» »

Problemi z wireless povezavo

Problemi z wireless povezavo

HaRl3y ::

Pozdravljeni!

Pojavlja se mi nek čuden problem z domačo wireless povezavo.
Izgleda nekako tako, kot da bi neprestano metalo ven povezavo, saj mi onemogoči brskanje po internetu, kljub temu pa programi, ki tudi potrebujejo internetno povezavo (kot so skype, msn, torrent,..) še vedno delujejo brez problema.

Moj internetni ponudnik je siol, imam povezavo 4/1, siolov ruter je Sagem 3344, nato pa je z cca. 7m omrežnega kabla povezan z wireless routerjem Netgear RangeMax wireless router model WPN824v2. Wireless router je na stopnišču v pritličju (med prvim nadstropjem in kletjo), laptop uporabljam v prvem nadstropju. Vmes je načeloma samo ena stena.
Aja..dvomim da bi bil problem v wireless modemu na laptopu, ker mi na drugih wifi omrežjih deluje ok..

Vsakič, ko mi neha delat internet z brskalnikom (kot sem rekel, skype, msn in torrent še vedno deluje normalno), moram preko brskalnika dostopit do wireless modema in ga tako resetirat..potem spet dela nekaj časa (lahko samo 1min, lahko celo 10).

Ker že rahlo izgubljam živce ob tem, vas prosim za kakšen predlog kaj lahko storim..

hvala!

R-S-LoVe ::

pr nas na firmi je bil problem kombinacija programov, ki dostopajo na internet
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

in kako to zveš a je problem kombinacija programov oz. kateri so ti programi?

residual ::

jaz sem imel podoben problem zaradi IP konflikta ... Wlan driver na laptopu je 3rd party in omogoča vse nastavitve tudi DHCP oz. IP settings kar v svojem GUIju, medtem ko ga je windows zaznal kot Omrežna povezava x, ki tudi omogoča IP settings.
Pomotoma sem vnesel v Win driver fiksne IP nastavitve, na WLan driverju pa pustil DHCP.

Kot kaže je tu nastal problem saj je Wlan driver imel prednost pred win driverjem, ki pa je povzročal probleme in izpad komunikacije med laptopom in routerjem... disable win driverja je pomagal..

amm..
sej bo mal kmečko pa vseeno..
kje in kako disejblam to?

residual ::

disejblal sem samo fiksni IP v klasičnem GUI od win driverja.. in nastavil Obtain IP in DNS automatically. Tako sem pustil prednost DHCP original wlan driverju in ni bilo več konflikta fiksni IP proti DHCP. (namrec fiksni je bil nastavljen na xxx.xxx.xxx.30, dhcp wlan pa je pridobil naslov z routerja xxx.xxx.xxx.127. Nekaj minut je povezava omejeno in problematično potem pa čisto nehala delovati...

LP

damjanj ::

Mislim da driverji ne morejo biti problem če vsi ostali programi delujejo. Samo IE oz internet ne dela. Prej bi rekel da imaš kako "pizdarijo" na računalniku. Si že preveril če nimaš kak SPAM ali virus na računalniku?

Kateri browser uporabljaš? Po mojem ti nek program (virus ali SPAM) preko porta 80 (ki ga uporabljamo za brskanje po netu) zafila router (kot si sam rekel ga moraš resetirat).

Še ena zadeva je lahko (sicer malo manj verjetna a se nikoli ne ve). Kako maš nastavljen upload na torrent-u. Če ti torrent program zapolni ves upload potem ti tudi internet ne dela (se dobesedno obesi).

ma dvomim da je kej na računalniku tazga kot je SPAM ali virus..
ker sm računalnik formatiral prejšnji teden, pa še vedno to dela..

torrentov pa tut ne uporabljam spet tok, da bi to vplival..me dol meče tut če nimam torrentov pržganih :S
weird..

sasiti ::

Meni je tale zadeva pomagala: KLIKNI

Ja samo ta Wirelles Zero... to pride v poštev ko ti nagaja povezava do routerja. HaRl3y pa trdi da mu Torrent in MSN delujeta. internet pa ne dela. Če dela Torrent ali MSN potem z povezavo ni težava. Računalnik ima povezavo na NET (seveda se zanašam na trditev da torrent in/ali MSN delujeta) in zato težave MODEM -ROUTER -PC ni. Edino je lahko v računalniku oz v komunikaciji med Browserjem in omrežjem.
- SPAM ali VIRUS (vem ja, še vedno to trdim)
- MTU Prenesi si program DR TCP Spremeni MaxMTU z 1500 na 1491 in probaj. Včasih smo to nastavljali na SIOL ADSL povezavah v souporabi LInksys routerjev.

Upam da bo kaj pomagalo

sory, MaxMTU daj an 1492 (prehitro tipkanje brez uporabe BACKSPACE) :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: damjanj ()

ravnokar poskušal s DR TCP..
sicer nikjer ne piše MaxMTU ampak samo MTU..pa tut nikjer ne 1500..sam sm dal po MTU 1492, pa še vedno ne dela..
aja pa še to je..ko mi že enkrat tko vn vrže, se ne morm recimo na novo neki povezat na msn, skype..razen če sem že gor, potem dela brez problema..še hitreje skoraj..

pa še vedno dvomim, kako bi bil lahko tako hitro spam ali virus..mam se mi zdi da kr dobr zavarovan laptop..

ma mi gre res počas že na živce tole :S

Ja več verzij je tega DR TCP. ni važno. Glavno da se MTU da spremenit.
Si že probal povabit kolega na pir pa probat če njegov laptop tudi meče z neta?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problemi z internetom, stranmi in messengerjem

Oddelek: Omrežja in internet
6970 (869) BlazP
»

router dela na nekih url jih samo polovično

Oddelek: Pomoč in nasveti
151615 (1431) Medo_m
»

Problem: Programski ruter! (oz. winXP in sharanje internet povezave)

Oddelek: Programska oprema
211840 (1502) MUC
»

uiber pocas :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
191560 (1340) crusader
»

115 k

Oddelek: Omrežja in internet
141276 (1057) Boky

Več podobnih tem