Forum » Operacijski sistemi » Namestitev preko Mreže (Program)
Namestitev preko Mreže (Program)
alexmarsic ::
Lep Pozdrav.
Zadnje čase sem prišel do nekaj računalnikov preko določene srednje šole in sedaj imam problem da so brez DVD enote oz samo CD rom. Mene zanima če je kakšen program ki bi lahko dal nevem naprimer na moj strežnik določim mu iso image in pol ko dam drugi mašini network boot bi začel namestitev preko mreže.
Hvala za odgovore
Zadnje čase sem prišel do nekaj računalnikov preko določene srednje šole in sedaj imam problem da so brez DVD enote oz samo CD rom. Mene zanima če je kakšen program ki bi lahko dal nevem naprimer na moj strežnik določim mu iso image in pol ko dam drugi mašini network boot bi začel namestitev preko mreže.
Hvala za odgovore
alexmarsic ::
Nameščal bi razne sisteme od Windows do Linuxa. Za windows imam Deployment Services ampak za linux pa ne najdem nič kaj takega.
Imam ja sicer USB 1.1 tako da kaj dosti koristi od njih nimam :(
Mašince so stare približno 10 let saj mašince so Intel Celeron 1.3Ghz z 512MB rama.
Sem gledal tudi če ima slučajno USB boot ampak kot sem pričakoval na takih mašinah ni.
Imam ja sicer USB 1.1 tako da kaj dosti koristi od njih nimam :(
Mašince so stare približno 10 let saj mašince so Intel Celeron 1.3Ghz z 512MB rama.
Sem gledal tudi če ima slučajno USB boot ampak kot sem pričakoval na takih mašinah ni.
5er--> ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero večnamensko orodjeOddelek: Loža | 2045 (1700) | fikus_ |
» | Betamax bo dokončno umrlOddelek: Novice / Optične enote / mediji | 5429 (3455) | Dr_M |
» | Behringer MDX 1600 mnenje pred nakupomOddelek: Zvok in slika | 1552 (1157) | cucolino |
» | Turnir v legendarnih PC igrah in zaključek Kiberpipine sezoneOddelek: Novice / Kiberpipa | 4646 (4131) | Key Quest |
» | kako instalirati WIN XP čez LINUX (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5468 (4617) | buneech |