» »

Preteklo vozniško

Preteklo vozniško

mmmato ::

Danes sem ugotovil, da se že 2 meseca vozim s preteklim vozniškim dovoljenjem (nisem več mladi voznik).>:D Koliko me bo koštalo podaljšanje? Moram it tudi na zdravniški pregled še enkrat (nosim očala)?

Slišal sem od kolega, da mi ni niti treba iti na upravno enoto, kjer imam stalno prebivališče, vendar to lahko storim kar v LJ. Je to res možno?

Če še kdo rabi... link
Glede zdravniškega pa še vedno nisem prepričan ...

Opkow ::

Ce ti je poteklo, potem moras ponovno narediti zdravniski pregled.
In potem gres na najblizjo upravno enoto, kjer ti naredijo novo voznisko.

WarpedGone ::

Na zdravniškem spričevalu ti piše do kdaj ti velja in kakšne omejitve maš (očala, ...). Poišči in poglej.

Si pa s telimi dvemi mesci morda prihranil dvakratno podaljševanje in dvakratno plačevanje taks. Js sm spričevalo dobil za 2 leti, seveda sm šel najprej na zdravniški pregled in šele nato naredil sam izpit - razmak cca 3 mesece. Kar je pomenilo, da mi je vozniška veljala le do poteka zdravniškega. Ko mi ga je podalševa je pa blazno zakomplicirala, ker mi dvoletni rok mladega voznika še ni potekel in je morala to vpisat v vozniško. Torej mi ga je podaljšala le za 3 mesece, kjer sm bil še vedno mlad voznik, nato sem moral pa še enkrat podaljšat za nadaljna tri leta, ko nism več mlad voznik. Čuda birokracije.
Zbogom in hvala za vse ribe

jurre ::

hm ne vem, jaz sem naredil izpit januarja 05 (ko se je ravno zakon spremenil glede mladega voznika), mi je veljala vozniska do oktobra 07 (ko sem bil star 21). Sel sem samo na upravno enoto podaljsat 2 dni prej, pa so mi dal novega, velja mi do 2066, pa zraven opombe da sem bil mladi voznik se do rojstega dn e v oktobru 07.
Potem mi je rekla, da je to zdaj na novo, da ga vcasih nisi mogel prej podaljsat, se prav si moral ze s pretecenmu tja pridt, da so lahko podaljsal (niso mogl opomb napisat?).
Strosek se pa ne spomnim, kok je ze bil...ni velik.

metalc ::

Pred cca. 3 leti so meni kar sami poslali obvestilo, da mi vozniško čez en mesec poteče in kje vse ga lahko podaljšam. Čudno, da ga nisi dobil tudi ti.

Ko si bil na zdravniškem, so ti zagotovo povedali in tudi napisali, koliko časa velja in če je kontrola (še enkrat zdravniški s poudarkom na vidu). No, praksa je, da vsem z očali ali lečami prvič dajo samo za nekaj let in jih pošljejo na kontrolni pregled (klinc, tudi zdravstveni domovi potrebujejo prihodke :D) s poudarkom na vidu. In to s spričevala ti potem vpišejo v dovoljenje, včasih je z besedami nedvoumno pisalo "Vozi z očali. Kontrola", po priključitvi EU pa so to nadomestili z nekimi številskimi kodami (najbrž zato, da vsi EU policaji vedo, da bi moral imeti očala). Po kontroli pa ti praviloma požegnajo do 80. leta, seveda pa ti ostane koda za vožnjo z očali.

Vsekakor pa še nisi toliko zamudil, da bi moral še enkrat na celotni izpit. Tako da pojdi na pregled in potem na UE, do takrat pa ne vozi.

OK, bom šel kar v domači ZD na pregled. Moj trenutni izbrani zdravnik že nekaj časa ne dela več, tako si itak moram it izbrat novega. Odlašam že 2 leti :)

Zlikovec ::

Moja izkušnja. Pred pol leta mi je pretekla vozniška, zato sem šel na upravno enoto po novo. Ker v starem nisem imel nobenega vpisa
glede zdravniških potrdil in podobno (očala ...) so mi brez problema dali novo vozniško.
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

[SkA] ::

Rabiš potrdilo medicine dela, za kar boš seveda plačal. Zgolj potrdilo okulista ne bo dovolj. Do kdaj ti bo veljalo novo vozniško dovoljenje, zapiše zdravnik medicine dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Gwanaroth ::

Tako je.

Tudi sam nosim očala in pred 5 leti, ko sem opravil izpit, mi je zdravnik medicine dela podpisal za 4 leta. Ko sem pa šel lani podaljševat, sem mu malo zatežil, če bi se dalo dobit za kaj več in mi je odobril za nadaljnih 10 let.

Koštalo te bo okoli 50 Eur (zdravniški + kar poberejo na upravni enoti).
Lights often keep secret hypnosis..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vozniska izkaznical za tiste, ki imajo ocala (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7216857 (5226) m0LN4r
»

Podaljšanje vozniškega izpita

Oddelek: Loža
2920154 (8034) krneki2
»

Podaljšanje vozniškega dovoljenja

Oddelek: Na cesti
175225 (4119) Furbo
»

Kako podaljšati vozniško dovoljenje? (strani: 1 2 )

5315768 (13030) dejanslo
»

voz. izpit (slabovidnost)

396693 (5864) ||_^_||

Več podobnih tem