» »

[java] NetBeans

[java] NetBeans

jogurtTM ::

A kdo mogoce pozna kaksen dober tutorial za NetBeanse 4.0?

10x

humanoid ::

NoUse4AName ::

Iz iskušenj ti povem da je netbeans za en drek IDE.

Nerdor ::

Si prepričan ali samo veš da je verzija 4 od NetBeans-a za en drek!? Verziji 2 in 3 nista bili za nikamor, za ver. 4 pa nebi mogel trditi, da je slaba, prej obratno.:))
... for lifetime!

NoUse4AName ::

Piznam. Govoril sem o verziji 3 :)
Če 4ka omogoča prenos direktorija z source kodo nekam drugam, ali pa dodajanje zunanjih datotek projektu, brez neumnih težav pri prevajanju, bom spremenil mnenje. In seveda da deluje hitreje.

jogurtTM ::

Hja. Ubistvu ne vem čisto dobro, kaj bi uporabljal. Zaenkrat sva bila z TextPadom kr dobra frenda. Samo mogoce si clovek vcasih zazeli malo vec. In potem novopečen uporabnik hoče zvedet kateri IDE naj uporablja in po mnogih poskusih - (beri: ko dopove ostalim, da ve da je za zacetnika najbolj primeren tekstovni editor, ampak da bi vseeno rad....) - sprozi na forumih svetovno vojno, v kateri vsak zagovarja svoje okolje. No verjetno je vsak navajen na svoje in mu je tisto tudi najljubše (pomembno je tudi za kaj se uporablja). Jaz sem zacel z Eclipsom, potem sem hotel gradit GUI, pa sm prešaltal na NetBeanse, ki majo to zadevo že implementirano. Problem pa je da nisem nasel nobenega pametnega podrobnega tutoriala (vsaj za 4.0), za Eclipse jih je pa cela kopica. No potem pa pride še JBuildej, pa JDevoloper, pa IBMova orodja. Hja cela zmesnjava.

:\

NoUse4AName ::

grajenje GUIa z netbeans je katastrofa...
Eclipse ima GUI builder. Pozeni automatic updates, odkljukaj vse in bi moral biti noter.

borchi ::

a eclipse-ov gui builder ti je dober?!
l'jga

jogurtTM ::

Evo zdej sm si nalozu tale plugin ( Eclipse Visual Editor 1.0.1 ). Ma zgleda kr kul. Vsaj zaenkrat. Mogoce bom pa tudi sam postal zagovornik Eclipsa. Baje obstaja se ena IBMov zadeva, ki je zdruzljiva z Eclipsom. WSAD se imenuje al neki takega. :)

NoUse4AName ::

Nisem rekel da je dober. V bistvu nimam nobenih izkušenj z njim. Povedal sem samo da ga ima.

Tr0n ::

Hmm, NetBeans4 je kar cool. Dosedaj sem uporabljal Borland jBuilderja, se pa da z NetBeansom enako kvalitetno in hitro zadevo porihtat.

jerneju ::

V okolju NetBeadns (IDE 5.5.1) imam težave z ALT in ALT GR tipkama.

Namreč ko preklapljam med okni z ALT+TAB in se tako vrnem v NetBeans, se mi v ključi menu "File". Nato moram pritisniti posebej ALT, da bi gre kurzor za tipke nazaj v tekstovno okno in da tako lahko nadaljujem s pisanjem kode.

Prav tako imam težavo, ko želim narediti oglati oklepaj - [. Pritisnem ALT GR + F, a se mi potem kar neko okno Navigator na levi strani odpre in morem potem z miško klikniti v okno za pisanje kode, da lahko nadaljujem.

Kako v aplikaciji onemogočiti tako nemogočo oz. motečo interpretacijo pritisnjenih tipk?

Bojevnik ::

za [ vse kar moraš narediti, je iti tja kjer se nastavijo bližnjice na tipkovnici in zbrisati bližnjico kjer je kombinacija tipk alt + F (oz nekaj takega, včasih označijo ttudi alt shift F oz nekaj podobnega).

Za alt in altgr problem pa ne vem kaj je.
(meni dela v redu).

Kar se pa tiče netbens vs eclipse:
Netbeans mi ni všeč ker ga moram naložiti na novo vsakič ko namestim novo verzijo jave(obstaja seveda možnost, da sem samo nesposoben..)

Pri Eclipse eclipse pa ne znam dobro delati z debugerjem(ne uspe mi uporabljati step into in step over (nikoli mi jih sploh ne osvetli)).

Ker se mi zdi debugger malce pomembnejši dajem prednost NetBeansu(toda zelo majhno)


EDIT: se opravičujem za offtopic

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bojevnik ()

jerneju ::

Jp, hvala. Šel sem Tools/Options, označil vertikalni zavihek Keymap, mapo Window in ključ "Find usage results". Pravzaprav je bil tam označen shortcut kot CTRL+ALT+F, kar je isto kot ALT GR+F.

morbo ::

btw, 6.0 je zunaj... :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[JAVA] GUI Framework

Oddelek: Programiranje
152158 (1636) moowy123
»

Java IDE

Oddelek: Programiranje
71249 (1107) zerox
»

Kateri jezik se najbolj splača poglabljati?

Oddelek: Programiranje
171874 (1546) Tr0n
»

Java programiranje

Oddelek: Programiranje
203818 (3286) Sahel
»

Java - razvoj GUI aplikacij

Oddelek: Programiranje
61234 (1123) igor12

Več podobnih tem