» »

kako modificirati avtomatika

kako modificirati avtomatika

Klemenn ::

sej vidte mam avtomatika...sm mal ga je treba modifiirat....mal povejte...kako...druga bat ....kateri....pa tako naprej

R0K ::

Ti bi kr motor modifiricar ;>

Kupi Elko-Bat al kk se že napiše..velikost 41 pa ga dej not...

Kupi drugo resonanco (lohk tut MF-Power) za boljše pospeške pa večjo moč.

Kaj drugega ti pa pol že več ne preostane, razen tega, da bi šol kaj bat brusit. Sam to se na taki slabotni mašini ne pozna.

Raje kupi APN4 tm letnik 90 za 10k sit pa njega 'zmodificiraj' in vrjem, da čistmožn, da ti bo šol cca 90-100km/h.

Vsj pr men je blo tako.

SkIDiver ::

Jebediah veš kuga nared. Pobrus kanale za cca 2-3 mm pol pa pobrusš lepo rebra na bloku in narediš vodno hlajenje. Ker maš kanale pobrušene dobiva več goriva v komoro, sam pol se pa tut greje full zato nardiš waser hlajenje. Sam tega ti ne priporočam, ker boš zihr zjebu glavo. Bol da kupš apn4 pa vgradiš 5 brzino, ji daš L bat notr, mislm da je 42, lahko pobrusš kanale enmal (1 mm maximalno), pa eno pawerco gor pol si pa kamot, da se raztovčš nekje v mestu:D Drugač pa raj nered avtomatika bolj aktraktivnega videza. Bo bolj šponsko, ko pa neka huda mrcina, ki jo bo raztgalo zaradi prevelike moči.

Klemenn ::

okje sk|Diver...... boš pršu na pogreb :D drgač pa mene ne privlači toliko hitrost (notr je bil ta star frgazar = 35kmh, mam popolnoma novega = 45-49kmh......rad bi pridobil nekje 5-10kmh in pa večjo MOČ....da se mi ne bo cela kolona smejala ko bom moral speljati :\

MOČ!!

drgač pa pravte kup novega....smo dal že na tega cca 45k (registracija 20k, frgazar 10k, 2 žmigavca 5k, ostalo Xk) in ne mislim it kupovat iste gare kot so tole....


drgač pa spomladi dobim skuterja :))))) (morate razumet da sem rojen septembra in ni vredno kupovat skuterja za dober mesec, ker itaq je avtomatik registriran do onca oktobra )

Sk|Diver : ko bom dobil izpit (7.septembra) se pa nekje na jusu (ne na pivi) dobiva

Boeing ::

Jebediah: Akrapovičevo resonanco daj gor in Polinijev 165cc kit, pa bo letel ko zverina.... :D
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Klemenn ::

:D

ne res mene sm za moč bolj skrbi

Boško ::

Večja moč: 42mm bat (navaden)(obvezna močnejša glavna gred in sornik pod batom)

Večja hirost: "špic" bat 39mm, bolši izpuh, 2mm večji kanali celindra in po možnosti gladki, sornik pod batom obvezen, ker pol lahko daš 2 procenta olja + 98 oct bencin. Olje obvezno sintetično(ne dela saj) ZELO ZELO dobre zavore!!!

Men osebno je šu avtomatik 93km/h, dok me niso policaji dobil, pa je fotr zvedu!!;((

Veliko ožitkov, ko pustiš za sabo tipčka, ku mu fotr kup skutrja, ga deblokira, pol pa misl da je car!!

L.p.

PersonaRudis ::

...danes sem 'modificiral'>:D kosilnico, po zvoku je morala imeti okoli dvakratno število obratov (7000-7500) in to s eno 10cm žico, za moped pa ni tako enostavno. Kot imam jaz izkušnje, se da nekaj malega pridobiti naj enostavneje s:
- izpušna cev
- uplinjač

Cilinder ni tak enostavno če hočeš sam, pa poleg tega, ko ga enkrat izvrtaš, potem že ni poti nazaj.

Mater je dobro naviti kosilnico!:D

HardwareMaster ::

Če hočš met večjo moč, pol dej dol izpušno cev pa se brez nje pel. Vleku bo bl, sam ruputov bo pa tok k svina:D. Drgač pa ti jst pocen prodam dva frčaka v delih al pa sam dele, pa se lohka z njimi zaje*avaš. Mam že dva bata z luncam, za večji dotok benza,....

Ko pa kupš skutrja, pa pejt v Conrada (vem boste rekl, da je drago, sam kje pa še dobiš:) in kup 12V neonko dolgo cca:30 cm. Plo pa jo našravfi pod skutr. FUL lepo zgleda. To sm glih učeri naredu na frendovem (AntiC-jevem novem skutrju - AntiC BIG BOOS of www.IceVulcano.com)


Upam da ne bom kaznovan, zaradi napisanega intrnet naslova in da navte rekl, da delam reklamo:D!

Za tipkarske napake se oproščam:8).

malinavc ::

Boško: 93km/h s avtomatikom?!! dej ne bluzi, prosim te! resno! jst ko sm mel gilero runnerja mi je po števcu letu 105 realno pa ene 90km/h...pa me nobena štirka al pa še manj avtomatik ni prehitela...da o pospeških ne govorim!!!

Jebediah: ka če bi ti že enkrat utihnu s tem tvojim avtomatikom pa izpitom...a? dejstva so: izpita nimaš ker si še smrkuc :), pa motor ti še 50 ne leti...

pa brez zamere!
...odvisno s katere perspektive gledamo...

R0K ::

malinavc : jst bi te z mojo 4ko potem stegnu :> ... po števcu mojem je letela 95km/h na unem od Katrce pa 90km/h :>

Sam ti tle ne moreš govorit o pospeških, ker tle ni primerjave. Ti pač nimaš kaj za prestavljat in daš sam gas. To je pa mal drgač. Zato tut pravjo skuterjim sesalc. Brni tak, pa še sam on/off gumb ima ;>

Klemenn ::

eh pa kaj...jaz ljubim te sesalce...sm da ga dobim...

IR Babun ::

Jest sem enkrat vidu avtomatika z mašino od elektronke, mu je gištel čist postran krivil:D , ampak letu pa je, sam gištel mu ziher ni dolgcajt zdržal.
SCREW THE GOVERNMENT

Boeing ::

Sesalci so za take vole, ki ne znajo šaltvat pa ne znajo poslušat motorja. Žal, ampak tako pač je. Za tistih 5, 6 tisoč mark si raje kupim Cagiva Mito l. 98, pa gor Polinijev 165cc kit, pa kak dober auspuhec itd itd, pa še mi ostane denarja, bolj leti, lepši zvok ima in ne delaš si sramote.
8-)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Boško ::

Ne, resno!! Ne bluzim, ne vem zakaj bi?!? Žal sem zvedu kolk leti od policajev! Sicer sem pa mogu obroček menat vsak teden, ker je gor sam en in ga hitro prežge!! Hitrost sem pa dobil samo z motorjem in nič z prenosi, ker ne moreš dat težjih prenosov gor!

Izak ::

Sam sm vs vesel predelavu šestke, čez en čas pa sm skapiru da je vse skupej brezveze. Ko enkrat začneš predelavat se začne use kvarit. Dejstvo je da tomos automatik je narjen za 50km/h in moč ki jo ima original. Dosti več ne zdrži. Samo jebalo se ti bo use (utgrana veriga, utrgani zobniki, vilce, zalje, + use ostalo...) če boš predelavu. Sam sem si kupu KTMa in nimam več problemov. Sesalci pej grejo tudi meni na kurac, k so vozniki več ali manj veliki đeki.:D >:D 8-)

Brane2 ::

Še ena plavoleda predelava:

SIG SAUER

Sicer je POLavtomatik, pa vseeno...

R0K ::

Brane2 : hehe :D

Za moje pojme je do 50ccm sesalec najboljše kar lahko kupiš in 'naviješ' dokler pač ne crkne pa še pičke palijo na njih.

Ko gre pa nad 125ccm pa sesalc itak odpade. Mito, Aprilia RS, Yamahe DT, TDM kaj še vse...to pol rulz...

Nekje na netu sem zasledil, da motor od Melandrija (poltovarniška Aprilija RS 125 naterana u pi...o mater) leti 280km/h? Je to sploh možno? Po mojem je. Ma pa okol 160KM.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: R0K ()

dex ::

tomosov 50cc iz konca 70. leti 160kmh...
vem, da nič ne vem...

dex ::





DM GP (GP 79)

Letnik (verzija) 1979 (3)
Št. izdelanih vozil 4
Največja hitrost 175 km/h
Št. prestav 6
Moč motorja 13,2 (18) KM @ 15500 /min-1
Skupna teža okoli 55 kg


Dodatek:

do modela GP 79, ki je na testiranjih na letališču Grobnik dosegel najvišjo hitrost okoli 204 km/h, a ga zaradi izboljšav, ki po predpisih niso bile veljavne, na dirkah niso smeli uporabiti.



Beat this!:D

vem, da nič ne vem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dex ()

R0K ::

Sam dex, veš kak dolg tole laufa? Par mescev. Pa še vožnja ni mogla bit nevem kak udobna. Sicer ma pa HUD navor! :>

Sicer pa. Moj sesal je 'včasih' šou 155-160km/h dokler ni šla mašina u kurac in smo mogl dat orginanlne dele nazaj gor. Zdj gre pa še vedno ene dobrih 105km/h pa čeprav je bla mašina že tkorekoč hin.

Še vedno se mi je užitek pelat mim džekov na Gilerah, Aprilliah in Peugeotih k majo gor pičke jst pa se mim 100 pelem uni pa sam gledajo, jst pa fakiča v ogledalo ;> (joke)

dex ::

za hitrost je pač treba tudi kaj žrtvovat (tuky udobje&vzdržljivost)

More bit pa HUDA adrenalin bomba na 55 kg motorčku letet več kot 200 km/h. Najbrž bi blo zanimivo, če bi ti kakšen šlepar mem pripeljal>:D . Sicer se pa itaq ne zbašem gor. Še na APNu z nizko balanco ne morm zavijat:D
vem, da nič ne vem...

IR Babun ::

če si pa tko majhen:D
SCREW THE GOVERNMENT

dex ::

sej tvoj je pa čist OK:D

P.S.

Si vedu, da so alpinota delali že v 80ih?
vem, da nič ne vem...

IR Babun ::

sam ne mojga
SCREW THE GOVERNMENT

R0K ::

Ja itak. APN4 Alpino je že od letnika 85 (tu nekej se začne).

Drgač a je mogoče kdo tlele, ki ima Aprilion SR (nima veze kir model...vse od Rossijevega naprej do DiTech oz SBK) ... kolko mu gre, kaj je spremenil in seveda kir model ima ...

Pa prosim ne mi s takimi, da se Aprilia ne da dober frizirat, da števc laže, da te jst stegnem z blokadal z Runnerko in podobno.

Danke.

TylerDurden ::

Bi kdo rad stegnu mojo yamaho fazer 600, pogoj: do 100km/h morte pridet prej kot v 3.3. sekunde, pa motor more bit druge firme kot je yamaha.
Let\'s make some soap ...

R0K ::

Sosed z Ninjo 9? :\ :)

Drgač je pa Fazer lep motorčič ja ... sam men so lepše in boljše Honde in Kawasakiji ... sploh Ninja 6 oz 7 ... taka, rdeče barve seka :D

franbe ::

Ma kko vi to brusete bate kanale in te reči daste komu za nardit al kr sami??

roscha ::

LjOLj!

8 let staro temo si izbrskal... Itak da vsi tisti ki so pred 8 leti frčije
friziral to še dons počnejo. NOT.

Sploh pa je zadnje čase zanimivo da mularija skoraj ne vozi več mopedov.
Samo še "stari fotri" (30+) se gor vozmo. Fora? Nas nostalgija meče, a kaj?
A je za današnje mladunce moped pod čast?
Ne vem no. Meni se je čisto fajn po mestu preganjat s sesalcem. Hitreje pridem kot
z avtom, kuri mal manj, parking pa nikol ni problem....

TekO ::

Jaz sem lih danes se prevozil iz enega konca LJ na drugi konec s frčijem:)

roscha, meni je pri avtomatikih predvsem problem to da ga moraš stalno zaklepati (kot kolo) in da nima nič prostora (prtljažnika) tako da moraš npr. čelado ves čas sabo nositi. Ti dve stvari pa odlično rešujejo skuterji, ki so zato logična izbira. Poleg tega pa skuterji še boljše (malo večje) izgledajo, ne kot neko kolo s smrdečim motorjem.. npr. sosed ki ima 120 kil prav smešno zgleda na tistem bogem frčiju:)
Ideas are bulletproof.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorji, skuterji (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Na cesti
69481749 (2728) hojnikb
»

mf power (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9710292 (5564) Blinder
»

4-taktni, 2-taktni?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5132119 (3758) gapLLL
»

Friziranje avtomatika

Oddelek: Loža
3816533 (12407) Frane75
»

kje kak pista/proga karkoli za vozit

Oddelek: Loža
221783 (1526) Klemenn

Več podobnih tem