Forum » Pomoč in nasveti » katera graficna je boljsa : HD 4870 vs. GEFORCE GTX 260 896MB
katera graficna je boljsa : HD 4870 vs. GEFORCE GTX 260 896MB
frudi ::
V večini iger sta precej izenačeni, ponekod je hitrejša ena, drugod druga. V povprečju je HD4870 verjetno za malenkost hitrejši. Bi pa moral biti tudi nekoliko cenejši, tako da je trenutno, vsaj po mojem mnenju, boljša izbira.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
AapocalypseE ::
ineedspeed, 4 teme odpreš. Kaj ne znaš vse v eni povprašat?
Treba še met procesor močan za te grafe. Maš porihtano to?
Treba še met procesor močan za te grafe. Maš porihtano to?
=Exceed= ::
Poglej teste novejših iger (recimo FarRcy2) kjer gre AMD/ATI-ju bolj "slabo". Glas za nVidio
LP
LP
_GiZmO_ ::
http://www.guru3d.com/article/far-cry-2...
In to je zate relevantent test?Sam imam GX2 (poglej kje je v testu) in ti povem,da imam sledeče:
Settings: Demo(Ranch Small), 1680x1050 (60Hz), D3D9, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(None), VSync(No), Overall Quality(Optimal), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High), Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High), Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)
Average Framerate: 70,76
Max. Framerate: 115,78
Min. Framerate: 57,60
Toliko o verodostojnosti takšnih testov....
HP DV7-2130eg
BenchmarkTool. Tisto je blo v igri ne benchmark. V igri je drugače kot pa v benchmarku.
Spikster ::
Ja in?
A tam ma pa 5 fps-jov?
Daj najprej poglej "verodostojen" test...
A tam ma pa 5 fps-jov?
Daj najprej poglej "verodostojen" test...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spikster ()
=Exceed= ::
@=Exceed=
Argumentiraj s testi, ne pa da nekaj nakladaš...
Uf spet je nekdo hudo užaljen kar pomeni, da si sigurno prebiral teste, kjer si oprazil sicer majhno, ampak premoč je premoč, nVidiine 260GTX proti 4870 v novejših igrah (Warhead, FarCry2,...) Zakaj ti recimo test na Guru3d nebibil referenca? Verjetno ste samo grafe gledal in niste prebral drobnega tiska, kjer velikokrat piše marsikaj zanimivega-> vam vsem priporočam. Koga tukaj briga GX2 če kupuje 4870 oz 260GTX?
Kar pa se mojega mnenja tiče pa govorim iz lastnih izkušenj. Z veseljem sem si sposodil 4870 v upanju po normalnem igranju, kalkuleranju itd. itd....nenehno BSODI atikmdag.sys. Zadevo sem komentiral tudi tu na forumu. Rešitve nisem pričakoval ker je še ni. Da ne povem kako zoperno je bilo poslušati navijanje venta med brskanjem po netu, dokler seveda ni bilo bsoda. Zamnejal kartico z 260GTX in zelo zadovoljen. Da ne povem da primankljajov FPS ni oz sploh ne opazim razlike, za katero nekateri tako navijate.
Kupi kar ti je v trenutku najboljše in upam da ti bo normalno fukcioneralo.
LP
Spikster, sam si išči tvoj "verodostojen" test, froc...
O čem je sploh debata zdaj? Nvidia boljše dela v Far Cry 2 kot pa ATi, ker je optimizirana igra za Nvidia kartice. V testu so meli probleme z GX2, ti jih nimaš. CAR.
O čem je sploh debata zdaj? Nvidia boljše dela v Far Cry 2 kot pa ATi, ker je optimizirana igra za Nvidia kartice. V testu so meli probleme z GX2, ti jih nimaš. CAR.
Shegevara ::
sej sploh nevem kaj se kregate tu. Če bo fante igral farcray2 naj vzame nvidio, za vse ostalo pa ATI. Simple
Spikster ::
No saj je vseeno. Že od začetka se ve, da je 4870 malo počasnejši in cenejši. Pač jaz malo bolj zagovarjam ATI xD.
_GiZmO_ ::
Pobje,ni se potrebno kregat,jaz sem samo dodal svoj test,da vidte,kako je v realnosti!
HP DV7-2130eg
shany ::
=Exceed= ...popolnoma se strinjam z tabo.....kupil sem hd 4870 in problemov ne morem rešiti..... kartico pošiljam nazaj in mi ni teško dati par evrov več, da bom imel mir in zanesljivo delovanje.
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Far cry 2 (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Igre | 127634 (81446) | Assass1n |
» | ATI HD 4870x2 in PSU?Oddelek: Kaj kupiti | 2368 (1695) | tilinho20 |
» | Katero matično za 9600GT SLIOddelek: Kaj kupiti | 1016 (806) | ALes20 |
» | Najboljši nakup grafičneOddelek: Strojna oprema | 2087 (1339) | kmetek |
⊘ | GTX 260 vs 4870 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5227 (4340) | Zheegec |