» »

Optični čitalnik

Optični čitalnik

MadMicka ::

Priporoča kdo kak dober optični čitalnik? Pomembno mi je, da čim bolje dela funkcija OCR v MS Word in da dela b.p. v Visti.

tempoFlow ::

Za OCR tisti programi, ki jih dobiš zraven niso najboljši. Priporočam nakup FineReaderja, ker je vreden svojega denarja.
Kar pa se skenerjev tiče, sem imel v službi dva canona (enega malo starejšega in scanJet 8250), ki pa sta oba imela sorazmerne težave z gonilniki. Pri starejšem se mi je računalnik sredi dela kar sam od sebe ugasnil, pri novejšem pa je občasno (med skeniranjem) skener dobil timeout in sem ga moral ugasniti in na novo poskenirati.
Drugače pa imam dobre izkušnje z Epsonom GT15000. Skeni so bili zelo dobri, gonilniki stabilni. Je pa res, da je to malo dražji skener in pa A3.

ender ::

Za OCR definitivno Abbyy FineReader, kar se pa hardwara tiče, pa lahko priporočim HP ScanJet 5590 (mimogrede: izogibaj se cenejših HPjevih scannerjev, in pa njihovih multifunkcijskih naprav za domačo uporabo, ker imajo precej slabše gonilnike, kot pa tisto, kar je namenjeno za poslovno rabo). 5590C mi brez težav dela na Visti x64, prej sem ga pa imel na XP x64.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

MadMicka ::

Ma problem je v tem, da karkoli preberem na netu, majo vsi scanerji takšne ali drugačne pomanjkljivosti, al so počasni, al so problemi z driverji, ponavadi kar oboje :(. V vsakem primeru ne kupim scanerja, kjer na škatli ne piše, da dela z Visto.

Če v googla npr. vtipkam scanner editor choise mi med prve zadetke vrže Fujitsu. Za HP za scanner marsikje ne piše nič kaj dobrega.

Še to: se pravi, poceni scanerji delajo samo pdf format in potem s programi pretoriš pdf v npr. rtf ali pa doc, ta dragi pa direktno pretvarjajo v npr. doc in so zato rezultati boljši al kako?

jamiroq ::

> Še to: se pravi, poceni scanerji delajo samo pdf format in potem s programi pretoriš pdf v npr. rtf ali pa doc, ta dragi pa direktno pretvarjajo v npr. doc in so zato rezultati boljši al kako?

v bistvu ne. skeniranje "v" določen tip dokumenta je le feature priložene programske opreme. boljše rezultate boš pri ocrju dobil tako, da boš strani skeniral v čisto običajno bitno sliko, ki jo boš nato spustil skozi ocr program (oz. če boš skeniral direktno iz ocr programa).

če software priložen skenerju ne deluje, oz. je zanič, obstajajo tudi 3rd party rešitve, recimo vuescan, ki pa seveda niso zastonj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri scanner kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
222544 (629) no comment
»

pdf file copy paste ne gre

Oddelek: Pomoč in nasveti
131917 (1671) ZLOky
»

Scanner za OCR

Oddelek: Kaj kupiti
121918 (1636) marvin42
»

Skeniranje teksta

Oddelek: Programska oprema
133890 (3576) sloncek
»

Scanner?

Oddelek: Kaj kupiti
161922 (1707) Webmojster

Več podobnih tem