Forum » Programska oprema » Shranjevanje podatkov
Shranjevanje podatkov
TOP ::
Pozdravljeni imam 2 diska notranja,katera bom uporabljal za podatke(razne slike.video)in me nekaj zanima.Ali se splača dat kakšen program za Backup ali je bolše da ročno kopiram podatke na oba diska,kaj mi svetujete.Če mi program prosim da mi napišete katerega.Ker tud ne vem kako deluje ta program ali dela clon obeh diskov ali kako,ker se nisem še stem ukvarjal.Hvala
bluefish ::
ti bi iz enega diska delal kopije na drugega?
V tem primeru uporabi RAID1, ki ga podpira večina matičnih plošč.
V tem primeru uporabi RAID1, ki ga podpira večina matičnih plošč.
norcuron ::
2 diska v RAID 1 kot je bilo že povedano, pa ne rabiš backupe delat. Edino pazi na preboje štroma oz. situacije, ko bi lahko oba krepala skupaj (poletne nevihte in podobne peripetije).
Great are mysteries of the mind ... or not?
TOP ::
Ja sam sem mal slabo napisal to sta dva diska ampak ima vsak 2 particiji.To pomeni da bi na vsakem disku uporabljal po eno particijo.Ja oprostite sem mal slabo napisal.
BigFoot ::
Če pa ne rabiš RAID polja (recimo da hočeš backupe samo določenih datotek/map) si pa lahko napišeš tudi kakšno batch skripto.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
solatko ::
Osebno ne bi kopiral na drugi disk v istem kompu, temveč bi posnel na nek zunanji medij (trdi disk, DVD, CD). Če slučajno uničiš komp, bo šlo vse rakom žvižgat (nevihta, kakšno zlitje vode...). Kar je slik, jih hranim na Googlu, tako da imam vedno od povsod dostop do njih, eno kopijo pa imam na zunanjem disku. Ko se nabere zadosti pa še na DVD spravim vse skupaj, tako da sem siguren, da vse ne bo šlo naenkrat k vragu. Vso dokumentacijo imam v dveh kopijah na različnih medijih. To je za enkrat edini varni način shranjevanja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Synology - kako naštimat ne-Raid diska?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2619 (1966) | PandaFlow2 |
» | RAID na osebnem računalnikuOddelek: Kaj kupiti | 4465 (2028) | pegasus |
» | Arhiviranje podatkov (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9056 (8078) | joker16_7 |
» | RaidOddelek: Strojna oprema | 3867 (3605) | ender |
» | RAID, da/ne?Oddelek: Strojna oprema | 1863 (1413) | Supervisor |