» »

Pri zagonu ?!

Pri zagonu ?!

SanAndreas ::

Par dni nazaj, ko sem zamenjal trdi disk z drugim diskom in preverjal kako je na drugem, vse ok in nato zamenjal s prvim, tu pa se pojavi napis, ko začenš zaganjati pc, pisalo je takole:

Ni sistema
Vstavite drug disk in pritisnite katerokoli tipko

Pa sem moral vsakič ko se to pojavi pritiskati katrerokoli tipko, to pa mi gre na polžje živce :)
Prosim, če mi kdo ve kako narediti, da se ne bo več tako pisalo?

Hvala za pomoč!
SanAndreas je doma iz Rimske Galaksije ima srebrn NLP :)

bluefish ::

V BIOS-u na prvo mesto postavi disk, na katerem je OS.
Lahko pa uporabiš tudi Recovery Console z namestitvenega CD-ja in uporabiš ukaza fixboot in fixmbr.

Pravkar sm v BIOSu nastavil First Boot za Hard Disk, pa se mi je isto pisalo da ni sistema kot piše zgoraj.

A mi lahko prosim bolj razločno poveš, ker ne razumem kako to narediš in kje dobiš Recovery? Ko sm zagnal sem videl napis F9 XpressRecovery Gigabyte, a je to podobno?

Ne.
Vstaviš CD od XP in zaženeš računalnik. Pač enako kot bi nameščal sistem na novo. Nekje boš opazil, da ti ponudi odprtje Recovery Console. Tam te nato povpraša, katero namestitev želiš spreminjati, vnesti moraš administratorsko geslo, ki si ga vnesel ob namestitvi in nato uporabiš tista dva ukaza.

Sem naredil kot si rekel najprej sem nastavil First Boot za CDROM in enter in potem je pisalo Boot/CD... potem je zagnal do konca in zdaj sm na XP-ju, ni pomagalo, pa čeprav je pisalo Boot/CD

Nekaj je narobe ampak ne vem kaj?

energetik ::

Še enkrat razloži svoj zadnji post, ker jst nč ne razumem.
Torej so se zagnali XP-ji? Kaj je potem zdej narobe?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Ja zagnal je navaden XP do konca, ne pa tisto kjer bi rad spremenil nastavitve kot je rekel blueFish.

energetik ::

Torej si na novo namestil XP-je?
Al se je samo inštalacija začela? Za recovery morš pritisnit R takrat, ko ti ponudi to možnost.

Han ::

Ko zazna BOOT CD, moraš pritisniti katerokoli tipko, da dejansko začne brat podatke s plošče...

^^
Točno tako.

Sm probal in mi je uspelo noter potem tam sem prebral piše da naj pritisnem F2 Automatic Recovery in čakal potem pa je kazalo kateri pogon je treba zbrisati particijo ali pa inštalirati, prav tu ne vem kaj storiti, no tu nikjer ne najdem fixboot kot pravi blueFish, zato sm preklical in šel na esc

zakaj ne pokaže recovery, kje to najdem?

ne, F2 ni tisto. Če se ne motim je F8 ali nekaj drugega.

tudi če je F8 to ja I Agree, kako potem dalje?

sedajle se na pamet ne spomnim, ker sem že dolgo nazaj uporabljal, zaganjati pa se mi tudi ne da. Povej, katere opcije so v tistem delu, kjer si ti pritisnil F2.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows XP se mi nočejo zagnati (prilagam sliko ekrana)

Oddelek: Pomoč in nasveti
254908 (3593) vbohinc
»

Facebook virus in windows xp boot loop

Oddelek: Programska oprema
71078 (972) karafeka
»

zagon računalnika

Oddelek: Operacijski sistemi
202165 (2090) mera
»

Problem pri inštalaciji Windowsov xp na novo!

Oddelek: Programska oprema
311962 (1676) Al-Ni
»

Kako klonirati 20GB particijo na 4GB disk?

Oddelek: Pomoč in nasveti
131543 (1308) Lith

Več podobnih tem