» »

Apache2 HTTP server za ruterjem

Apache2 HTTP server za ruterjem

Ma$terM|nd ::

Pozdravljeni!

Imam Netgear RP614v3 router in na enem omrežnem računalniku vzpostavljen Apache 2 z PHP 5 in MySQL 5.1. Zanima me kako naj naredim spletno stran dostopno tudi na internet in ne le v LAN-u?

Port 80 ki ga uporablja Apache imam odprt in usmerjen na ta omrežni računalnik (ročno sem mu nastavil IP na 192.168.0.4). Jaz in ostali uporabniki tega LAN-a lahko do strani dostopamo brez problema na http ://192.168.0.4:80.

Problem se pojavi ko hočem do strani dostopati izven omrežja, se pravi preko interneta. Stvar bi bo vseh pravilih morala delovati le da se pač do strani dostopa preko globalnega IP-ja. Če na oddaljenem računalniku v brskalnik vnesem ta IP (ki je statičen) dobim opozorilo da strani ni mogoče prikazati. To se zgodi le v primeru da hočem do strani dostopati iz oddaljenega računalnika. Znotraj LAN-a se do strani da dostopati tudi preko tega IP-ja. Najbrž je težava v konfiguraciji routerja vendar nimam pojma kje.

Če slučajno kdo ve kako bi to rešil naj me prosim razsvetli, ker ne vem več kako naj se stvari lotim.

blackbfm ::

1) ni odprt port
2) apache sprejema requeste samo z lana

1 verjetno odpade:D Malo poglej kako imaš nastavljen web server.

preem ::

2 odpade - razen če nisi šaril po apacheju - po defaultu dela vse to.

torej preveri ruter. firefox: 192.168.0.1 (oziroma če ni 0.1 poglej kater gateway imaš nastavljen)

blackbfm ::

Pri meni je blo točno to kot sem napisal pri 2. Je pa res da nevem iz kje sem poganjal apache oz. iz kje sem ga dubu (že pred časom).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Remote Desktop preko Routerja !?

Oddelek: Pomoč in nasveti
135161 (3233) matto87
»

Gajba piva za rešitev mrežneag problema Vista-W2K

Oddelek: Omrežja in internet
303222 (2346) just_a_cook
»