» »

problem z grafično

problem z grafično

Grapher ::

Pred kratkim sem kupil rabljeno grafično kartico in sicer od Gigabyte GeForce 7600GS 256 DDR2 RAM 128bit na AGP vodilu.
Kupil sem tudi rabljene rame vendar ni bilo nobenih napak ko sem imel noter prejšnjo grafično kartico ATI Radeon 9200.

Sistem je (bil) bolj starinski, trenutne specifikacije pa so

procesor: AMD Athlon XP 2400+ (Socket A)
matična: Gigabyte GA-7VAX-A chipset: VIA KT400A bios:še stara F2 verzija
rami: 3 različni po 512MB vsi PC3200 400MHz; eden od PDP Systems, drugi Xerox, tretji Nanya Technology
vklopljen imam en 200GB disk in nič drugega
napajalnik pa je 380W

Grafična ima zaenkrat pasivno hlajenje in ob mirovanju ATItools kaže ~67°C, če v tem programu poženem "Scan for Artifacts" gre temperatura gladko nad 80°C (artifakta pa ne najde nobenega).

Skratka filmi mi delajo in vse kar je 2D, 3D igre pa ni važno kakšna je njihova zahtevnost ne delajo. Prilagam nekaj slik za boljše razumevanje problema:
 TMN

TMN

GW

GW

CoD1

CoD1

fifa09

fifa09

Sedaj pa če ima kdo kakšen nasvet bi bil hvaležen (za montiranje ventilatorja na grafično dvomim da bo kaj pomagalo, ker je že na začetku vse fuč). Naj pa še omenim da ima ta grafična še veljavno garancijo, tako da če je to moja najboljša rešitev jo bom pač zamenjal za drugo grafično.

Gundi ::

uveljavi garancijo (sreča da jo imaš), ker tega ne boš mogel popravit....
grafa je bila pregreta, zato ima trajne posledice!

lp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gundi ()

sem šel prej zvečer še h frendu sprobat grafično in.. njemu je delala, ampak je imela vseeon 70°C. Napajalnik je imel 300W tko da tukaj ne vidim problema, edino rami ali matična če bi se vmešavali v delo grafične?

Ne poznam prijateljivih specifikacij, vendar če so pomembne za primerjavo ga lahko povprašam.

mijav7 ::

Garancija, ni druge.
Btw, tudi sam sem imel 7600GS, ki je imela to napako, ampak žal ni bila več v garanciji.

jan01 ::

Driverji? Si počistil za driverji prejšne grafične in posnel najnovejše iz nvidia.com?

sem jih odstranil z add/remove ter počistil še z driver cleaner programom. Popoldne bom flashal bios na najnovejšo verzijo ter sprobal rame vsakega posebej, če nič od tega ne bo pomagalo bom poskušal na novo naložiti os. , če ima še kdo kakšno drugo idejo kaj lahko storim pa kar priporočte.

problem rešen, posodobit sem moral verzijo biosov iz F2 na F4... sedaj moram kupiti le še en ventilator. Hvala vsem za nasvete in lahko zaklenite temo ali jo zbrišete

LP
Grapher

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grapher ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je moja grafična pokvarjena? (gtx 970) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
528677 (7334) Jst
»

Računalnik - težave/nadgradnja

324882 (4198) stiper7
»

Napaka RAM-a

243769 (3463) teidy

Več podobnih tem