Forum » Zvok in slika » Virtualna resolucija
Virtualna resolucija
droid ::
Obstaja kak program ki bi naredil virtualno resolucijo?
Ta novi lcdji podpirajo tudi višjo resolucijo kot je native, jas bi pa rad na enem starejšem povečal resolucijo tako naprimer da je originalna 1024x768 virtualna pa bi bla naprimer 1280x1024.
Na googlu sem iskal a nisem našel nič takega.
Ta novi lcdji podpirajo tudi višjo resolucijo kot je native, jas bi pa rad na enem starejšem povečal resolucijo tako naprimer da je originalna 1024x768 virtualna pa bi bla naprimer 1280x1024.
Na googlu sem iskal a nisem našel nič takega.
misek ::
In kaj naj bi bila ta "virtualna resolucija"? Pika je pika. Ne moreš iz ene virtualno narediti dve. Nič čudnega, da ti Google nič ne najde. No ja, vsaj uporabil si ga.
Ta novejši lcdji če daš večjo resolucjo kot je native naredijo iz naprimer 5 pik eno jaz bi pa nek program da to naredi.
Na googlu pa sem našel neke debate o tem a je blo za linux jaz pa rabim na windowsih.
Na googlu pa sem našel neke debate o tem a je blo za linux jaz pa rabim na windowsih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: droid ()
Zheegec ::
v vsakem primeru želiš nekaj čudnega. en pixel pri monitorju je pač en pixel in če želiš v ta pixel stlačiti več kot en "tvoj" pixel je ta fizični pixel še vedno lahko samo ene barve, ne pa več kot ti želiš.
Lahko pa vzame lcd monitor več pixlov tvoje ločljivosti in jih prikaže kot enega - to se zgodi, ko imaš nastavljeno nižjo ločljivost, kot jo lcd podpira.
je pa drugače preprosta rešitev - nov monitor.
Lahko pa vzame lcd monitor več pixlov tvoje ločljivosti in jih prikaže kot enega - to se zgodi, ko imaš nastavljeno nižjo ločljivost, kot jo lcd podpira.
je pa drugače preprosta rešitev - nov monitor.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Vem da je pixel lahko samo ene barve.
Kako pa bi se dalo zmanjšat fonte, ikone in v se te stvari na desktopu?
Dobil bi isti efekt kot si želeim.
Dobil bi isti efekt kot si želeim.
Izi ::
Ta novi lcdji podpirajo tudi višjo resolucijo kot je native
Nekaj si narobe prebral nekje.
Vsi LCD monitorji podpirajo ENO SAMO resolucijo !
Grafične kartice pa podpirajo več resolucij.
Na grafični kartici lahko izbereš resolucijo, ki je enaka ali manjša kot resolucija monitorja.
Grafični driverji ali pa vezje v monitorju pa bodo tisto resolucijo, ki jo boš izbral po najboljših močeh sproti pretvarjali na tisto edino resolucijo, ki jo lahko monitor prikaže.
Lahko bi se sliko tudi zmanjševalo iz večjih resolucij na tisto edino, ki jo monitor lahko prikaže, ampak to se ponavadi ne dela, ker ni nobenega smisla v tem. Samo močno bi obremenjeval procesor in grafično kartico, na monitorju pa bi imel slabšo sliko, kot če bi uporabil nižjo native resolucijo, ki jo monitor poodpira.
Čim se resolucija zmanjšuje ali povečuje na tisto, ki jo zmore monitor je prikazana slika vedno relativno slaba in meglena.
Edini LCD-ji, ki imajo vgrajeno vezje za zmanjševanje slike so, kolikor je meni znano, LCD televizorji z oznako HD Ready, ki imajo resolucijo 720p, lahko pa uporabijo tudi signal 1080i, ki ga zmanjšajo na 720p.
preem ::
Virtualna resolucija je, če se ne motim, recimo če imaš 2 monitorja. in jih daš v expanded, npr enega levo od drugega.
Vsak monitor ima resolucijo npr. 1280x800, skupaj jo imata 2560x800. To je virtualna resolucija. Vsaj na linuxu, če že omenjate, se reče tej zadevi v xorgu.
Vsak monitor ima resolucijo npr. 1280x800, skupaj jo imata 2560x800. To je virtualna resolucija. Vsaj na linuxu, če že omenjate, se reče tej zadevi v xorgu.
Izi ::
Vse to zmanjšuješ ali povečuješ v nastavitvah operacijskega sistema.
Pri LCD-ju moraš vedno uporabiti tisto resolucijo, ki je naravna za tvoj monitor.
Velikost fontov, oknov in vsega na ekranu nima nič veze z resolucijo.
V vsakem sistemu se nastavlja drugače.
Imaš pa dve možnosti.
Ena je da dvigneš vrednost DPI (priporočljivo)
Druga pa da ročno nastavljaš prav vsak element na desktopu.
Prem, v Windows se temu reče "Extended desktop"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Je možno nastaviti 1920x1080 na 1366x768 monitorju?Oddelek: Strojna oprema | 1245 (1140) | BorutK-73 |
» | Samsungov zaslon prehiteva Apple in Google (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 20262 (17663) | PrimozR |
» | Philips 32PFL5322 - Kdo jo ima in kak deluje DVI>hdmiOddelek: Kaj kupiti | 4227 (3312) | TornadoTDi |
» | 20" LCD (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5315 (3946) | miwche |
» | Različne resolucije na TV in monitorju!Oddelek: Zvok in slika | 1358 (1138) | CaqKa |