Forum » Pomoč in nasveti » vstopna koda WIN 98 pomoč!!!
vstopna koda WIN 98 pomoč!!!
Area_51 ::
Mam windowsw 98 SE in me zanima pravzaprav je nujno da to zvem, kako zakodirati vstop v windowse. To bi želel narediti, šele ko se mi pokaže podobno kot, kateri uporabnik. Namreč v šoli majo to narejeno na windowsih 98 sam mi nočejo povedat, ker to naj bi bila njihova skrivnost. Glupost. Dej prosim pomagajte, če se da takoj. Nujno.!!!
Hvala za pomoč
LP
Hvala za pomoč
LP
Area 51
jure1873 ::
dej napiši malo bolj jasno kaj želiš.
V win 98 lahko narediš da winse uporablja več uporabnikov in jim dodeliš passworde ampak s tem si u bistvu samo "zakodiral" tvoje nastavitve, vsak lahko pride notri tako da si naredi novega userja, razen če s poleditom (policy editor) naštimaš da to ni dovoljeno in da se ne sme kliknit "Cancel" v oknu za vnos passworda.
Če hočeš preprečit dostop do tvojih podatkov si rajše dej user password v biosu. Bo dosti bolj učinkovito.
V win 98 lahko narediš da winse uporablja več uporabnikov in jim dodeliš passworde ampak s tem si u bistvu samo "zakodiral" tvoje nastavitve, vsak lahko pride notri tako da si naredi novega userja, razen če s poleditom (policy editor) naštimaš da to ni dovoljeno in da se ne sme kliknit "Cancel" v oknu za vnos passworda.
Če hočeš preprečit dostop do tvojih podatkov si rajše dej user password v biosu. Bo dosti bolj učinkovito.
Area_51 ::
Nekaj takega sem mislil. Kako narediš tisto s poleditom, to bi probu, ker bios ne pride v upoštev. Prosim povej..
Area 51
ToniT ::
Policy editor se nahaja na CD-ju od win98 v direktoriju
drive:\tools\RESKIT\NETADMIN\POLEDIT
Navodila pa na CD-ju v direktoriju:
drive:\tools\RESKIT\HELP
Dobro si preberi navodila in šele potem začni z uveljavljanjem omejitev - backup registra pred delom je seveda obvezen - razen, če imaš željo po ponovni namestitvi sistema.
drive:\tools\RESKIT\NETADMIN\POLEDIT
Navodila pa na CD-ju v direktoriju:
drive:\tools\RESKIT\HELP
Dobro si preberi navodila in šele potem začni z uveljavljanjem omejitev - backup registra pred delom je seveda obvezen - razen, če imaš željo po ponovni namestitvi sistema.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Group policy za windows 2000Oddelek: Operacijski sistemi | 1322 (1142) | veteran |
» | Win XP users rightsOddelek: Operacijski sistemi | 1359 (985) | ToniT |
» | postavitev linux serverja (hardcore :)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1626 (1397) | BigWhale |
» | Windows 95 nekaj vprašanj - nujno!Oddelek: Operacijski sistemi | 1134 (1018) | Spajky |
» | WinXP pravice uporabnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 2625 (2202) | ToniT |