» »

Med SP 2002 ne bo HTV3?!

Med SP 2002 ne bo HTV3?!

BlackHole ::

Sicer novica več ni nova, vendar se mi zdi, da še nismo predebatirali.
POP TV bi naj zahteval odvzem HTV3 vsem kabelskim naročnikom v Sloveniji. Mislim vsaj, da je tako, če ne me pa naj kdo popravi.
  • spremenil: Tomi ()

MTB ::

To naj bi zahtevala hrvaška TV, ker baje kabelski operaterji ne plačujejo avtorskih pravic za njihov program. Največja ironija pa je, da slovenski kabelski operaterji plačujejo velike zneske za avtorske pravice SAZAS-u, za veliko število satelitskih programov, ki so drugače za gledalca zastonj, hkrati pa tudi za programe HTV-ja.
Torej denar od avtorskih pravic ne gre od SAZAS-a k tistim, ki program emitirajo.
Iz dobroobveščenih virov pa sem zvedel, da bi se znali kabelski operaterji plačevanju upreti.
Sicer pa težava ni le v tekmah prvenstva, do izklopov naj bi prihajalo tudi pri kakšnih nadaljevankah, filmih in podobno.

RS

Aljo1 ::

Pa kaj če izklopijo. Saj imamo POP TV in A kanal, ki bosta prenašala vse tekme, oz. ORF in še nekaj športnih kanalov.
A ste tako navezani na hrvate, da morate prav pri njih gledat?

LojzePek ::

To je zahteval Pro-plus, ker ima edini pravice za prenose na ozemlju Slovenije. Zdej ko so tul keša zdeval za pravice morjo tud neki iztržit. Največja fora pa je v tem da zarad tega ker so preplačal pravice trpi ostali program. A kanal je čist v kurcu, sam ponavljajo in nič drugega, na popu pa tud ne vem, če je več kot 1x na mesec kak nov film. Zdej pa še bodo mel tak bedne komentatorje da bo verjetno najboljš na mute tekme gledat.

MTB ::

APJ: ne, niti najmanj nisem navezan na Hrvate. Sicer pa to ni samo v zvezi s HRT-jem. Ob prenosu tekem bi morali biti izklopljeni tudi ostali kanali ORF, ARD, itd... Gre za princip... A se ti zdi fer, da imaš kabelsko, operater ti pa mora izklopiti kanal? Seveda ne. Izgubljamo potrošniki, pravtako pa tudi kabelski operaterji.
Pred nekaj meseci je bil kar precej velik halo ob povišanju cen za kabelsko naročnino. In ta dvig cen je temeljil predvsem na tem, da so operaterji morali začeti plačevati avtorske pravice (tu ne govorim o plačljivih programih) za tiste kanale, ki so na satelitu ali po zemlji zastonj. Torej, če gledam HRT preko navadne antene je čisto OK, če mi jo pa da moj operater na omrežje, jo mora pa izklapljat. Obup. Ali pa tudi ostale programe, npr. ARD. Na satelitu ni kodiran, torej ga lahko gleda vsak, ki ima sat. sprejemnik, v omrežju pa je sranje. A ima to sploh kak pomen?

RS


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zatemnitev prenosa tekem SP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10021786 (10368) Master_Yoda
»

Zatemnitev programov n-tic

Oddelek: Loža
439165 (6679) Kavbojc
»

evropsko prvenstvo v nogometu 2008 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11110428 (7346) Quickbeam
»

Cenejši internet?

Oddelek: Omrežja in internet
71773 (1453) markoajda
»

Ukinitev tujih programov med prenosom SP 2006 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20420695 (15434) lufthammer

Več podobnih tem