» »

Žična ali brezžična miš

Žična ali brezžična miš

axee ::

Z brezžičnimi sploh nimam nobenih izkušenj, pa naj se razvije tema, zakaj eno, zakaj drugo. Sam imam nek občutek nezanesljivosti v brezžični miški. Kakšne so vaše izkušnje? Kakšne so sploh razlike v natančnosti, odzivnosti?

Nasveti pridejo prav ker je moja stara mx400 že tako oguljena da je že vsa guma pristrani dol pobrana:) Meni osebno na mx400 moti glasen kolešček... katero nabaviti?
  • spremenil: axee ()

Alencica ::

No, tole ti lahko jaz povem.

Logitech MX518;
kolešček je približno enako glasen kot pri navadni logitech pilot oz. manj, mene ne moti, je solidna miška, zelo lepo paše v roko, mislim, da je tudi na trgu že veliko časa, setpoint omogoča kar nekaj nastavitev, ki pa jih nikoli nisem koristila, mogoče se pozna pri kakšnih igricah, je OPTIČNA miš, imam jo na icemat (brušeno steklo) podlagi in je A ok setup, žična, usb, tudi zelo se je pocenila v zadnjem času
Logitech G5;
kolešček je glasnejši kot pri MX518, je laserska in rabiš navadno črno podlago, ko sem jo imela na icematu, se je kurzor odzival po svoje, skratka zaradi podlage, je bila precej neuporabna, zato sem "downgradala" na mx518. tudi g5 je usb, žična, dvomim da je veliko razlike med g5 in g7 za povprečnega uporabnika
Logitech VX nano cordless;
najnovejša v seriji prenosnih mišk, kolešček je neslišen, zraven dobiš micro usb sprejemnik, priložena baterija, je več kot odlična za pisarniško delo, lepo se poda v roko, uporabljam jo na laptopu, drugače pa dobiš še en, malo večji usb sprejemnik, da ga iz ohišja daš na mizo, če maš kišto kje na tleh na primer, ker zgleda tisti micro sprejemnik nima dometa (ne vem nisem probala). Je laserska.

Moj predlog je navadna pilot usb za komp, pa vx nano cordless za laptop.

neres ::

po mojih izkušnjah... na kratko: brezžično miško kupiš samo in edino v primeru da uporabljaš miško stran od pcja, kjer bi blo s kablom nemogoče oz. preveč nerodno.
sicer je pa brezžična miška slabša. po mojih izkušnjah. ampak jaz po dveh brezžičnih miškah sem le-te nehal uporabljat in jih ne mislim uporabljat nikoli več, tako da ne vem če so se v zadnjih časih kaj izboljšale.

zakaj slabša:
1. moraš polnit baterijo. tudi če je samo enkrat na mesec je že zelo neprijetno.
2. težja kot žična - zaradi baterije pač.
3. slabši tracking, nenatančnost - pri obeh, ki sem jih uporabljal. ena je bila logitech, od druge pa se ne spomnem znamke.

mih@ ::

Jaz približno en teden uporabljam mx620. Tudi sam sem bil skeptičen do brezžičnih, ampak žične podobne s tem novim koleščkom nisem našel. MX revolution mi je bila pa malo predraga.
Imam občutek da bodo baterije v tejle dosegle obljubljeno 1 leto, čene pa res dokaj blizu. Priporočam.

axee ::

Tudi meni pride edino v upoštev mx620. Zanima me kako je z odzivnostjo v primerjavi z žičnimi. Je človeku občutna razlika?

mih@ ::

Jaz ne opazim nobene razlike. Res je da nisem nek zagrizen igričar, za vsakdanje delo pa se razlika gotovo ne pozna.
Mogoče nisem tako zahteven, prej sem imel geniusovo netscroll+ superior.

axee ::

Tudi jaz nisem igričar, se pa ukvarjam nekaj tudi z fotošopom in corelom..

mih@ ::

mislim da ti ne bo povzročala težav... naj se pa še kakšen lastnik oglasi :)

Tomi ::

Sam sem zadovoljen uporabnik Logitechovega VX Revolutiona. Hitra, odziva in natančna, pa niti ne prevelika in pretežka - uporabljam jo namreč za prenosnik, in jo lahko brez problema daš v torbo, pa še sprejemnik se vstavi v miš samo, tako da ni panike, da bi ga izgubil - in to miš tudi ugasne, da ne porablja baterije.

Software za OS X je zgleden (za Win še nisem poskusil), da se nastavljati profile (nekaj prednastavljenih in lastni po želji), pa še dva načina delovnja koleščka ima. Priporočam - vsaj uporabnikom prenosnikov, če ne namiznih računalnikov. Res pa je, da ni ravno najcenejša.
metrodusa.blogspot.com

SmeskoSnezak ::

Jaz sn ugotovo, da se najbolj splača kupit recharge-able baterije, komplet dveh baterij (zdaj koštajo okol 8€). Lastim pa si MS natural komplet, ki mi je čist dovolj že dobra tri leta, baterije pa sn komaj enih 9krat polno. (ene se polnijo in zatem počakajo, medtem ko druge uporablam... tak da sn teoretično polno baterije manj kot 5krat, zdržale pa bi naj okoli 100 polnjenj =)

Kolešček za scrollanje pa je dokaj tih, se men zdi. Sploh ker ne scrolam ko "butl", ampak bolj premikam čist počasi, da se slišijo samo tihi kliki.
@ Pusti soncu v srce... @


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera miška? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
32066175 (4875) yayo
»

Žična ali brezžična miška za prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
3321862 (18058) mancini
»

Miška za gaming ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10311250 (7561) Sc0ut
»

Katero Logitech miško kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
412955 (2150) Sandi1987
»

Test Logitech MX Revolution

Oddelek: Novice / Ostale najave
455711 (3102) djordjevic

Več podobnih tem