» »

Gledanje TV v spalnci brez antene

Gledanje TV v spalnci brez antene

makica ::

Vprašanje za poznavalce. Doma sem priključen na satelitsko TOTAL TV, ki omogoča priključitev le na 1 TV. Ker pa bi v spalnico rad montiral TV, me zanima kako lahko sliko pripeljem do tega TV v spalnici. Slišal sem, da obstajajo neki transmitorji, vendar nimam pojma kako zgledajo,kako delujejo, kakšen domet imajo...prosim za pomoč pri mojem problemu. Če je kakšna druga rešitev, prosim za pomoč...

Hvala in lep pozdrav

kitewing ::

Pri Conradu poglej za video transmiter.

makica ::

Sem gledala po njihovi spletni strani pa nič ne najdem. Sama nisem nek računalniški frik in nimam pojma niti kaj gledati. Predvsem me zanima, če kdo to ima in kako deluje. Sliko bi morala iz dnevne sobe spraviti preko dveh sten v razdalji 7 m. Samo slišala sem, da se zadevo da rešiti s transmiterji,če se sploh tako reče, vendar kolega kaj več ni znal povedati, v našem Big bangu pa dva prodajalca o tej temi nista imela pojma in sta me le debelo gledala, oba sta mi tupila da rabim še eno satelitsko enoto s svojim dalinjcem...
Prosim res za pomoč. Če kdo kaj takega ima, bi res prosila za nasvet, za točno navedenje modela, lahko tudi na ZS, pa mislim, da bi informacijo še kdo koristno uporabil.
Hvala vsem.

MadMax ::

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Valentin ::

Sem močno v dvomih, da ti bo tole neslo skozi dve stene. Še posebno, če je kakšen armiran beton.

Pa tudi ne bo možno upravljati satelitski sprejemnik (izbiranje TV postaj) skozi stene z IR daljincem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Valentin ()

tempoFlow ::

Za IR daljinec sploh ni problem, saj imajo sprejemniki vgrajen tudi IR sprejemnik, ki ga nato na oddajnem mestu (pri satelitskem sprejemniku) preko IR oddajnika oddajajo direktno na satelitski sprejemnik. Po domače povedano z daljincem od satelitskega sprejemnika lahko normalno krmilimo satelitski sprejemnik tudi v drugi sobi.
Pa tudi razdalja se mi ne zdi kritična (problem zna biti res samo železo-beton), a po mojem naj bi na 7 metrov zadeva delovala. Mi smo sicer res probavali zadevo na starejši stavbi, ki nima železa v stenah, a je delovalo na 30 metrov.

R-S-LoVe ::

tudi comtron ima za to rešitev
mislim da stane nekje 60€
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

king67 ::

Pred časom sem sam uporabljal podoben transmiter. Prenašal sem filme s PC-ja na TV in sicer na razdalji cca 10m skozi dve klasično zidani steni. Slika in zvok sta bila ok, so pa nastale motnje, če se je oseba gibala med oddajnikom in sprejemnikom. Največji problem pa je bil, ko je kdo vključil mikrovalovno pečico (tudi bližnji sosedje; blok pač...). Mogoče je tudi krmiljenje A/V naprav, saj IR signal potuje v nasprotni smeri kot A/V signal. Če druge rešitve ni, je tudi ta zadovoljiva, drugače pa, 'drot' je le 'drot'. V vsakem primeru pa svetujem, da nabaviš (zaradi motenj) 5GHz napravo in ne 2,4GHz.
lp,
King67

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: king67 ()

makica ::

Gre za dve popolnoma navadni zidani steni, debeline 15 cm(notranji steni). Če bi zadevo gledala v sobi, bi itak mož bil poleg in ni problema glede motenj. Sedaj me zanima, če je res tolika nuja vzet 5GHz ali so tisti z 2GHz O.K., ker so vseeno kar nekaj cenejši. A je potrebno tle gledati proizvajalca ali so vsi isti?
Hvala vsem, res sem pri teh stvareh bosa, bi pa rada da bi bil prenos O.K. Pa še nekaj. A se da potem predvajat preko tega transmiterja tudi DVD film direktno alči je potrebno preklapljanje iz satelitske postaje na DVD predvajalnik?
LP

king67 ::

Glede hkratnega priklopa dveh A/V naprav; obstajajo SCART razdelilci, ki pa hkrati (jasno) omogočajo le predvajanje po eni veji. Torej, v tvojem primeru je aktiven ali DVD ali SAT reciever. Kar se pa tiče 5 oz. 2,4GHz tehnologije pa bo edina rešitev testiranje. Nemogoče je karkoli obljubiti.

lp,
King67

AtaStrudl ::

skozi steno gre 5GHz sigurno slabse kot 2.4, torej ce nimas sosedov z mikrovalovkami....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pilot za satelit je fuč?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
71574 (1248) cegu
»

digitalni satelitski sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
185142 (4894) green heart
»

Nakup TV-ja v Avstriji

Oddelek: Zvok in slika
71344 (1081) hodu63
»

Kako brezžično povezati TV in SAT sprejemnik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
132085 (1800) baresi
»

Prenos signala wireless - ali je možno ?

Oddelek: Zvok in slika
71494 (1334) 20sdfj093f

Več podobnih tem