» »

.XML to .PDF ali .doc

.XML to .PDF ali .doc

Jerry87 ::

Zanima me če obstaja kateri program za pretvorbo .xml datotek v pdf ali doc. Če povem konkretno, želim pogovore iz MSN-ja ki se mi shranjujejo v xml shraniti v obliki pdf ali doc. Namreč zato ker ko te datoteke (xml) iz enega računalnika dam na drugega mi to noče odpreti pa nevem zakaj. Ima kdo idejo za rešitev ali program?

lugre ::

za .pdf uporabi CutePDF writer
lp

Jerry87 ::

lugre hvala za to informacijo, sem sprobal vendar je problem ker mi stavke reže...ko se pretvori v pdf in če so dolgi stavki mi jih samo odreže in jih ni nikjer. A je kaj takšnega da celo xml datoteko spremenim v eno bolj simpatično obliko da jo lahko potem gledam oz. berem na kateremkoli PC-ju? Ker teh xml ki jih imam na tem PC-ju nemorem prenesti na drugi PC da bi tam bral. Kakšna ideja?

rgv45vg4t335 ::

Jerry ne bluzi, XML je tekst. Ni razloga, da ga ne bi mogel prenesti na drug PC.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Jerry87 ::

bernardy se strinjam s tabo zato pa nevem zakaj se mi to dogaja. Namreč pogovore v msn shranjujem v xml, in ker sem moral 1x formatirati PC sem jih dal na USB (pogovor ene osebe). A šment ko sem hotel na drugmu PC-ju odpreti xml mi je javil tole:

The XML cannot be displayed

Cannot view xml input using xsl style sheet. Please correct the error
and then click the refresh button, or try again later
-------------------------------------------------------
The system cannot locate the resource specified


In zdaj sem po domače v rit ker imam datoteko starih pogovorov, a nimam dostopa do njih. Jih pa potrebujem zato rabim pomoč če kdo od vas ve kako to rešiti, da lahko odprem te xml datoteke da bom lahko dal potem pogovore v pdf.

bluefish ::

če se ne motim bo desni klik na datoteko in odpiranj z Wordpadom oz. Notepadom začasna rešitev.

rgv45vg4t335 ::

XML se sklicuje na XSL. Ali je XSL nekje v kakšni podmapi na disku in moraš kopirati tudi to ali pa je na internetu in na drugem PC-u nimaš dostopa?
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Jerry87 ::

Kako bi pa lahko pogledal če je kje na internetu? Na računalniku nemorem pogledati ker sem shranil samo xml in potem PC formatiral. Ali je mogoče kakšna varjanta še mogoče da bi s kakšnim programom lahko to odpru?

rgv45vg4t335 ::

Saj ti je napisal bluefish, notepad ali wordpad. Tako boš videl čisto XML vsebino brez XSL stila. Nekje v prvih parih vrsticah bo tudi napisano kje je oz. mora biti xsl datoteka.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Jerry87 ::

Oprosti spregledal sem tisti post. To sem že naredil vendar stvar je zelo nepregledna (v word, notepad in wordpad). V word ti izpiše neke kvadratke message, to, from, user,...besedila so ampak je nepregledno ker neveš od koga so, wordpad vse nameče skupaj + da zraven še nameče font, pisavo, uro, bold,...nepregledno, v notepad je pa isto kot wordpad s tem da še bolj nepregledno. Oprostite če sem tečen s tem vendar res bi rad rešil te xml datoteke da bi jih lahko potem shranil v bolj simpatično obliko da se lažje bere in da ostane original od xml. Any more ideas:)?

levaky ::

V mapi je bil tudi file MessageLog.xsl. Pojdi do kolega, ki ima naložen MSN in od njega skopiraj datoteko. Nahaja se v istem imeniku kjer so logi, če pa ne, pa uporabi išči.

lp, Matej

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: levaky ()

Jerry87 ::

Zdajle sem pri sebi pogledal, imam to datoteko ki si jo omenil, a ni sprememb. Bom zjutraj probal s kolegom če bo kaj drugače

Jerry87 ::

Dela super s tisto datoteko. Nekaj sem narobe naredil, zato ni prej delovalo :). Imam samo še eno vprašanje. Ko iz XML pretvorim v pdf so vse pisave velike, a se da to kako nastavit da bodo manjše da lahko več spravim na en list? Hvala za odgovore

bluefish ::

za kaj takega boš pa že potreboval Adobe Pro, če tisti prej omenjeni program tega ne podpira.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektronski računi 01.01.2015 (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6119217 (11722) prtenjam
»

Novi word - dobljen skupaj z Visto

Oddelek: Programska oprema
443582 (2935) ender
»

Msn?

Oddelek: Omrežja in internet
71193 (964) digital1
»

MSN Zgodovina

Oddelek: Programska oprema
191979 (1629) Doman
»

Zakaj XML?

Oddelek: Programiranje
102616 (2393) Immz

Več podobnih tem