Forum » Operacijski sistemi » Gentoo + Xfce + Slo keyboard
Gentoo + Xfce + Slo keyboard
WarMaker ::
Pozdravljeni,
sem že malo pogledal po forumu in videl, da so že ustvarjene teme glede šumnikov na gentooju itd itd, vendar mi z vsemi poskusi še vedno ne dela.
Torej, zadeva je pač taka, da imam instaliran Gentoo in Xfce4.
V konzoli (preden štartam X-e):
- Ne delajo šumniki
- Dela Alt Gr + tipke kombinacija.
Zaženem X-e (Torej xfce4):
- Ne delajo šumniki
- Ne dela niti Alt Gr tipka.
Brez šumnikov bi še nekako lahko preživel, vendar brez AltGr tipke, pa nikakor ne gre (\|@~^...).
A bi mi znal kdo (ki ima gentooje in poštelane te zadeve) povedat kaj morajo vsebovat config file-i itd, ker sem sprobal že vse, kar sem najdel na googlu ampak še vedno brez uspeha :/.
Ne vem no, sem ostal brez idej.
Hvala
sem že malo pogledal po forumu in videl, da so že ustvarjene teme glede šumnikov na gentooju itd itd, vendar mi z vsemi poskusi še vedno ne dela.
Torej, zadeva je pač taka, da imam instaliran Gentoo in Xfce4.
V konzoli (preden štartam X-e):
- Ne delajo šumniki
- Dela Alt Gr + tipke kombinacija.
Zaženem X-e (Torej xfce4):
- Ne delajo šumniki
- Ne dela niti Alt Gr tipka.
Brez šumnikov bi še nekako lahko preživel, vendar brez AltGr tipke, pa nikakor ne gre (\|@~^...).
A bi mi znal kdo (ki ima gentooje in poštelane te zadeve) povedat kaj morajo vsebovat config file-i itd, ker sem sprobal že vse, kar sem najdel na googlu ampak še vedno brez uspeha :/.
Ne vem no, sem ostal brez idej.
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nujno mac os problemOddelek: Operacijski sistemi | 3995 (3610) | Adrijan0 |
» | [java] NetBeansOddelek: Programiranje | 2084 (1759) | morbo |
» | Šumniki v Linuxu na STju- Gentoo way...Oddelek: Operacijski sistemi | 2456 (1880) | ank |
» | kateri LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1645 (1366) | MasterMind |
» | [linux,OSX] Emacs, bash & slovenscinaOddelek: Operacijski sistemi | 1729 (1585) | Gandalfar |