Forum » Pomoč in nasveti » Obvisi sredi POST-a
Obvisi sredi POST-a
joze67 ::
Do danes je računalnik (Pentium 4 Northwood 2,8 GHz nenavit, Gigabyte GA-8IPE1000, 1,5Gb, Radeon 9600XT) deloval bp. Ugašal sem ga redko, nazadnje včeraj zvečer.
Danes zjutraj se mi je še zbudil, a žal v napačen OS. Ko sem rebootal, je obvisel na POST test-u in sicer napiše
in od tega Tes ne gre dalje. Odklopil sem že diske, RAM zreduciral na eno ploščico - vedno isto.
Bi to bila matična, proc, ali kaj drugega?
Danes zjutraj se mi je še zbudil, a žal v napačen OS. Ko sem rebootal, je obvisel na POST test-u in sicer napiše
Award BIOS ... bla bla bla...
{CPUID:...}
Memory Tes
in od tega Tes ne gre dalje. Odklopil sem že diske, RAM zreduciral na eno ploščico - vedno isto.
Bi to bila matična, proc, ali kaj drugega?
Izi ::
Zgleda kot da obvisi med testiranjem RAMA.
To da si zreduciral RAM na eno ploščico še nič ne pomeni. Morda je ravno tista ploščica, ki je ostala zanič.
Probaj še ostale ploščice RAMA vedno samo po eno, in še v različne ram konektorje jo probaj vtakniti.
Ko menjaš RAM ploščice naj bo napajalnik iztaknjen iz elektrike.
Če ti zažene BIOS in se zablokira šele med preverjanjem RAMA je skoraj nemogoče, da bi bilo kaj narobe z procesorjem, tudi matična pomoje ni problem.
Mogoče bi bilo lahko kaj narobe z napajalnikom, da daje premajhno voltažo.
Preveri vse ventilatorje, če se vredu vrtijo, da se ne bi kaj pregrevalo in hladilnik predvsem na procesorju, če je vredu pritrjen, da se ti ne pregreje procesor.
To da si zreduciral RAM na eno ploščico še nič ne pomeni. Morda je ravno tista ploščica, ki je ostala zanič.
Probaj še ostale ploščice RAMA vedno samo po eno, in še v različne ram konektorje jo probaj vtakniti.
Ko menjaš RAM ploščice naj bo napajalnik iztaknjen iz elektrike.
Če ti zažene BIOS in se zablokira šele med preverjanjem RAMA je skoraj nemogoče, da bi bilo kaj narobe z procesorjem, tudi matična pomoje ni problem.
Mogoče bi bilo lahko kaj narobe z napajalnikom, da daje premajhno voltažo.
Preveri vse ventilatorje, če se vredu vrtijo, da se ne bi kaj pregrevalo in hladilnik predvsem na procesorju, če je vredu pritrjen, da se ti ne pregreje procesor.
blackbfm ::
Jz pravim matična plošča ali pa ram. Drugače pa se procesor ne more lih pregret med POSTom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
joze67 ::
Hvala vsem za pomoč. Po službi sem se spravil menjat rame, in glej ga šmenta, še z jutranjim notri se je prebil mimo mem testa in prišel do verifying VDI pool (ali nekaj takega). Potem sva se balinala nekaj časa okoli tega, nakar sem izklopil zunanji USB hub in evo me nazaj. Go figure, ampak računala itak ne izklapljam, tako da za nekaj časa še bo.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov PC - hude težaveOddelek: Strojna oprema | 1913 (1474) | SynTax64 |
» | [težka tema] računalnik zmrzujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1863 (1555) | solatko |
» | Problem z RAMomOddelek: Strojna oprema | 929 (870) | obadek |
» | ali je crknila plosca ali procesor... kako ugotoviti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1444 (1163) | bf4ed |
» | A je zanic CHIEFTEC HPV420 NAPAJALNIK ali NF7-S?Oddelek: Navijanje | 1391 (1024) | WhiteWolf |