Forum » Pomoč in nasveti » Prvo polnjenje baterije za prenosnik
Prvo polnjenje baterije za prenosnik
Tammih ::
Zdravo...
Danes sem dobil prenosnik Acer TravelMate 7530 z 6-celična Li-Ion, 44 W baterijo.
Zanima me kako je s prvim polnjenjem baterije, saj so priložena navodila nejasna glede tega. Piše, da se mora pred prvim vklopom baterija do konca napolnit...meni pa zelena lučka gori že po 10 minutah!? Nekateri pravijo, da se mora pred prvim zagonom baterija polniti 12 ur...??? Lahko torej comp zaženem ter nato polnem baterijo?
Prosim za zanesljive odgovore...
Hvala in lp
Danes sem dobil prenosnik Acer TravelMate 7530 z 6-celična Li-Ion, 44 W baterijo.
Zanima me kako je s prvim polnjenjem baterije, saj so priložena navodila nejasna glede tega. Piše, da se mora pred prvim vklopom baterija do konca napolnit...meni pa zelena lučka gori že po 10 minutah!? Nekateri pravijo, da se mora pred prvim zagonom baterija polniti 12 ur...??? Lahko torej comp zaženem ter nato polnem baterijo?
Prosim za zanesljive odgovore...
Hvala in lp
T-h-o-r ::
na adapterju lučka vedno gori, ko bo na laptopu ugasnila, takrat je poln
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
Tammih ::
Sej ne mislim na adaperju... Na prenosniku je prvih 10 minut gorela oranžna lučka, od takrat pa gori zelena....
Pa kaj res noben ne ve? Jst prenosnika še nism meu...drgač bi vedu...
Pa kaj res noben ne ve? Jst prenosnika še nism meu...drgač bi vedu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tammih ()
blackbfm ::
Eh nima veze kolko časa ga polniš. To je bilo važno pred desetimi leti ko so bile zanič baterije Ti kr zažen.
Sync ::
Ja meni je blo receno z strani prodajalca, da ga je treba polnit najmanj 14ur. Kar sem tudi naredo in do zdaj se nisem imel nobenih problemov z baterijo. Tak da jaz ti predlagam. da ga polnis teh 12 ur, ker zgubit itak nimas nicesar. Kvecjemu slajsi bo jutri prvi zagon ;-)
r5r ::
Jaz sem baterijo za mobilni telefon polnil 1 urco, morda 1,5 in mi še zdaj po štirih letih drži vsaj 2 dni, največ 5.
Sicer mi pa ni jasno, kako se lahko polni baterijo 12, 16 ur ne glede na njeno velikost in tip - 2000mAh-20000mAh - HiMH, NiCD, LiON, LiPO, če pa prej polnilec preneha s polnjenjem.
Sicer mi pa ni jasno, kako se lahko polni baterijo 12, 16 ur ne glede na njeno velikost in tip - 2000mAh-20000mAh - HiMH, NiCD, LiON, LiPO, če pa prej polnilec preneha s polnjenjem.
And it makes me wonder.
DonMatejo ::
jah ne vem an... čist odvisno ... recimo jst pa oče imava enaka telefona... kupljena v razmaku 2mesecev... on je polnil prvič 14ur, potem samo izklopil, priklopil in šeenkrat 12h, nato še1x ponovi vajo.... ne glede na to, kakšna lučka je svetila...
ali jst sm mogu takoj neki šrofkat, k je blo fino... no zdj, po treh letih polnem na vsake dva dni, oče na 6... uporaba je približno enaka... ne vem, kaj je razlika razen neupoštevanja navodil... sj te nič ne stane... če je larifari te pa takoalitako ne bomo prepričali. to, d pa mobitel drži še 2 dni, pa meni žal ni veliko... :)
ali jst sm mogu takoj neki šrofkat, k je blo fino... no zdj, po treh letih polnem na vsake dva dni, oče na 6... uporaba je približno enaka... ne vem, kaj je razlika razen neupoštevanja navodil... sj te nič ne stane... če je larifari te pa takoalitako ne bomo prepričali. to, d pa mobitel drži še 2 dni, pa meni žal ni veliko... :)
Zheegec ::
Li-ion baterije so v novejših prenosnikih in telefonih že kar nekaj časa... Vseeno, kako polniš, tako in tako se baterija pri 100% neha polniti, kaj ima potem veze čas polnjenja po 100%?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
imagodei ::
Jest bi vas najrajš začel mlatit ko vole!
En dober mesec nazaj identična tema! A ne premorete osnovne kulture, jebemo sunce, pobrskat po forumu, preden se gre smetit?
prenosnik - kako polniti baterijo?
En dober mesec nazaj identična tema! A ne premorete osnovne kulture, jebemo sunce, pobrskat po forumu, preden se gre smetit?
prenosnik - kako polniti baterijo?
- Hoc est qui sumus -
T-h-o-r ::
pa še jaz sem vmes eno takšno temo odprl :D
Why have a civilization anymore
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Overcharge in polnilne baterije (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12731 (4927) | int47 |
» | Prvo polnjenje baterijeOddelek: Strojna oprema | 7387 (7251) | blackbfm |
» | Prvo polnjenje baterijeOddelek: Mobilne tehnologije | 7470 (7054) | roli |
» | Prvo polnjnje GSM-a - zakaj 16 ur?Oddelek: Loža | 4700 (3859) | boych |
» | mobiOddelek: Loža | 1921 (1508) | Cokolesnik |