Forum » Operacijski sistemi » peščena ura v meniju start?!?!?!?!
peščena ura v meniju start?!?!?!?!
freaky_h2o ::
Imam naložene windowse XP (bodisi je to verzija SP2 ali SP3) se dogaja ista stvar. Ko računalnik naložim NA NOVO,naložim na njega naknadno vse gonilnike za sistem in po vsakem nalaganju gonilnikov odkljukam ponovno zaženi računalnik,mi dela VSE NORMALNO...ko začnem na njega nalagati dodatke kot so Adobe reader, WIN RAR in windows Live MSN stvar še vedno recimo deluje normalno.....ko naložim še kako reč na to se pa začnejo pojavljati težave...včasih že ko naložim MSN?!?!?!? TEŽAVA JE SLEDEČA: Ko računalnik bodisi ugasneš ali ga na novo zaženeš pride v Windowse in ko hočem kaj delati NE MOREM NIČ....ko grem v menijsko vrstico start z miškinim kazalcem se kaže PEŠČENA URA in ta ura NE IZGINE, OD RAČUNALNIKA PA NI NIKAKRŠNEGA ODZIVA...stvar se mi je ponovila na RAZNORAZNIH SISTEMIH...v tednu dni na treh...VKLJUČNO z mojim računalnikom...PROBAVAL SEM VSE MOGOČE FINTE pa nič....dam system restore...računalnik dela...ko pridem iz Safe mode nazaj v windowse..deluje vse ok....BREZ DA BI KARKOLI SPREMINJAL/NASTAVLJAL ponovno zaženem računalnik ali ga ugasnem in ponovno prižgem se pojavi ISTO...PEŠČENA URA IN TO JE TO...Mogoče kdo ve kje je vzrok tega simptoma??? Zna kdo kako svetovati kaj moram v tem primeru narediti? Ker žal nisem več pameten...Ura je 3:10 in še vedno NISEM NIČ UGOTOVIL...začel sem pa že včeraj ob 17h:S....ZA KONTAKT PROSIM,če me lahko dodate na MSN: freaky_h2o@hotmail.com ZARADI LAŽJEGA DOGOVORA.....lepo se zahvaljujem vsem ki ste mi pripravljeni pomagati pri rešitvi mojega čudnega problema.... LP
- zaklenil: OmegaBlue ()
Kaj res nihče ne ve??? Ima kdo kako verzijo ki deluje in ki nima takih simptomov? Me pa še nekaj zanima glede virusov...Je to slučajno možno zaradi kakega virusa ki bi bil lahko še prisoten na disku? Zanima me ali Format disk ni dovolj za izbris virusa ali je potrebno uporabiti kaki drugi DOS program za to? Je kaka verjetnost,da virus ostane kje drugje na računalniku in kako bi lahko to preveril/vedel (BIOS,RAM,čeprav za njega dvomim,ker kot jaz vem se ob ponovnem zagonu računalnika vse izbriše na RAM-u/njemu)? Je možno,da je za taki simptom kriva kaka komponenta,ki bi bila lahko okvarjena v računalniku? Obstaja kaki program s katerim bi lahko preveril ČE vse komponente delujejo kot je potrebno (imam Ultimate boot CD in MEM test), ČEEE obstaja kaj v tem smislu za okolje windows?
bluefish ::
Kot prvo si oglej svoj prvi post in premisli, če se komu da brati 12 strnjenih vrstic besedila, ki so brez smisla in pomena. Nato pa v celoten post vstavi vsaj kakšen prelom [ENTER], uporabljaj manj tropičij [...] na nepomembnih mestih, izogni se uporabi velikih tiskanih črk [ABCD...].
Nato pa boš morda dobil kak bolj uporaben odgovor.
Preberi pa si tudi to temo: http://slo-tech.com/forum/t325823/0
Nato pa boš morda dobil kak bolj uporaben odgovor.
Preberi pa si tudi to temo: http://slo-tech.com/forum/t325823/0
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Očitno je enim res dolgčas da prihajajo tu gor samo težit,polega tega pa mlajši od mene.Normalno sem vprašal za stvar,katero prvič vidim.Napisal sem tako kot se spodobi za lažje diagnosticiranje problema in ne zato da bi nekaj filozofiral.Tisti ki pa uživa v računalništvu bo pa z veseljem prebral to kar sem napisal,kar je pa očitno večini odveč,ker ste očitno tu gor zgolj zaradi tega da mešate črke/zrak.Jaz kot elektrikar-elektronik lažje najdem napako na nekem vezju,če mi človek pove čimbolj točno kaj se je zgodilo,ne pa standardna stvar ˝ne deluje˝.No,sej nima veze.Ne mislim nobenemu pamet solit,samo drugi jo pa tudi meni ne bojo.
ZX-Spectrum je zakon:-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: freaky_h2o ()
Bom najprej odgovoril na vprašanje, da nekateri ne bodo preveč užaljeni.
Pri namestitvi gonilnikov je načeloma dobro, da računalnik resetiraš. Sicer morda to ni problem, pa vseeno.
Kot drugo bi bilo dobro poznati vir namestitvenega CD-ja. Če je to kakšna verzija z neta, potem ima lahko malo morje nesnage.
Kar pa se tiče offtopic debate.
Podal sem le dobronamerno mnenje. Fino je, da si opisal vse vidike problema, vendar pa bi se lahko vsaj malo potrudil z obliko, da se podatke lažje razbere. Je namreč razlika med govornim opisom problema in zapisanim.
Pripomba o starosti pa je tukaj povsem odveč. Enako bi napisal desetletnemu frocu ali pa stari mami. Seveda pa praktično nikoli ne gledam starosti uporabnika.
... odkljukam ponovno zaženi računalnik...
Pri namestitvi gonilnikov je načeloma dobro, da računalnik resetiraš. Sicer morda to ni problem, pa vseeno.
Kot drugo bi bilo dobro poznati vir namestitvenega CD-ja. Če je to kakšna verzija z neta, potem ima lahko malo morje nesnage.
Kar pa se tiče offtopic debate.
Očitno je enim res dolgčas da prihajajo tu gor samo težit,polega tega pa mlajši od mene.Normalno sem vprašal za stvar,katero prvič vidim.Napisal sem tako kot se spodobi za lažje diagnosticiranje problema in ne zato da bi nekaj filozofiral.Tisti ki pa uživa v računalništvu bo pa z veseljem prebral to kar sem napisal,kar je pa očitno večini odveč,ker ste očitno tu gor zgolj zaradi tega da mešate črke/zrak.Jaz kot elektrikar-elektronik lažje najdem napako na nekem vezju,če mi človek pove čimbolj točno kaj se je zgodilo,ne pa standardna stvar ˝ne deluje˝.No,sej nima veze.Ne mislim nobenemu pamet solit,samo drugi jo pa tudi meni ne bojo.
Podal sem le dobronamerno mnenje. Fino je, da si opisal vse vidike problema, vendar pa bi se lahko vsaj malo potrudil z obliko, da se podatke lažje razbere. Je namreč razlika med govornim opisom problema in zapisanim.
Pripomba o starosti pa je tukaj povsem odveč. Enako bi napisal desetletnemu frocu ali pa stari mami. Seveda pa praktično nikoli ne gledam starosti uporabnika.
Se opravičujem,samo sem navajen govoriti tako da vsi razumemo:-) Sumim WGA patch:S Sem malo počekiral po stricu googlu in ugotovil da ta reč vsebuje viruse za svoje delovanje in sumim da je krivec ta patch.Kar se pa windowsev tiče.Sej vsi vemo.Tri pike.Sem dobil golo verzijo brez ˝dodatkov˝,no,vsaj tako je pisalo.Zdej me pa še zanima SP3 ja ali ne? Enkrat sem bral nekje,da SP3 ˝ni varen˝? No,za normalnega uporabnika najbrš to ravno ni tako pomembna reč (pustimo ob strani ddos napade za katere bi lahko ponucali vaš računalnik). Sicer pa bom raje uporabljal preizkušene zadeve z SP2.
cekr ::
SP3 deluje čisto vredu. Je pa priporočljivo, da se nalaga na čist disk.
Glede na to, da si omenil, da pride do problema po inštalaciji WLMessengerja, te bom vprašal:
Pa še ena: imaš mogoče inštaliran anti virus?
Lahko se ti obesi na kakšno datoteko, ki mu je sumljiva, in se daje in daje z njo.
Poglej tudi(če je možno), kateri proces se najbolj ubeša na sistem.
Glede na to, da si omenil, da pride do problema po inštalaciji WLMessengerja, te bom vprašal:
kako deluje brez messengerja?
imaš mogoče kamero?
Pa še ena: imaš mogoče inštaliran anti virus?
Lahko se ti obesi na kakšno datoteko, ki mu je sumljiva, in se daje in daje z njo.
Poglej tudi(če je možno), kateri proces se najbolj ubeša na sistem.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Ko hočem čarati z svchost.exe (namreč odprt ni samo en ampak lahko ta številka naraste krepko čez 5),mi odpre uno reč izpred let,ko mi začne odštevati čas in potem ugasne računalnik po 1 minuti.No,pustimo Windows Live trenutno na strani,o njemu bomo še razglabljali.
Sedaj sem pogledal je svchost.exe fajlov odprtih točno 7:S Sedaj če bom na novo zagnal računalnik se bo ponovno obesil z njegovo peščeno uro.
Sedaj sem pogledal je svchost.exe fajlov odprtih točno 7:S Sedaj če bom na novo zagnal računalnik se bo ponovno obesil z njegovo peščeno uro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: freaky_h2o ()
Sumim WGA patch.
Kar se pa windowsev tiče.Sej vsi vemo.Tri pike.
Tole bo šlo slej ko prej v zaklep zaradi: http://slo-tech.com/ostalo/pravila/
Očitno imaš virus v računalniku in sumljivo verzijo WinXP.
Arto ::
Dvomim, da gre za virus. Saj dandanašnji virusi niso več destruktivni (večinoma). Jih je evolucija izkoreninila, tisti neopazni se bolje razmnožujejo.
Saj je lahko tudi kakšen starejši.
Šele z originalnim operacijskim sistemom se lahko reši problem.
Šele z originalnim operacijskim sistemom se lahko reši problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cekr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je windows XP varen pred virusi, če ga uporabljam zgolj za email?Oddelek: Operacijski sistemi | 3344 (2848) | Matej1088 |
» | Počasnost računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1824 (1562) | IvoJan |
» | ko zaženem računalnik se mi ustavi pri izbiri profilaOddelek: Pomoč in nasveti | 1573 (1480) | podreberek |
» | Data Execution Prevention (DEP)Oddelek: Operacijski sistemi | 1627 (1310) | B_U_R_I |
» | Windowsi xp zamrzujejoOddelek: Pomoč in nasveti | 1360 (1219) | matej o. |