» »

Neučinkovit servis za več mesecev

Neučinkovit servis za več mesecev

pleomax ::

Pozdravljeni!
Imam mobilni telefon samsung wave gt-s8500. Se pravi, tisti prvi wave z os bada. Telefon sem kupil lani, julija pri mobitelu, se pravi takoj ko je prišel v slovenijo. Začele so se težave na začetku decembra lanko leto. In sicer je telefon zmrzoval takoj ko si ga prižgal, pa ves čas so letele neke črte po ekranu, a videle so se le rahlo, pa še to predvsem kosem še na samsung apps spletno trgovino. Tam je bilo to izrazitejše, drugod pa si to zares težko opazil, tako da stem sem se sprijaznil ker me ni ne vem kako motilo, ker je vse drugo delalo. Potem so na novo naložili sw, ker je pač to najlažje za narediti in velikokrat to reši težave. Res je delalo vse super, dokler se ni čez dobre 3 mesece vse vrnilo na prej opisane težave. Zopet so ponovili enak postopek, s tem da sem rekel, da se naj potrudijo kolikor se le da, da težavo trajno odpravijo. Naložili so zopet nov sw in zopet je vse delovalo super, gladko do julija, se pravi da je telefon delal normalno nekje 4 mesece. Bili smo ne obisku pri moji babici in sem tipkal po njem njem, (pregledoval slike, pesmi... ), ko je naenkrat ekran potemnel, tako da si na njega videl le, če si stal v senci. Po njem so začele letati velike in izrazite črte, tako kot, da bi se menjavale slike na ekranu. Seveda je telefon do konca zmrznil in ni mi preostalo drugega kot da sem ven vzel baterijo. Potem jo dam nazaj noter in takrat se ni več prižgal, kljub temu, da je bila baterija polna. Dal sem telefon na dva polnilca(micro usb) in na nobenem telefon ni reagiral. Nazadnje mi je padel na tla pred dvema tednoma pa še to v silikonskem etuiju. Star bo 1 leto in v tem času mi je telefon apdel 4-krat dol, od tega enkrat na tepih, ko ni bil v etuiju. Za telefon sem res skrbel. Ne vem pa kaj naj naredim, če me bo telefon še vedno zafrkaval. Že tretjič je na sertvisu, tik preden bi bil star eno leto. Pri mobitelu si me bodo počasi že vsi zapomnili. Ima kdo podobne težave? Vsake 4 mesece ga res ne mislim voziti na servis! Lahko kaj sploh zahtevam od njih? Ker to me res žalosti, ker drugače nimamo v nai družini s samsungi slabih izkušenj. Hvala in se opravičujem za preveč razsežno pisanje. Upam, da bo nekomu to pomagalo, ki ima mogoče enake ali vsj podobne težave :)
  • polepsal: bluefish ()

pleomax ::

Upam, da nisem preveč zahteven ali da pretiravam, ampak malce mi je pa čudno, da je to že tretji servis :d

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: bluefish ()

Dr_M ::

Samsung ima v svoji paleti ogromno produktov, nekateri so odlicni, nekateri zelo slabi.
Telefoni niso njihova mocna stran, ceprav se zelo dobro prodajajo. Koneckoncev papir prenese vse.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

pingo76 ::

Bad karma?
Kaj pa ponovno poslati na servis in zahtevati zamenjavo telefona saj ga pošiljaš že n-tič za isti problem ki ga dolgoročno niso sposobni odpraviti?

pleomax ::

Sem ga poslal in poudaril, da naj sedaj zares rešijo zadevo, če ne bo treba kako drugače rešit. Tretjič je bil problem malce drugačen kot drugič, ker se telefon sploh ni več prižgal za razliko od prvih dveh problemov. Po mojem imajo neke čudne serije telefonov. Ko bo prišel iz servisa bom poročal kako in kaj je. Upam samo, da ne bodo še meni poslali, da je kao mehanska poškodba pa ne vem kaj še vse, ker sem malo brskal po forumu in jih je kar nekaj, ki trdijo, da niso s telefonom nič naredili, servis pa ni priznal napake.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: bluefish ()

St235 ::

mal seštej dneve koloko časa je bil naseervisu, boš kmalu na 45 dni, potem pa lahko zahtevaš nov aparat. Preberi si stran tržnega inšpektorata (novica iz začetka maja 2011) je nekaj o tem napisano.

pleomax ::

ok. Bom. Hvala :)

pingo76 ::

To velja za isto napako ne za različne...

pleomax ::

ampak sem dane spogledal kaj je pisalo gor na listu. Je pri mobitelu napisal,da je ohišje popraskano. V glavnem če bodo to smatrali kot da se crknil ker sem ga dol zabrisal,se me naj pazi trgovec -.- To pa ni fer.

Dr_M ::

Serviser za samsung je RAM2 in ne mobitel.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

fosil ::

Popraskano ohišje ne pomeni da je padel na tla. To napišejo zato da ne bi kdo rekel, da prej ni bilo praske.
Tako je!

RejZoR ::

Dr_M je izjavil:

Samsung ima v svoji paleti ogromno produktov, nekateri so odlicni, nekateri zelo slabi.
Telefoni niso njihova mocna stran, ceprav se zelo dobro prodajajo. Koneckoncev papir prenese vse.


Njihov največji problem je, da izdelke štancajo kot zajci mlade in ob takem početju QA praktično ne more obstajat. Ko je prišerl ven Wave I so kmalu za tem najavili Wave II, kao ker se Amoled ekranov ni dalo dobit v dost velikih količinah. Pol pa še trop nekih brezveznih neprepoznavnih Wave modelov z brezveznimi številčnimi oznakami. Softwara imajo tud miljavžent različic za vsako občino posebej, za cel svet.
Poprodajne podpore ni, servisi so nesposobni itd. Vmes jim sicer kaj uspe, za SGS2 celo ni bilo nekih težav ampak vseeno je 3/4 ostalega en navaden mass produced šoder. Oni odpravljajo težave tko, da izdajo nov telefon. Kr neki.

To, da pa servis non stop nalaga nek software, to lahko jezst delam cele dneve v garaži. Tud ne vem zakaj bi kr neki nalagal software gor če vmes ni nobenega dejanskega updejta (ampak naredijo flash iz XXJL2 na XXJL2). Ampak očuitno imajo serviserji fetiš na flashanje telefonov in to radi počnejo. Kolk pa to odpravi težav pa vidite zgoraj. Nič. Sploh ker Samsung rabi za nek update po leta, za večjo nadgradnjo OS-a pa eno leto in še to ni garancija, da ga boš sploh kdaj dobil. Indija mislim da še vedno čaka na Bada 1.2, dost drugače ni za Mobitelove uporabnike pri nas, ki so še kar na Bada 1.0. Skratka poden.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

fosil. JA sem se potem spomnil,da je verjetno to vzrok ja. Do zdaj ga niso nič poškodovali,sploh pa je oblečen v nalepko proorno,edino robovi niso. Dr M-vem da servis ni mobitel,ampak so neki čudni zadnje čase vseeno. RejZoR-ME zanima če bo v avgustu,ko bom dobil telefon nazaj,že možna posodobitev preko kiesa na 1.2 pri mobitelu. Upam :)

Adrijan0 ::

Prijatel je imel eno nokio 5x zaporedoma na servisu. V peto, so mu napisali da je on kriv da ne dela. Telefon je pa direktno, ko ga je dobil po enodnevni uporabi spet šel na servis. Ko niso sposobni popravit, napišejo da je napaka na strani uporabnika.

Mr Hilter ::

Meni so na Mobitelu rekli, da če ti isti telefon 3x ne popravijo, da moraš dobiti novega/drugega.

Ne vem pa če samo v primeru 3x iste okvare.

pleomax ::

Ja ko sem ponedeljek prišel jaz na mobitel,je bilo kar nekaj ljudi v vrsti. In od tega so vsi nekaj imeli za na servis dat. Eni so imeli komunikator sageov,,nekateri pa so pronesli nazaj 4 nokie. In pa jaz s samsungom :D Očitno nokie še bolj zafrkava,ali pa sem tako naletel. Bom pa sporočil,kako bo s servisom.

Ashrack ::

Od SonyErcsson serviserji so se bolj nesposobni, kljub temu da vsako popravilo vecjo od firmware upgrade posljejo na polsk
....

pleomax ::

Mobitel je prišel 5. avgusta že nazaj,a jaz grem po njega šele jutri,ker smo bili zdoma. Pod opisom del piše: modifikacija rf in naložen nov sw... Kaj to pomeni modifikacija rf? :)

amigo_no1 ::

Upgrade.

pleomax ::

Hvala. :) ampak so ga pa hitro popravili. ME zanima če so mi naložili gor bado 1.2 ali je še vedno 1.0 PA četudi je niso,si jo bom preko kiesa posodobil na 1.2 in je to to.

RejZoR ::

Ja, če ti ne bo težilo "This firmware cannot be updated" v Kies-u... Pol se šele začne žur (kar običajno tud se).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

Rejzor-do teh težav še nisem imel priložnosti priti. Telefon sem mogel nemudoma nazaj odnesti,saj ko sem ga prižgal,se mi je pojavil znak vodafon. In mi je napisalo. Zaklep omrežja in bi mogel vpisati neko kodo. Sem ga nesel nazaj na mobitel in je tam ena prodajalka samo zavila z očmi,ko je videla,da so ga naredili na simobil in da gre že 4. nazaj. NE vem no. So pa res površni.

DC- ::

Če bo telefon v servisu več kot 45 dni v roku enega leta lahko zahtevaš novega.

O tem govori 20. člen ZVPot
(1) Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.

pleomax ::

Bom upošteval to. :)

Ashrack ::

jaz sem SE telefon nesel 5x na servis in v petic so ga pa celo popravili verjetno zato ker je bil ze 43. dan. Proklete pizde ene.
....

pleomax ::

MEni se jezelo dopadel teleray od nokie,kjer so mi menjali v nokii n95 kar nekaj delov drobovja in mi potem znova dali dvo letno garancijo :D

St235 ::

Vsekakor pohvalno od njih da spoštujejo veljavno zakonodajo.

BlueRunner ::

Lepo, ampak do kje smo prišli... da že hvalimo podjetja, ki spoštujejo zakonodajo. Kaj bo naslednji korak? Nagrada tistim zaposlenim, ki dejansko pridejo v službo?

St235 ::

je blo mišljeno sarkatično:)

Me spomni na en skeč Cris Rocka o črncih, ki se hvalijo, da hodijo v službo in preživljajo družino.
"What do you want? a cookie? YOU ARE SUPPOSED TO DO THAT!"

pleomax ::

Meni se zdi zelo fer, če jih pohvališ, če nekaj naedijo vredu in res pošeno, ne da bi pisali samo takrat, ko ga kaj mimo usekajo. :) moj telefon naj bi prišel hitro nazaj, drugale pa je imel naloženo bado 1. 2 seveda, če je bilo simobilovo omrežje. Ko pride telefon nazaj, zopet sporočim :d

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

pleomax ::

sem pogledal na internet na spleni strani od ram2 servis in videl,da je v petek tja prišel telefon in je že vse porihtano,ampak še ga niso odpremili. Očitno so videli kako bedarijo so ustrrelili pa so se podvizali. Upam,da bo zdaj vse štimalo.

pleomax ::

Telefon je nazaj. Na začetku je malce bil počasen,potem pa je po prvih 10 minutah začel delovati gladko. :) JE pa naložena bada 1.2 ampak kaj sploh pronaša bada 1.2 če mam tipkovnico pa vse enako kot prej? :O

Derfinitivo deluje os precej bolj gladko. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pleomax ()

pleomax ::

Pozdravljeni-zopet :s po prihodi iz mislim, da 5. Servisa sedaj(kupljen lani 28. Julija, se pravi, da je star leto in 3 mesece), je delal kai teden čist ok, potem pa mi je kar naenkrat v roki med "štrckanjem" po njem crknil-sem ga nazaj prižgal, je delal normalno. Sedaj, pa se mi to dogaja vsak dan. Telefon imam namreč zraven v šoli in zaslon vedno zaklenem. Crkne pa mi siugrno vsaj enkrat na 2 ure. V žepu mi ne more crknit, če je zaslon zaklenjen ali? Logično mi ni no, pa še ohlapen žep je. Sedaj, ali vidim, ko ga potegnem iz žepa, da piše na njem samo wave in morem dat ven baterijo, pa vse znova zagnat, ali pa prav crkne in morem vpisat sim(celo pripravi mi že:vpišite sim :p ) kaj storiti, če je telefon tolikokrat v takšnih časovnih intervalih na servisih že tolikokrat? Je kdo mogoče podkovan s temi zakoni? Je kateri, ki pravi kaj lahko zahtevam? Pa ne to, zadnjič sem pogledal od strani malo na ekran in se vidi, kako čez ekran letajo črte(kot da bi se menjavale slike, ampak je neopazno, dokler ne greš na samsung apps recimo). Po mojem je ta telefon čist zgrešen, ima neko napako na sistemu. Pa vedno naložijo samo sw na novo. To pa je bedno malo :s hvala za pomoč, mislim, da je kar vredu razlog, da sem odprl temo, čeprav je preteklo, že več kot 2 meseca.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

RejZoR ::

Wave ima eno čudovito funkcijo. Strojni knofi, torej zelen in rdeč delujeta tud ko je ekran izklopljen. Če imaš ekran zaklenjen in ugasnjen in držiš tipko za izklop se bo telefon vseeno kar restartal. Kar je naravnost kretensko. Zdej ne vem če je v tvojem primeru ravno to ampak skoraj ne vidim druge variante. Pol pa se zacikla nekje vmes. Če se je isti problem ponavljal in je bil zaradi istega problema več kot 45 dni na servisu zahtevaj novega al pa zahtevaš dobropis pa si greš kupit nek drug aparat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

JA enkrat se mi je vgasnil na mizi,ko ga nihče ni imel v rokah,včeraj pa mi je v enem ohlapnem žepu,ko sem bil vzravnan,crknil. Hvala za to informacijo RejZoR :) Bom poskusil na "suhem" te tipke držat,pa bomo videli kaj je.

pleomax ::

Pa veš,da si imel res prav. Ponovno se vžge.Včasih pride do tega,da pač moram vpisat pin,večinoma pa,ko potegnem telefon iz žepa,se vidi le napis wave in na nobeno tipko ne reagira in moram baterijo ven vzet. Najboljše,da še one na servisu glede tega povprašam. Tebe tudi kakšne črte letajo po ekranu,ko pogledaš od strani pa si na netu? Včasih mi pa kar tako,da se prav vidi. Pa pozabil sem omeniti,da ko kaj delam s telefonom,ekran potemni,kot da bi bila baterija prazna in potem se mi čez čas zopet posvetli,če ne takoj,pa grem pod nastavitve in tam pod prikaz in svetloba. Po moje ima tale moj wave nek kiks v sistemu. Nič,bom poročal kako bo,pa naj ti wave dobro služi ;)

RejZoR ::

Jaz sem imel samo problem s tem restartanjem v žepu. Tolk, da sem nakoncu odstranil PIN, da se je pač zrestartal nazaj na home screen. Drugače pa bi bil lahko nedosegljiv po več ur preden bi sploh opazil...
Poleg ostalih traparij kot je budilka, ki se naključno odloči, da se ne bo sprožila, neprikazovanje imen za prejete SMS-e itd itd. Ampak za te stvari so neki workaroundi, ki celo delujejo.

No, pa enkrat se je zgodilo, da se mi je polna baterija spraznila v 2-3 urah, telefon pa je bil vroč kot radiator in na ekranu je bila samo slikca telefona z rumenim trikotnikom oz neki tazga. Takrat sem se tud totalno razpizdil, šel še isti dan v Big Bang in si kupil HTC Wildfire, ki mi še sedaj dela odlično. Pač ima zanič ekran, slabo kamerco, zanič snemanje videa in je 2x počasnejši ampak vsaj zaboga dela kot je treba in nima kretenskih izpadov vsake 3 ure. Zdej mi Wave pač leži v omari in čakam na Bada 2.0 če bo kaj bolje. V kar nekako dvomim ampak ajde, mi ni problem čakat, ker imam delujočega Wildfireja...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

A tebi tudi budilka zafrkava! Ja,to sem jaz tudi že večkrat opazil,nazadnje celo danes zjutraj. Ura je minila 6.40,on pa še kar lepo tiho. BEdno v glavnem. Ko imajo vsi okoli tebe neke ultra hitre galaxy-e s II,pa sensatione,ti pa tudi ni vseeno :S Ne vem,kaj tako zavlačujejo s to bado,mora biti pa res za gate trgat,da jo tako dolgo ven spravljajo,pa še 100 let je ne bo v sloveniji ko uradni updejt(simobil,mobitel) -.- Na androida stavijo vse,še prehitro modele ven splavljajo,bada pa nek njihov lastni os,pa dela v ozadju kot neka skrita osamljena aplikacija. VEm samo to,da bom zahteval,da je telefon popoln,vsaj,da te črte po ekranu en bi letale al pa da potemni ekran z lepega,če ne pa naj mi dajo denar za nekaj drugega. Samo to je ziher že vnaprej izgubljena bitka za mene :S

GeForce ::

A vidva to o budilki resno?!?8-O Meni pa tega nihče ni vrjel. Sem 2× v enem tednu "zaspal" pa mi ni nihče vrjel (domači) da je kriv telefon. Odkar spet uporabljam K610i pa začuda teh problemov nimam. Jim moram prav pokazat tele zadnje tri poste, da mi bodo vrjeli :D

beni ::

@pleomax
pošlji aparat na servis v Nemčijo.
Sam sem poslal na RAM2 Omnio2 v garanciji. Po dveh dneh me kliče, da je v aparatu vlaga in garancija odpade. Popravilo 260€. Sem naročil naj vrnejo v enakem stanju, kot so prejeli. Naslednji dan sem zahteval sliko oksidiranega dela in jo dobil. Odprl sem aparat in ga pod mikroskopom temeljito pregledal. Ker del, ki je bi na sliki oksidiran pri meni ni bil, sem aparat zapakiral in ga poslal na servis v Nemčijo. Po mailu sem jih obvestil, da je aparat na poti in priložil forvard maila, ki so ga poslali z RAM2, tudi sliko. Opozoril sem jih tudi, da slika ne odgovarja dejanskemu stanju matične plošče, da prosim, naj preveriljo, ali je to slika mojega aparata.
Čez en teden sem dobil aparat z menjano matično nazaj, popravljeno v garanciji, brez kakršnega koli vprašanja. Opravičili so se za ravnanje RAM2 servisa in zamenjali še popraskan zadnji pokrov brezplačno. Slike niso komentirali. Prijazno sem se zahvalil.

Toliko o RAM2 ...

LP
Pojma nimam ...

amigo_no1 ::

Kako si lahko aparat pregledal pod mikroskopom, če moraš pri mikroskopiranju dali na mizico nek del preiskovane zadeve ?
Imaš mogoče kakšnega elektronskega ali kaj podobnega ?

Kakšna je razlika če je bil aparat dejansko potopljen v vodi vs če ga večkrat dobi prava megla 100% vlaga (ga imaš takrat v žepu) ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

kmetek ::

za RAM2 vemo....

beni ::

Ja, uporabljen je bil elektronski mikroskop iz Hoferja za par 10€. Da je bila matična v stiku z vodo se vidi po oksidiranih površinah.

LP
Pojma nimam ...

RejZoR ::

GeForce je izjavil:

A vidva to o budilki resno?!?8-O Meni pa tega nihče ni vrjel. Sem 2× v enem tednu "zaspal" pa mi ni nihče vrjel (domači) da je kriv telefon. Odkar spet uporabljam K610i pa začuda teh problemov nimam. Jim moram prav pokazat tele zadnje tri poste, da mi bodo vrjeli :D


Resno in v Google vrži "samsung wave alarm clock not working". Da ti ne bo kdo rekel, da smo si tle izmislili. Baje se zadeva reši tako, da se alarm ne ponavlja vsak dan ampak je samo one time zadeva. Potem naj bi delovalo ok. Vseeno se ne moreš znebiti bednega feelinga, ko imaš naslednji dan zjutraj kaj pomembnega in se zanašaš na telefon, da te zbudi... Tud ni mi jasno kako lahko softwarsko zajebejo nekaj tako preporstega kot je budilka in tega ne odpravijo sploh. Vmes je bilo cel kup updejtov za bolj neumne stvari, ampak to pa še vedno ne. Kot tud niso popravili resetiranja telefona če držiš knof za izklop, ko je ekran zaklenjen. WTF!?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

Kak mi je žal,da nisem dal 200 evrov več za galaxy s,pa bi še vedno držal v rokah vrhunski telefon z "malce" bolj prilagodljivim androidom. V Nemčijo da bi ga poslal po pošti? Bom počakal na bado 2.0(če bom zdržal) in bom potem videl,kako bo kaj delal telefon. Zanima,ker piše nekaj an netu,da naj bi kao stari wave-i dobili bolj okrnjeno bado 2.0,ker strojna oprema ne zmore vsega. ZA s8500 menda to ja ne velja,če pa ima 1 GHz procesor?!

RejZoR ::

Ne, tisto velja samo za low end Wave modele ala Wave 725 in šibkejše. GT-S8500 je še vedno med najmočnejšimi in najboljšimi Wave-i. Celo Wave 3 ne bo bistveno boljši.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung S8500 Wave oz. nasploh Bada OS (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
46164064 (37279) Xgeneration
»

Samsung Wave (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
32349260 (31182) paix
»

Nakup mobilnika za zahtevnega uporabnika

Oddelek: Mobilne tehnologije
444150 (2393) virta
»

Mobitel do 200€

Oddelek: Mobilne tehnologije
476650 (5377) gregor
»

Samsung po poti Sony Ericssona

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
234558 (3265) PrimozR

Več podobnih tem