Forum » Omrežja in internet » Vprašanje glede ruterja..pomoč prosim! :)
Vprašanje glede ruterja..pomoč prosim! :)
jcop007 ::
Lep pozdrav!
Imam par vprašanj glede ruterja http://etrgovina.mobitel.si/front/katal... . Gre za TP - LINK brezvrvični usmerjevalnik TL-WR642G 108 Mbps. Ker imam v Ljubljani (kjer študiram) v sobo napeljan kabel za internet (zgleda da ima lastnik več ruterjev ter potem kable napelane po sobah- ker je 16 sob) me zanima ali lahko ta TP - Link ruter vežem na ta kabel oz. če ga lahko vežem na že obstoječ ruter? Zanima me tudi kako je z inštalacijo tega ruterja.. ko ga inštaliram ga priklopim na en računalnik, po inštalaciji ga lahko odklopim in ni dreba da je kakorkoli povezan s katerimkoli računalnikom?
Upam da mi bo znal kdo pomagat!
Najlepša hvala!
Imam par vprašanj glede ruterja http://etrgovina.mobitel.si/front/katal... . Gre za TP - LINK brezvrvični usmerjevalnik TL-WR642G 108 Mbps. Ker imam v Ljubljani (kjer študiram) v sobo napeljan kabel za internet (zgleda da ima lastnik več ruterjev ter potem kable napelane po sobah- ker je 16 sob) me zanima ali lahko ta TP - Link ruter vežem na ta kabel oz. če ga lahko vežem na že obstoječ ruter? Zanima me tudi kako je z inštalacijo tega ruterja.. ko ga inštaliram ga priklopim na en računalnik, po inštalaciji ga lahko odklopim in ni dreba da je kakorkoli povezan s katerimkoli računalnikom?
Upam da mi bo znal kdo pomagat!
Najlepša hvala!
jcop007 ::
ma..lih u to si se zdej vpikno:) ma ne...u bistvu je to hiša in pol je 16 sob,vsaka s svojim vhodom,kopalnico..
KoMar- ::
Ja, lahko ga vežeš na obstoječi router. Pod tip povezave nastaviš DHCP oz. Dynamic IP, pa bo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WIFI - extender vs. AP vs. meshOddelek: Omrežja in internet | 5603 (4698) | link_up |
» | Ločitev elektroinštalacije dveh sob (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11657 (10414) | mirator |
» | Brezžični router na T2Oddelek: Omrežja in internet | 4290 (4062) | trnvpeti |
» | Wireless router canyon cn-wf514Oddelek: Omrežja in internet | 7306 (5311) | jancus |
» | Je taka mreža možna?Oddelek: Omrežja in internet | 1572 (1326) | Hair |