» »

Backup ob zaustavitvi računalnika

Backup ob zaustavitvi računalnika

rock_girl_ ::

Cau!

Problem je sledeč: Ob vsaki zaustavitvi sistema (oz. pred zaustavitvijo) bi želela, da se mi podatki iz diska (ki ni sistemski disk) prekopirajo na backup - zunanji disk. Kako bi to najlažje naredila? Malo sem brskala po Task Scheduler-ju, ampak je menda zadevo možno izpeljati le ob Startup-u.

Aha, imam Visto. :)

Thanks za pomoč.

celk ::

Uporabi raje kakšen zunanji programček. Osebno imam zelo dobre izkušnje s SecondCopy 7.0. Majhen in zelo nastavljiv. Zna napraviti tud backup ob zaustavitvi sistema.

rock_girl_ ::

Hmm.. A obstaja še kakšen programček, ki je zastonj?

imagodei ::

Commodo backup.

Zakaj ni dober v visto vgrajeni backup? S schedulerjem lahko nastaviš, da ti dela backup ob poljubnem času, lahko tudi na 2 uri. Malo več znanja potrebuješ, da bi si nastavila logoff skripto, ki bi zagnala takšen backup.

Še lažje je pa, če si narediš preusmeritev dokumentov na zunanji disk. Znotraj svoje mape na Visti (običajno je na Namizju in nosi ime uporabnika) imaš mape Dokumenti, Glasba, Slike... Če klikneš desno na vsako izmed teh map ter izbereš Lastnosti, imaš v novo odprtem oknu zavihek Mesto. Tukaj spremeniš mesto, kamor naj ti shranjuje datoteke, pa se ti dela "backup" na zunanji disk.

Npr., na zunanjem disku (recimo E:) predpripraviš mapo e:\Dokumenti, nato pa tvojo osebno mapo Dokumenti preusmeriš v mapo na zunanjem disku.

Res pa je, da to ni pravi Backup, saj se ti dokumenti v tem primeru ravno tako shranjujejo samo na eno mesto.
- Hoc est qui sumus -

Tomas 33 ::

Link

Na zgornjem linku imaš opisano kako rešiti tvojo zagato.
Samo še .bat file z xcopi ukazom pa bo.

Enterprise ::

celk je izjavil:

Uporabi raje kakšen zunanji programček. Osebno imam zelo dobre izkušnje s SecondCopy 7.0. Majhen in zelo nastavljiv. Zna napraviti tud backup ob zaustavitvi sistema.

Poskusil sem z omenjenim programom ampak nastane problem, ker mi ga W7 prisilno zapre ob zaustavitvi :S se da to kako drugače naštimat, da dopusti sinhronizacijo nato pa zaustavi sistem?

Karen ::

Preberi še kaj o Cobian backup (free), ali pa za sinhronizacijo Freefilesync (tudi free). Prvi je bolj za arhiviranje, drugi pa za sinhronizacijo. Mislim pa da se da tako nastavit, pri Cobianu ziher (namesto shutdown-a poženeš backup, ki ti po backupiranju naredi shutdown.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Backup za Windows - kateri?

Oddelek: Programska oprema
313143 (1027) Rad21
»

Backup podatkov in ne sistema

273850 (2945) axee
»

Sinhronizacija datotek in map na dveh lokacijah

62855 (2767) Cokolesnik
»

Program za backup?

132353 (2051) ant
»

backup - na zunanji disk (2 mapi identični)

Oddelek: Pomoč in nasveti
51075 (1003) pingec

Več podobnih tem