Forum » Strojna oprema » računalnik se resetira - kondenzatorji?
računalnik se resetira - kondenzatorji?
jure_ ::
Zadnje dni se mi je začel resetirati računalnik večkrat na dan, ko sem odprl ohišje sem opazil da so kondenzatorji oksidirani (se vidi na sliki; zdaj so vsi trije, pred 3 meseci ko sem zadnjikrat odprl komp je biu samo eden izmed njih oksidiran, toda komp je še delal popolnoma normalno). Opazil sem tudi flek na ohišju blizu teh kondenzatorjev, ki je večji kot je bil pred 3 meseci. Torej če je to krivo, me zanima če se splača dat zamenjat kondenzatorje (glede na to da ne znam spajkati in podobnega), ali bolše da kar zamenjam matično ploščo?
- spremenil: jure_ ()
Pyr0Beast ::
Kolikor jaz vidim so 4-je, še tisti zeleni zraven. Menjaj čimprej, da ti ne bo kaj v zrak pognalo.
Zelo vrjetno (99%) je, da so podobni (glede težav) še v napajalniku.
Problem se ne bo pozdravil sam od sebe.
Menjaj kondije, novi so poceni.
Zelo vrjetno (99%) je, da so podobni (glede težav) še v napajalniku.
Problem se ne bo pozdravil sam od sebe.
Menjaj kondije, novi so poceni.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5777 (4713) | svetetko |
» | matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8355 (7101) | solatko |
» | Neučinkovit servis za več mesecevOddelek: Mobilne tehnologije | 4191 (2521) | RejZoR |
» | baterija biosa pri računalnikihOddelek: Pomoč in nasveti | 2322 (2005) | Pyr0Beast |