Forum » Kaj kupiti » Strežnik?
Strežnik?
Bošti ::
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje. Odločujem se za nakup strežnika, ki bo namenjen za gostovanje spletne strani. Sem popolne laik v tem in me zanima kaj priporočate. Se splača kupovati strežniške računalnike ali zadostujejo navadni računalniki? Proračun je bolj mali, namreč sem študent, ki išče cenovno ugodno rešitev.
Hvala
Imam eno vprašanje. Odločujem se za nakup strežnika, ki bo namenjen za gostovanje spletne strani. Sem popolne laik v tem in me zanima kaj priporočate. Se splača kupovati strežniške računalnike ali zadostujejo navadni računalniki? Proračun je bolj mali, namreč sem študent, ki išče cenovno ugodno rešitev.
Hvala
zee ::
Za zacetek bo navaden racunalnik povsem dovolj.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Gwanaroth ::
Si mogoče pomislil na gostovanje strani pri komercialnih ponudnikih ?
Npr. sam imam pri Hostgatorju za 10$/mesec 600GB placa, 6TB prometa, neomejeno domen, baz, emailov, ...
Locirano sicer v Ameriki, kar zna za koga biti moteče zaradi relativno visokega odzivnega časa, ampak sam sem zaenkrat zelo zadovoljen. Downtima še ni bilo, support je pa naravnost odličen.
Npr. sam imam pri Hostgatorju za 10$/mesec 600GB placa, 6TB prometa, neomejeno domen, baz, emailov, ...
Locirano sicer v Ameriki, kar zna za koga biti moteče zaradi relativno visokega odzivnega časa, ampak sam sem zaenkrat zelo zadovoljen. Downtima še ni bilo, support je pa naravnost odličen.
Lights often keep secret hypnosis..
Bošti ::
Kar se tiče gostovanja sem malo pogledal pa se mi dolgoročno ne izplača. Razlog zakaj se odločujem za strežnik, ker imam doma 20/20 optiko in se mi zdi smiselno izkoristit povezavo. Poleg tega bi rad imel strežnik doma, da bi lahko sam upravljal z njim
Zgolj moje laično mnenje :D
Zgolj moje laično mnenje :D
Daedalus ::
Če si laik, bo vsaj zaenkrat vzdrževanje lastnega serverja malo prehudo zalogaj. Tako da nabavi kak solidn hosting, pa bo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
logista ::
Ce se ti gostovanje ne splaca pozabi na "streznik". Pejt v interspar po struco kruha pa se eno masino pober spotoma pa bo. (ne, resno, naute verjel kaj sm v leklerku nabavu:)
Resno bo za low traffic dovolj 250e za eno masinco, ce si napol resen pa vzam neko quad core igraco, raje jo sam skupaj sestavi ali vsaj definiran da ne bo brezveze notri neka huda graficna bohnedej celo zvocna.
Kljub laikizmu se potrudi za raid mirroring in nujni redni backup.
Sumim da bos imel manj kot maljon klikov za zacetek tako da bo to vsekakor dovolj.
lp,
Slavko
Resno bo za low traffic dovolj 250e za eno masinco, ce si napol resen pa vzam neko quad core igraco, raje jo sam skupaj sestavi ali vsaj definiran da ne bo brezveze notri neka huda graficna bohnedej celo zvocna.
Kljub laikizmu se potrudi za raid mirroring in nujni redni backup.
Sumim da bos imel manj kot maljon klikov za zacetek tako da bo to vsekakor dovolj.
lp,
Slavko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Server Doma!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1923 (1445) | DeeCoy |
» | Apachie - nastavitveOddelek: Izdelava spletišč | 1040 (867) | fosil |
» | Worpress - nejasnostiOddelek: Izdelava spletišč | 2148 (1650) | zee |
» | spletna prodaja (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 5011 (3725) | bluefish |
» | Nakup strežnikaOddelek: Kaj kupiti | 1780 (1458) | Ice-Heki |