju
V eni spremenjivki imam nek stavek......'Zato ker pač je tako.'
Zanima me kako v tem stavku zamenjati vse od besede 'ker' pa do besede 'je', vključno s tema dvema besedama.
Problem je v tem, da imam v tem stavku določene spremenljivke, ki seveda nikoli niso enake (v tem primeru je to beseda 'pač'), zato ne morem uporabiti str_replace.
Hvala.
V eni spremenjivki imam nek stavek......'Zato ker pač je tako.'
Zanima me kako v tem stavku zamenjati vse od besede 'ker' pa do besede 'je', vključno s tema dvema besedama.
Problem je v tem, da imam v tem stavku določene spremenljivke, ki seveda nikoli niso enake (v tem primeru je to beseda 'pač'), zato ne morem uporabiti str_replace.
Hvala.
darh ::
od regular expresionov smo že govoril tukej...
Odstranitev določenega parametra v PHP
princip je isti kot pri zgornjem primeru... in če je kaj programerja v tebi boš že ugotovil kako in kaj....
nekje v tem oddelku sem že nekej obširno razlagal od regexp... pamak nism našu zdelje.. če se ti da poglej.. drgač pa od tega vse piše v manualu
Odstranitev določenega parametra v PHP
princip je isti kot pri zgornjem primeru... in če je kaj programerja v tebi boš že ugotovil kako in kaj....
nekje v tem oddelku sem že nekej obširno razlagal od regexp... pamak nism našu zdelje.. če se ti da poglej.. drgač pa od tega vse piše v manualu
Excuses are useless! Results are priceless!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prevod besede: izvestanOddelek: Loža | 1910 (1113) | slotič |
» | Kako dobro znate angleščino? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8245 (6150) | Tezaab |
» | velike male besede c++Oddelek: Programiranje | 2560 (2176) | PoPon2 |
» | ODREDBA (kje je svoboda govora?)Oddelek: Problemi človeštva | 2854 (2204) | Daedalus |
» | Tega pa nikoli ne boOddelek: Problemi človeštva | 2107 (1546) | Tear_DR0P |