» »

Odvisnost prenosa od dolžine UTP kabla

Odvisnost prenosa od dolžine UTP kabla

bastadu ::

Kakšen padec prenosa lahko pričakujem pri daljšem kablu? Mislim potegniti tam nekje od 60-80m UTP cat5 kabla in me zanima kakšna bo kaj hitrost... Aja zadeva naj bi bila 100Mbitna... 10x

DJroky ::

Padec prenosa naj se nebi poznal pri taki dolžini.

bastadu ::

Uf to je blo pa hitro;)
Sem čul, da je meja za prenos s tem kablom cca. 100m, pa sem mislil, da z večanjem razdalje prenos slabi... Če pa ne, pa še tolko bol ql:P thnx

DJroky ::

Do 100m naj bi delalo po specifikacijah UTP prenosa.

Mr.B ::

V Glavnem do 100m bi moralo iti po standardu s prenosom do 200Mbps (Full duplex). Pri večjih dolžinah pa je treba sprobati , ampak tu se negre za slablenje , kot tako , ampak gre se za to da mora cilj odgovoriti v določenem času . Z večanjem dolžine potrebuje signal daljšo pot do cilja in seveda za pot nazaj o potrjenem sprejetju paketka . Tako da je ta čas , oz okno za odgovoritev , premajhen. Sicer lahko probaš ročno gonilnikom za mrežno kartico , nastaviti prenos na 10Mbps , ampak nisem še probal. Probaj vmes dati Switch (ne HUB) , pa boš lahko razdaljo povečal , ampak je število switchev omejeno na štiri.

Bolj boš imel težav z motnjami , še sploh , če boš vzel poceni kabel. Probaj dati zraven kablov mobitel ki je aktiven , pa boš videl , kako to deluje.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabel CAT 6e

Oddelek: Omrežja in internet
389522 (8499) čuhalev
»

VGA se poslavlja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
6219606 (17215) Jst
»

UTP kabel - max- dolžina ?! komu verjet ?

4514631 (10416) Pyr0Beast
»

Router in 15m mrežnega kabla???

222020 (1795) Oven-2k
»

omrežje na 70m

492452 (1690) mazy

Več podobnih tem