» »

Težave z diskom WD My book

Težave z diskom WD My book

matopolopato ::

Moj zunanji disk WD 500Gb (USB in Firewire) je brez kakšnega posebnega razloga oz. vzroka prenehal delovati. To pomeni da ni bilo z njim nobenih težav dokler je delal. Poizkusil sem z drugim napajalnikom, kabli tako USB kot firewire, na različnih računalnikih... pa nič.
Pri brskanju na spletu sem naletel na kar precej podobnih primerov. Po nekaj dnevih tuhtanja sem se odločil, da ga odprem in priklopim direktno.

Žal ga računalnik ne prepozna. Sem popolnoma brez idej. Kako lahko ugotovim, ali je zanič disk ali pa je šlo za napako v ohišju, kot je bilo v primerih na spletu?

Ali je možno, da moj PC ne prepozna diska zato, ker je formatiran v Mac OSX-u (uporabljal sem ga namreč kot zunanji disk na Mac-u)?
Moje mnenje je, da vsaj nekaj bi moral zaznati kljub drugačnemu formatu!?

Ali je vzrok mogoče SATA vodilo?
Bi pomagalo novo zunanje ohišje in če, katero?

Hvala
Matjaž

krofeta ::

Priklopi ga direktno na pc, preveri, da ga bios zazna (ko prižgeš pc mora napisati katere pogone je našel ali pa preveriš v bios-u) in potem z diagnostičnim orodjem od WD preveriš disk http://support.wdc.com/product/download.... Tudi tale bootabilni cd vsebuje veliko takih orodij: http://www.hiren.info/pages/bootcd

Če ga diagnostic tool ne najde ali pa, da ga sploh ne prikaže v biosu potem je skoraj verjetno disk zanič.

StratOS ::

Torej, zgleda da si našel kje je vzrok tvoje težave.
Daj malce več informacij o disku samem, drugače pa preglej predgodnikov post ali Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

ender ::

Mimogrede, če imaš disk v WDjevem ohišju, ti ga ni treba dati iz ohišja, da na njem poženeš WDjevo orodje za diagnostiko.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WD Elements disk - računalnik ga ne prebere!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5311498 (10351) LeXani
»

Zunanji trdi disk problem!!

Oddelek: Strojna oprema
245693 (4564) Bye
»

Windows se ne zažene zaradi zunanjega diska

473261 (2641) ManDriver
»

2 problema: BIOS čaka + onboard -> pci grafična !

331649 (1255) Suly
»

Kateri zunanji trdi disk ?

Oddelek: Kaj kupiti
275134 (4423) -ziga-

Več podobnih tem