Forum » Izdelava spletišč » Čudno obnašanje MySQL baze?!?!
Čudno obnašanje MySQL baze?!?!
cahahopie ::
Mi lahk prosim razložte tole:
Glejte sem oddal post v moji skripti pa mi ga vrgl na vrh. In ves začuden sem šel gledat WTF is going on. Ker imam narejen da selekta kar "SELECT * FROM post" torej bi mogl novi post prlept spodi in ne zgori. Nato sem pogledu v bazo in je id bil normalen...torej zadnji...torej mogu bi bit post na dnu pejđ po vsej logiki. A glej ga zlomka! Tole sem vidu:
id:1; text: bla bla; threadID: 2
id: 6; text: haha; threadID: 3
id: 2; text: knreki lal... ; threadID: 3
id: 3; text: spet neki... ; threadID: 3
id: 4; text: neki...; threadID: 3
id: 5; text: lalala; threadID: 3
Tore vidte da je post z id 6 vrgl na drugo mesto. Naštiman pa imam, da je id primary in auto_increment.
Torej je selektal iz baze kakr so posti po vrsti naštepani v tabeli in ne po id. Ok.. lahk dam ORDER by id... toda.. vseeno je tole enmau čudn....?!?.....
Torej... ma kdo odgovor na mojo težavico....??
Glejte sem oddal post v moji skripti pa mi ga vrgl na vrh. In ves začuden sem šel gledat WTF is going on. Ker imam narejen da selekta kar "SELECT * FROM post" torej bi mogl novi post prlept spodi in ne zgori. Nato sem pogledu v bazo in je id bil normalen...torej zadnji...torej mogu bi bit post na dnu pejđ po vsej logiki. A glej ga zlomka! Tole sem vidu:
id:1; text: bla bla; threadID: 2
id: 6; text: haha; threadID: 3
id: 2; text: knreki lal... ; threadID: 3
id: 3; text: spet neki... ; threadID: 3
id: 4; text: neki...; threadID: 3
id: 5; text: lalala; threadID: 3
Tore vidte da je post z id 6 vrgl na drugo mesto. Naštiman pa imam, da je id primary in auto_increment.
Torej je selektal iz baze kakr so posti po vrsti naštepani v tabeli in ne po id. Ok.. lahk dam ORDER by id... toda.. vseeno je tole enmau čudn....?!?.....
Torej... ma kdo odgovor na mojo težavico....??
rc-car ::
Ja daj ORDER BY in bodi tiho...
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
cahahopie ::
ok ok... ...prevč bla bla blajam.
Toda... sam vseeno je to mau čudn! Če ve kdo ...kakšno zaroto tukaj krije MySQL.. mi sporočite v tem postu...
Toda... sam vseeno je to mau čudn! Če ve kdo ...kakšno zaroto tukaj krije MySQL.. mi sporočite v tem postu...
darh ::
kakor se meni zdi, mysql zapolni prazne (beri: izbrisane vrstice), kar pa nima nikakršne zveze z podatki v tabeli (torej IDji, autoincrismanti ipd...) tako, da če zbrireš drugo vrtico in dodaš novo, se ob "nepravilni" konfiguraciji naredi tole: 1,6,3,4,5.. neč narobe...
uporabi pač feature ORDER BY nekej in bodi tiho
uporabi pač feature ORDER BY nekej in bodi tiho
Excuses are useless! Results are priceless!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Myslq index ne deluje???Oddelek: Izdelava spletišč | 2270 (2048) | algo |
» | "Problem" pri POSTanju ?Oddelek: Slo-Tech | 1759 (1327) | Tody |
» | Nekaj o zgradbi tega forumaOddelek: Programiranje | 1893 (1557) | Gandalfar |
» | portal ostal, baza slaOddelek: Izdelava spletišč | 1851 (1736) | bombacina |
» | Email bug!Oddelek: Slo-Tech | 872 (693) | Tr0n |