» »

Robotski sesalci.

Robotski sesalci.

1
2
3 4

Maximus ::

Kolikor sem bral po tujih forumih, je zadeva super. Pri začetnih revizijaj je bilo kar nekaj težav z RPS-om (laser). Težave naj bi odpravili z novejšimi revizijami.

Enkrat v avgustu bo neato začel s prodajo tudi v evropi in z izdajo evropskega robotka, bo prišel ven tudi nov firmware z novimi funkcionalnostmi in bugfixi.

Kiborg ::

No, da še jaz malo poročam o našem sesalcu. Če pogledate nazaj imamo Trilobite ZA2. Precej dober sesalec, ki pa je po dveh letih (približno mesec dni po poteku garancije!!! ;(() crknil. Šla je ena od obeh baterij kar ga naredi precej neuporabnega. Sedaj sicer še lahko sesa, če začne z drugo baterijo a je njegova avtonomija krepko zmanjšana. Problem je seveda tudi to da naj bi bilo potrebno zamenjati obe bateriji in pri Elektroluxu to stane 370€! Tako, da sedaj iščem, če bi se kje dalo kupiti bateriji ceneje, drugače pa bi se znalo zgoditi, da bom moral začeti razmišljati o novem sesalcu.

WarpedGone ::

Če maš vsaj t od tehnične žilce, lepo vzemi ven umrlo baterijo in jo ofn. Boš vidu koliko celic je notr in še kak detajl.
Nato pa nabavi podobne modelarske baterije (najverjetneje so NiMH), jih zlotaj skup in bo zadeva delala še bolje kot nova.
Zbogom in hvala za vse ribe

Kiborg ::

Točno o tem sem razmišljal. Verjetno bi mu tako podaljšal življenje še za kakšno leto.

Keyser Soze ::

V Delkotu in podobnih štacunah ti naredijo baterijo.

Tako da, glede na to da lotanje celic ni glih izi bizi, vzameš baterijo ven, jo neseš tja, vprašaš koliko stane in se odločiš. 370EUR garant ne bo, razen če laufa na osiromašen uran.
OM, F, G!

mihec87 ::

Gledam malo te sesalce(sesanje parketa in laminata) za okoli 200eur(rombe zaradi cene odpadejo) je Cleanmate QQ-2L še vedno aktualen(našel za 214eur pri ideo.si)?
Mimovrste im nekaj cenejših zadev pa malo dvomim v kvaliteto?

RejZoR ::

Ti robotski sesalniki sploh niso sesalniki ampak pometalci. Sesalniki bi bili če bi ustvarjali podtlak s katerim bi zrak vleklo čez filter. Tko pa krtačke samo pometajo prah in ga zbira v posodico. Vsaj kakor sem videl, ko sem odprl eno Roombo nedolgo nazaj...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

detroit ::

moj cleanmate qql oz nek podobna oznaka deluje ko šus po mojem stanovanju. Sicer je res vse poglihan sam parket (v kopalnico ga ročno prestavim). Tudi tepihe posesa kar ok glede na to da sesa redno gre vsak dan tudi čez tepihe in je super. Ko crkne grem po novga isto minuto
Skero

mihec87 ::

Ja ok mi je jasno da to ni ravno čisti nadomestek sesalca pač pa bolj metla...

Pa da razložim, sam sem na vozičku in se v sobo nanosi malo več smeti+dlak(pes v hiši) saj se primejo koles v sobi pa odpadejo in čez teden se zadeve nabere+temen laminat.Sam razmišljam če ta zadeva šiba po sobi 2x ali pa 3x tedensko po sobi se še samo pobriše po potrebi z mokro krpo..

Vem da cca 200eur ni neki budget zato pa sprašujem da dobim max za to ceno

Gledam če je kje kaka poceni romba z zanič akumulatorjem(čeprav je tvegano saj je lahko zanič še kaj drugega)-ni problem zamenjat...

WarpedGone ::

Imam ta CM QQ2L že dobro leto in pol. Ko bo crknil, nabavim drugega, podobnega.
Na ceno teh (ta poceni zadev) še najbolj vpliva baterija oz. količina baterij. Pol manj baterij pomeni za tretjino nižjo proizvodnjo ceno.

Na višku slave je baterija zdržala cca 65 minut sprehajanja po parketu, sedaj pa kakih 55. Laufam ga cca 1x tedensko dokler drži baterija. Stvar je res bol metla kot sesalec a vseeno nekaj sesalnega učinka je. Premalo za tepih, dovolj za gladke površine ala parket, laminat, ...

Bi raje ročno trajbal metlo in vsak teden ročno pomival tla? Ne. Občasno pa je seveda še vseeno treba.

Edit:
Mihec, po moje ne boš razočaran. Zadeva ma probleme s talnimi oblogami (kaki tepihi in podobno) in množico stolov/miz ker se "preveč" zaletava oz. ujame v kakšen del prostora in ne najde stran. Če maš po tleh gladko podlago in relativno malo iz podna štrlečih zadev, boš zadovoljen z učinkom. Tudi če notr pripelješ blato, se bo to posušilo in ga bo zadeva pobrala. Na spodnjem delu ma vrtečo krtačo s katero kakšno reč tut spraska stan od tal. Čez čas še najbol moti hrup, sicer bi zadevo laufal vsak dan.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

TOP ::

Jaz sem kupil Roombo in ni mi žal niti centa,ker je res fenomenalni sesalec,nisem si mislu,da tako očisti.Da o prahu sploh ne govorimo.Ko kupujeste sesalec poglejte mal kje se dobi tud rezervne dele,ker metlice ne zdržijo večno.

Keyser Soze ::

Jaz pa sovražim tisto butanje ob steno pri teh sesalcih. Tako da čakam mal boljši model Neatota al pa kakšnega drugega proizvajalca, ki se bo problema lotil na sličen način. LG ma kar dobr to poštimano. Ultrasonični senzorji.
OM, F, G!

Apple ::

-10 za Roombo... Prodajalc (nek mulc) na štantu v City Parku me je "nategnil":

kako sesalec sam poišče bazno postajo za filanje baterij, ko se le-te proti koncu, in kako se vrne nazaj sesati, ko se baterije napolnijo... Nateg. Ko ima sesalec prazne baterije, se mora nahajati blizu bazne postaje, da jo vodi k sebi... Sesalec ne bo šel čez celo stanovanje na svoj dock...

kako sesalec, ko ga prvič prižgeš, spoznava prostor, kjer bo deloval in si zapomni ovire ter tako izračuna optimalno pot (ta izjava, da uporablja teorijo grafov, me je prepričala v nakup za 500 EUR 4 leta nazaj)

če je tako pameten sesalec, potem se ne bi nikoli zabil v oviro... tako je pa čist pobunkan... Zabije se v oviro, čeprav jo prepozna, zmanjša samo hitrost... Dela po principu tistih poceni kitajskih avtomobilčkov, ki spremenijo smer, ko se zabijejo :)

nekaj krat sem namerno nastavil drobtinice v hodniku, in te drobtinice so me v 30% dočakale, ko sem prišel domov.
LP, Apple

msjr ::

mihec87 ::

Po malo raziskovanja neta romba vs CM QQ2L.

Romba pač postavlja nek standard oz nivo na tem področju
Romba čisti za odtenek bolje in nima problemov z večjimi stvarmi,tepihi(večja luknja ter trša krtačka).Noge miz/stolov ne zazna in prileti noter na polno pri steni ni problem ima tudi navidezno steno.Deli se dobijo dokaj poceni na ebay.
CM QQ2L ima svetlobni senzor tako da ne obstane pod kakšno posteljo/foteljem pač pa na svetlem delu sobe,težavo ima če imamo svetlo/črna tla saj se ko pride na črno ustraši in obrne saj misli da je tam stopnica(nekateri zalimajo senzor sam potem se odpelje po stopnicah),premika se rahlo počasneje ne zaletava se tako močno v pohištvo.Ima možnost da se nafila in nadaljuje sam, docking najde tako da se obrne okoli in pogleda če je v bližini če ni pa gre ob steni v smeri urinega kazalca(če je docking na 11h uri qq2l pa pride do stene pri npr 1uri gre vse naokoli).Tržijo ga pod več različnimi imeni in tudi različne cene(kitajc pač)..Na ebay ni tako velike izbire delov.

Primerjava sesanja z rombo


Svetlo/temna podlaga


Še različni sesalci


Se je pa že par let nazaj govorilo o qq3 samo je ostalo pri tem..

Disclamer zadeva napisana glede na ustvarjeno mnenje brskanja po netu...

Je to bolezen geekov da je treb pred nakupom opravit cele študije?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

mat xxl ::

Glede na to, da so mi robotki ratali Hoby jih zelo dobro poznam posebej Irobotove izdelke, pa tudi druge sem že razdiral in ja Cleanmate je ceneje od najcenejše Roombe samo ne za BZ, malo pomisli, kje boš dele dobil, ko se kaj pokvari ...... no če bo kdo, kaj rabil imam delov za Roobe in Scoobe tudi popravim kako zadevo imam pa tudi kakega malo rabljenega kpl. obnovljenega za prodati če bi koga zanimalo Roombe in Scoobe, naj me kontaktira na ZS, imel sem pa že precej robotkov na kirurškem pregledu in ja žal jih malo parira Roombam ali pa jim, samo se zalomi takoj, ko kaj odleti in ni delov recimo Neato... za Roombe se pa dobi prav vse (tudi pri meni marsi kaj), če ne pri nas pa iz USA in to je največja prednost poleg kvalitete, ker dobro je kaj vedeti vnaprej, da se ne zgodi, kar tu nekdo piše za Electroluxa triobita, ki sem ga sicer imel teden na testu pa mi je deloval zelo OK, ko ugotoviš, da je baterija skoraj toliko, kot cel robot... seveda pa za večino teh robotov, ki niso razširjeni ni delov vsaj lahko dostopnih ne, da ne rečem, da ni ugodnih neoriginalnih delov, kar recimo za Roombe so, vsaj baterije, filtri in še kaj...... če skrajšam, bolje kupiti rabljeno Roombo, kot novega "noname" robota !

Da ne omenjam primerjav izrednih dogodkov, kar sem sam osebno testiral z kolegi, recimo vržeš kuhinjsko krpo, da jo "požre" Roomba in konkurenca npr. Bralko, Roomba bo, ko vidi, da je problem poskušala krpo izvreči, vrteti nazaj, če se je ne reši pač začne javkati v stilu "help me" in če nas ni doma se izklopi po kaki minuti in čaka brez loma ali dodatne škode, da mu pomagamo..... no kak Bralko se pa zgodi, da natepava krpo dokler res vse ne zariba ali se polomi.... enaka situacija je, ko zapelje na recimo v krog navito vrtno cev in se zaplete fizično v njo ne v krtače, Roomba ko vidi, da jo presega in se ne bo rešila kliče pomoč in se izklopi, konkurenca pa natepava tudi 1 uro če je treba, dokler kaj ne crkne ali pa se izprazni baterija.... iz te konkurence, ki jo omenjam pa vsekakor izvzemam Neata, LG-ja, Samsunga, Electroluxa in Karcherja, katere sem večinoma že imel po rokah ali pa vsaj prebral dober tehnični test.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

mihec87 ::

Baterije so najmanjši problem vsaj meni..

Furbo ::

Zakaj vsi govorite o teh napravah kot o sesalcih, kaj niso to v bistvu samo nekakšne metlice?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

mihec87 ::

To se je že ugotavljalo par postov nazaj...

Pač kombinacija metlice+sesanja če temu lahko to rečemo saj skozi tisto režo ne vleče kot en orng sesalc..

mat xxl ::

Furbo je izjavil:

Zakaj vsi govorite o teh napravah kot o sesalcih, kaj niso to v bistvu samo nekakšne metlice?


Imaš sicer povsem prav a Eurokrem je tudi Eurokrem in ne čokoladni namaz, pa čeprav Nutella gor piše .....

Res je to so pometači, sesalci so bolj za tisto, kar krtače dvignejo .... in ja tudi sam sem si govoril, še 3 leta nazaj... ja pa kje bo tako robotsko sranje malo kaj počistilo, ko ima morda 200 W pa sam z 2000 W sesalcem ne počistim...... dokler le nisem testiral in ja ni vse v moči je tudi v tehniki..... recimo volnen tepih z smetmi lahko čistite z 2500 W sesalcem, pa ga vsaka Roomba očisti bistveno bolje, smo že testirali z kolegi pri meni in ja KAKO ZAKAJ ??? Ker ima nasproti si vrteče krtače, ki poberejo lase smeti, ki se zalimajo na tepihe, kar z sesalcem ne gre dol razen če prej ne "sesvaljkamo z mokro krpo" , razen če imamo sesalec z glavo z vrtečimi krtačami, potem pa JA.

Res je tehnično so to POMETALCI !

WarpedGone ::

Je to bolezen geekov da je treb pred nakupom opravit cele študije?

Ja. Izobražen kupec je nočna mora trgovcev :)

Ja, roomba zna bit boljša od cleanmatea. Ampak je 2x boljša? Za ceno ene roombe dobim dva cleanmata. Bo roomba sigurno preživela 2x dlje? Nism ravno prepričan.
200 € sm prpravljen žrtvovat za zadevo, ki se morda ne bo obnesla. 400 € pa ne žrtvujem če nism res prepričan da bo zadeva OK.
Kar se rezervnih delov tiče - cleanmate ma servis nekje blizu kranja, v enem letu popravijo vse zastonj, kasneje pa verjetno tut, sam plačat je treba.

In še stotič: robotski sesalci so sesalci, le funkcija sesanja je relativno šibka v primerjavi z ročnimi sesalci.
Gre z roko v roki s tem, da je robotski sesalec omejen z energijo v bateriji, ki mora zadostovat za celo uro furanja zadeve okrog, poganjanja krtače in še turbine. Ročni sesalec ima pa kabel v steno in 2kW na razpolago samo za turbino. Prenašaš ga ti, kolikor časa ti pač paše. Kljub temu stvar JE uporabna.

Avto tudi ne leti po zraku pa je vseeno prevozno sredstvo.
Zbogom in hvala za vse ribe

roli ::

Mi imamo tisto roombo že doolgo časa sedaj in smo še vedno blazno zadovoljni. Zadevo imam nastavljeno, da čisti 3 krat tedensko in to je to. Enkrat na teden spraznim smeti ven drugače pa je praktično ne opazim. Prižge se sama, posesa (ali počisti če je treba bit pikolovski) skoraj po celem stanovanju (odivsno v katero sobo gre ko konča s prvo in, če pride v vse - ampak enkrat na teden bo pa kar šla čez vse sobe) in ko konča se lepo odpelje polnit (vedno ji uspe najti bazno postajo pa naj bo v katerikoli sobi - samo traja lahko malce dlje). Nima problemov s prehajanjem iz parketa na ploščice pa na preproge. Problemov z baterijo tudi še nisem opazil. Sicer je malenkost popraskana pa potolčena - se pač le zaletava (po možnosti v kak kovinski radiator) ampak to je to. Sesal nisem po sobi že od julija, ko sem nekaj prestavljal pohištvo. Tako, da bolje od vsakega sesalca za 2 jurja evrov - ker ga boš verjetno več uporabljal.

Čakam, da bodo pri irobotu še malo popravili navigacijo po stanovanju pa bom mogoče zadevo zamenjal, tega pa mel za robota. Irobot je namreč izdal odprte specifikacije za roombe in lahko preko serijskega porta stvar priključiš na računalnik in se izživljaš nad njo. To pa za nas računalničarje tudi nekaj pomeni.
http://www.r00li.com

mat xxl ::

WarpedGone je izjavil:



Ja, roomba zna bit boljša od cleanmatea. Ampak je 2x boljša? Za ceno ene roombe dobim dva cleanmata. Bo roomba sigurno preživela 2x dlje? Nism ravno prepričan.
200 € sm prpravljen žrtvovat za zadevo, ki se morda ne bo obnesla. 400 € pa ne žrtvujem če nism res prepričan da bo zadeva OK.
Kar se rezervnih delov tiče - cleanmate ma servis nekje blizu kranja, v enem letu popravijo vse zastonj, kasneje pa verjetno tut, sam plačat je treba.

In še stotič: robotski sesalci so sesalci, le funkcija sesanja je relativno šibka v primerjavi z ročnimi sesalci.
Gre z roko v roki s tem, da je robotski sesalec omejen z energijo v bateriji, ki mora zadostovat za celo uro furanja zadeve okrog, poganjanja krtače in še turbine. Ročni sesalec ima pa kabel v steno in 2kW na razpolago samo za turbino. Prenašaš ga ti, kolikor časa ti pač paše. Kljub temu stvar JE uporabna.

Avto tudi ne leti po zraku pa je vseeno prevozno sredstvo.


Poglej Roomba 530 oziroma 531 trenutno osnovna na prodaj pri nas ima vseeno že v štartu malo več opreme od Cleanmata, stane pa sedaj v hudi akciji 299 EUR (glej Merkur katalog) in ima 2 letno garancijo , napram Cleanmatu, ki ima samo eno leto.... vrži vse to na papir pa tudi tehnične lastnosti npr. kapaciteta in trajanje baterije, kontrole ..število okvar, pa boš na koncu ugotovil, da je Roomba prav zaprav še zelo poceni .......

Res pa je obe delujeta vsaj nekaj časa.......

Glede pa moči pa ja imaš seveda prav, samo ne pozabi, da ti Robot suženj vsaki dan 1 uro hara in čisti po stanovanju med tem, ko si ti v službi in to vsak dan brez jamranja v zameno za 30 sekund čiščenje koša vsak dan in 3 min čiščenje naprave bolj detaljno 1 x tedensko ......

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

WarpedGone ::

... pa boš na koncu ugotovil, da je Roomba prav zaprav še zelo poceni .......

Mogoče, problem je da pri mojem CleanMate-u ničesar ne pogrešam. Opravlja svojo vlogo.
Pač ni povsem neviden, in ga ročno sprožim, ko si zaželim tuljenja v hiši, ko ga zagrabi lakota pa ga ročno odnesem nazaj k polnilni postaji in spraznim posodo s svinjarjio. Stopnic nimam, tepihov tudi ne, kakšnih posebnih prepovedanih prostorv nimam oz. se da zadevo rešit s trenutno impovizacijo povsem zadovoljivo.

Če mi QQ2L nebi zadoščal, bi iskal drugje, tko pa svoje delo opravlja zadovoljivo. Ne vidim kako bi 50% dražja zadeva delal 50% bolje. Je 50% bol tiha? Sigurno prihrani vsaj 50% časa z ubadanjem s to zadevo (vključno s študijem vseh fičerjev in poskušanjem kako jih uporabit)?

Edini problem s QQ2L sem imel ravno z njegovim najbol advanced featurjem - UV lučko, ki je zaradi napake v elektroniki delala probleme - če sm jo vklopu, se je sesalec ugasnil. Na servisu so to urihtal in sedaj dela. Jo pa niti ne vklaplam, ker ne vidim profita v razkuževanju tal.

Simple is beautiful.
Zbogom in hvala za vse ribe

Letalec ::

roli je izjavil:

Irobot je namreč izdal odprte specifikacije za roombe in lahko preko serijskega porta stvar priključiš na računalnik in se izživljaš nad njo. To pa za nas računalničarje tudi nekaj pomeni.


Aja 8-O? Ok, potem si bom enkrat v daljni prihodnosti omislil kakšnega stolčenega. Seveda samo kot robotsko platformo :D.

Landy ::

Sam mam Roombo že več kot leto dni. In sem z njo zelo zadovoljen. Nastavljeno imam tako, da dela vsak dan. Imam pa prehode parket-ploščice in tudi kakšen 2cm pri prehodu iz sobe v sobo in gre čez. Ko sem kupoval sem gledal tudi cenejše ampak sem se na koncu odločil za roombo in mi ni žal. Rezervne dele se poceni dobijo na ebayu.
Študiram, da bi nabavil še Scoobe ima kdo kakšne izkušnje?

mat xxl ::

Odlična zadeva tudi scooba, le da jo sam spuščam na 7 - 10 dni, kakor kdaj imam pa kar nekaj kosov viška, zadnji model 385, če te zanima.

perci ::

Kako pa kej parket prenaša skubo?

alsl ::

Doma imamo že dve leti CleanMate. V delovanju ni prav veliko, ker je problem s sesanjem pasjih dlak. Če naleti na malo večji skupek pasjih dlak v kakšnem kotu, se z njimi zamaši sesalna odprtina in potem ga je potrebno že čistit. Drugače je pa za svojo ceno ok.

WarpedGone ::

Večja frekvenca bi znala pomagat, ker bi "naletaval" na manjše kupe dlak.
Zbogom in hvala za vse ribe

mat xxl ::

perci je izjavil:

Kako pa kej parket prenaša skubo?


Odlično, če ka pereš s krpo bo tudi z Scoobo šlo, če pa imaš nelakiran surov parket je pa morda za razmisliti, tudi na oljenem parketu dvomim, da bi se obneslo.

mihec87 ::

Sem se naposled odločil za cleanmate qq-2l.Zmogljivost mi ustreza,daljinec mi je dobrodošla zadeva(mi omogoča kanček več samostojnosti saj ga lahko sam pošljem naokoli) cena je pa še bonus(217eur).Danes sem ga sprobal in nimam pripomb oz sem več kot zadovoljen(samo wtf koliko praha in vsega je po tleh).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

mat xxl ::

Drži važno je zadovoljstvo..... čeprav čez eno leto boš prepričan, da bi bolje naredil, če bi kupil magari rabljeno Roombo.

mihec87 ::

Mogoče,gdo bi vedel če spomnem se oglasim čez eno leto tu.....Za isti denar bi dobil rabljeno rombo ki je brez daljinca...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

TOP ::

Ja in kaj ti rabi daljinec,prprosto nič.Tisto je sam šminkerski dodatek,ki je neuporaben,kot recimo te najnovejše Roombe ki majo touchscreen in ne več gumbov.Preprosto daš u prostor pritisneš štart in to je to.

Okapi ::

Kaj pa te Sencorje, ki jih za 170 evrov prodajajo pri Enaa, kdo pozna/ima?

http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_...



O.

mihec87 ::

TOP je izjavil:

Ja in kaj ti rabi daljinec,prprosto nič.Tisto je sam šminkerski dodatek,ki je neuporaben,kot recimo te najnovejše Roombe ki majo touchscreen in ne več gumbov.Preprosto daš u prostor pritisneš štart in to je to.


Tebi verjetno nič..
Meni pa omogoča da ga lahko sam pošljem sesat po sobi in ne rabim iskat koga..

WarpedGone ::

(samo wtf koliko praha in vsega je po tleh).

:)
Ja, tole je standardni "refleks". Na oko sploh ne zgleda prašno/umazano. Ko pa vidiš koliko se je nabralo v zbiralnik, te pa stisne.

Drži važno je zadovoljstvo..... čeprav čez eno leto boš prepričan, da bi bolje naredil, če bi kupil magari rabljeno Roombo.

Ni variante. Ko crkne, še en QQ2L. Good enough.
Zbogom in hvala za vse ribe

TOP ::

mihec87 je izjavil:

TOP je izjavil:

Ja in kaj ti rabi daljinec,prprosto nič.Tisto je sam šminkerski dodatek,ki je neuporaben,kot recimo te najnovejše Roombe ki majo touchscreen in ne več gumbov.Preprosto daš u prostor pritisneš štart in to je to.


Tebi verjetno nič..
Meni pa omogoča da ga lahko sam pošljem sesat po sobi in ne rabim iskat koga..

V sobo ga lepo postaviš ne rabi ga z daljincem vozit.

mat xxl ::

WarpedGone je izjavil:

(samo wtf koliko praha in vsega je po tleh).

:)
Ja, tole je standardni "refleks". Na oko sploh ne zgleda prašno/umazano. Ko pa vidiš koliko se je nabralo v zbiralnik, te pa stisne.

Drži važno je zadovoljstvo..... čeprav čez eno leto boš prepričan, da bi bolje naredil, če bi kupil magari rabljeno Roombo.

Ni variante. Ko crkne, še en QQ2L. Good enough.


Imaš povsem prav in ko jih imaš že nekaj imaš možnost, da z večih enega sestaviš ....... ker dele je pa dokaj težko dobiti vsaj v primerjavi z Roombami.. pa veselje pri servisiranju, ker modularni je samo Roomba od 500 ke dalje ........Ostali pa kakor kateri najbolj zariban sistem, ko je skoraj nemogoče kaj popraviti brez dodatne škode pa ima Neato .....


Glede daljinca pa .... ja je fancy za igranje ... , da pokažeš znancem..... vsaj na začetku...po 2 mesecih pa obleži na kaki polici ..... sicer pa Roombe se vozi tudi z univerzalnimi daljinci, npr. Logitech One ipd....

WarpedGone ::

Kaj je to tvoje onaniranje s servisiranjem?
Crknilo mi je visokonapetostno vezje za UV žarnico, brezplačno poslal na uradni servis v kranj, so zamenjal brezplačno in mi ga brezplačno poslali nazaj.

Preveč očitno navijaš za svoj roomba biznis.
Zbogom in hvala za vse ribe

mihec87 ::

BMK, nimam sesalca zato da se bi španu pred žlahto kolegi, kje sem napisal da ga vozim..?
Top in mat xxl naredita test vsedita se na stol zraven rombe z telimi omejitvami(roke lahko premikaš če imaš podprt komolec(ne moreš je dvignit v zrak),ne moreš se konkretno pripognat oz nagnit na stran,noge takisto ne moreš dvignat,prestavit nič,omejeno lahko migaš z stopalom in prsti.Ja tako zgleda vsakdan srednje stopnje distrofije) sedaj pa pritisni oz nastavi rombo da ti bo sesala....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

il ::

Sicer je stran v nemščini, ima pa kar nekaj testov in primerjav različnih sesalcev.
http://saugrobot.de/saugroboter-testueb...

Okapi ::

Vidim, da je Klarstein iz tega testa (ocenjen "gut";-) enak kot Sencor, ki ga imajo pri Enaa za 170 evrov. Vsaj ohišje in daljinec sta enaka, če sta enako "pametna", pa nisem raziskoval.

O.

mihec87 ::

Res je da je romba ferari med temi sesalci(izdelava itd) in če je v hiši tepih potem ni kaj dosti razmišljat je romba tukaj v prednosti...

Sam nimam tepihov ipd.. in ne vem zakaj bi vzel dosti dražjo rombo če cenejša zadeva opravi delo popolnoma zadovoljivo in enostavno ne vidim zakaj bi rabil toliko dražjo zadevo...

Če pa kaj crkne kar lahko tako pri eni kot drugi pa se enostavno ne mislim sam zajebavat z tem in imeti še za en sesalec delov v omari da bom ugotavljal kaj ne dela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

TOP ::

mihec87 je izjavil:

BMK, nimam sesalca zato da se bi španu pred žlahto kolegi, kje sem napisal da ga vozim..?
Top in mat xxl naredita test vsedita se na stol zraven rombe z telimi omejitvami(roke lahko premikaš če imaš podprt komolec(ne moreš je dvignit v zrak),ne moreš se konkretno pripognat oz nagnit na stran,noge takisto ne moreš dvignat,prestavit nič,omejeno lahko migaš z stopalom in prsti.Ja tako zgleda vsakdan srednje stopnje distrofije) sedaj pa pritisni oz nastavi rombo da ti bo sesala....

Tale test si verjetno ti probal pa ti ni uspelo.:)) Vse se da sam potrudit se moraš in znajti.

mihec87 je izjavil:

Res je da je romba ferari med temi sesalci(izdelava itd) in če je v hiši tepih potem ni kaj dosti razmišljat je romba tukaj v prednosti...

Sam nimam tepihov ipd.. in ne vem zakaj bi vzel dosti dražjo rombo če cenejša zadeva opravi delo popolnoma zadovoljivo in enostavno ne vidim zakaj bi rabil toliko dražjo zadevo...

Če pa kaj crkne kar lahko tako pri eni kot drugi pa se enostavno ne mislim sam zajebavat z tem in imeti še za en sesalec delov v omari da bom ugotavljal kaj ne dela.

Point ni tole kako dela in čisti,kot ti je mat xxl point je,da dobiš rezervne dele,kot so metlice krtače in podobno,ker moraš menjat,ker se izrabijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

mihec87 ::

TOP je izjavil:

mihec87 je izjavil:

BMK, nimam sesalca zato da se bi španu pred žlahto kolegi, kje sem napisal da ga vozim..?
Top in mat xxl naredita test vsedita se na stol zraven rombe z telimi omejitvami(roke lahko premikaš če imaš podprt komolec(ne moreš je dvignit v zrak),ne moreš se konkretno pripognat oz nagnit na stran,noge takisto ne moreš dvignat,prestavit nič,omejeno lahko migaš z stopalom in prsti.Ja tako zgleda vsakdan srednje stopnje distrofije) sedaj pa pritisni oz nastavi rombo da ti bo sesala....

Tale test si verjetno ti probal pa ti ni uspelo.:)) Vse se da sam potrudit se moraš in znajti.

mihec87 je izjavil:

Res je da je romba ferari med temi sesalci(izdelava itd) in če je v hiši tepih potem ni kaj dosti razmišljat je romba tukaj v prednosti...

Sam nimam tepihov ipd.. in ne vem zakaj bi vzel dosti dražjo rombo če cenejša zadeva opravi delo popolnoma zadovoljivo in enostavno ne vidim zakaj bi rabil toliko dražjo zadevo...

Če pa kaj crkne kar lahko tako pri eni kot drugi pa se enostavno ne mislim sam zajebavat z tem in imeti še za en sesalec delov v omari da bom ugotavljal kaj ne dela.

Point ni tole kako dela in čisti,kot ti je mat xxl point je,da dobiš rezervne dele,kot so metlice krtače in podobno,ker moraš menjat,ker se izrabijo.


TOP ne rabim delat testa ker tako živim vsak dan....

Za cleanmate se pa metlic in krtač ne dobi kajne..

WarpedGone ::

Point ni tole kako dela in čisti,kot ti je mat xxl point je,da dobiš rezervne dele,kot so metlice krtače in podobno,ker moraš menjat,ker se izrabijo.

Ne vem kaj vi počnete s temi sesalci ampak js svojega CleanMate ganjam vsaj enkrat tedensko, včasih tudi dvakrat al pa dvakrat en za drugim.
Ko laufa, laufa cca dobro uro. Še vedno prva krtača in prvi filter, dobro leto in pol. V rezervi imam še dva čisto nov filtra, ki sta bila že priložena. Spodnja glavna krtača ne kaže nobene obrabe, stranska metlica je mal kilava že ampak še vedno služi namenu - pobiranje večjih smetk v kotu. Tle je itak plan, da ko bo tole crknilo, si bo naredu lastno stransko metlico. Al pa bil brez nje. Opazne razlike v kvaliteti pometanja ne bo.
Zbogom in hvala za vse ribe

Robertos664 ::

Sam imam Samsung Navibot in delo opravlja odlično. Na tepihu celo lepše posesa kot na ploščicah ali laminatu. Pa vedno najde postajo sam, celo tako je pameten, da če mu zmanjka baterije pred tem ko je končal vse prostore, se gre napolnit pol pa nadaljuje z delom kjer je končal. Pa z kamero ki jo ima je njegovo gibanje malo manj nekontrolirano kot pri roombah, ki se gibajo naključno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

mat xxl ::

WarpedGone je izjavil:


Preveč očitno navijaš za svoj roomba biznis.


Ni nobenega navijanja je samo Hoby, ki me ša že mineva, ker sem osvojil že vse o teh Iroobot izdelkih ...... trenutno sem se spravil pogljabljati v vrhunske kavaaparate za uporabo doma, katerih cene za nove se začnejo tam pri 800 eur ........... pač Hoby, da je treba znanje nabirati ..........

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Učinkovito in hitro pomivanje tal, kaj kupiti?

Oddelek: Loža
1412761 (12088) brodul
»

Sesalec - nateg (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20097778 (35654)          

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309143624 (63306) perci
»

Kaj dejansko pomaga proti prahu ??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6113043 (10965) m0LN4r

Več podobnih tem