Forum » Pomoč in nasveti » Windowsi xp zamrzujejo
Windowsi xp zamrzujejo
matej o. ::
Problem sem prvič opazil, ko sem imel odprt program Photoshop in sem hkrati hotel odpreti še program RAWshooter essentials. Ob kurzorju se je pojavila peščena ura in nato izginila brez da bi se program odprl. Ko sem nato po koncu dela v Photoshopu poskušal zaprti ta program, mi je računalnik zamrznil (z miško se je sicer še dalo premikati, vendar se program ni odzival, tudi Task manager ali drugi programi se niso odzvali, ker ni blo možna zaustavitev preko Start menija, sem moral resetirati).
Pri naslednjih vklopih računalnika, je zgodba ponavadi potekala takole: programi na začetku vsi delajo (razen RAWshooter essentials), vendar po določenem času računalnik zamrzne in potem se kljub dolgotrajnemu čakanju nič ne more odpreti ali ustaviti računalnik. Tipični primeri - npr. downloadam z Explorerjem in sredi se downloadanje kar ustavi pri določenem %, potem razen kurzorja nič več ne reagira ali odprem word in ko ga hočem zapreti se kar vse ustavi, ali pri premikanju ikon na namizju ob odprtem programu se spet vse ustavi...
Računalnik sem pregledal z antivirusnimi programi (Adaware, Spybot, Xsoft, Ewido, na netu Trend Micro, Kaspersky, Panda), ki ne najdejo nič.
Zagnal sem scandisc, defragment, program za pregled diska Bug checker (al neki podobnega), program za čiščenje registryja (CleanmyPC) a brez uspeha (nekaj so našli in popravili, a ni nič bolje).
Uninstaliral sem RWAshooter in Photoshop - nič bolje.
Aja - še to - v safe mode mi računalnik deluje ok...
Računalnik (kolikor vem) - Intel Pentium 4 - 1,8, Ram misilim da 512, Windows xp (brez SP 2 - pri downloadanju mi je računalnik zamrznil ...
A lahko kdo pomaga, ker sm že obupan ...
matej
Pri naslednjih vklopih računalnika, je zgodba ponavadi potekala takole: programi na začetku vsi delajo (razen RAWshooter essentials), vendar po določenem času računalnik zamrzne in potem se kljub dolgotrajnemu čakanju nič ne more odpreti ali ustaviti računalnik. Tipični primeri - npr. downloadam z Explorerjem in sredi se downloadanje kar ustavi pri določenem %, potem razen kurzorja nič več ne reagira ali odprem word in ko ga hočem zapreti se kar vse ustavi, ali pri premikanju ikon na namizju ob odprtem programu se spet vse ustavi...
Računalnik sem pregledal z antivirusnimi programi (Adaware, Spybot, Xsoft, Ewido, na netu Trend Micro, Kaspersky, Panda), ki ne najdejo nič.
Zagnal sem scandisc, defragment, program za pregled diska Bug checker (al neki podobnega), program za čiščenje registryja (CleanmyPC) a brez uspeha (nekaj so našli in popravili, a ni nič bolje).
Uninstaliral sem RWAshooter in Photoshop - nič bolje.
Aja - še to - v safe mode mi računalnik deluje ok...
Računalnik (kolikor vem) - Intel Pentium 4 - 1,8, Ram misilim da 512, Windows xp (brez SP 2 - pri downloadanju mi je računalnik zamrznil ...
A lahko kdo pomaga, ker sm že obupan ...
matej
Ne, tega nisem poskusil. Kako pa naj to izvedem? A če delam v safe mode, potem se procesor ne segreva toliko kot normalno (v safe mode ni problema)?
Packač ::
Za začetek probaj onemogočiti "Load startup Items" v msconfig.
Probaj izbrati tudi Diagnostic startup.
Preglej servise, ki tečejo...
A ti mogoče zamrzne samo ob uporabi mrežne povezave???
Probaj izbrati tudi Diagnostic startup.
Preglej servise, ki tečejo...
A ti mogoče zamrzne samo ob uporabi mrežne povezave???
budili ::
probaj imet v enem kotu task manager always on top, nastimas vrstni red po uporabi cpu-ja
in delaj z racunalnikom
ko bo napaka, ni hudica da bo ratal task managerju refresh in bos videl kaj ti nagaja, mogoce kak program ali sistem
ce bo sistem bo kar tezka
in delaj z racunalnikom
ko bo napaka, ni hudica da bo ratal task managerju refresh in bos videl kaj ti nagaja, mogoce kak program ali sistem
ce bo sistem bo kar tezka
horsburge ::
zivjo jz sm meu podobno sceno sam d je pr men k sm odpru firefoxa pa mau brsku use zrznil...mis je se tekala po zaslonu sam use ostalo ni delval...pol sm pa dubu program trojanhunter mi je neki pobrisu u registru pa en file se mi zdi in je zadeva postimana....zdej c misles d k si z antivirusi preiskou use ti ta program neb nc najdu ni res k majo te anti trojan vrjante cist drgacn sistem...mislm tko men je to pomagal zdj mogoce d sm mem udaru kt pr norcih sam nebivedu ...pred temu sm pa tud use probu....LP
Hvala vsem za odgovore.
Budilil: sm probal kot si svetoval...ko "zamrzne", je v task managerju npr. 85% System idle prosess (ISP) in 15 IExplorer (bil sem na internetu) ali pa 60% ISP in 40 Ad-aware (med pregledovanjem mi je zamrznilo)...potem se ne da naredit nič...z miško se premikaš, ampak ni možno nič zagnati, ugasniti...
Horsburge: sem zagnal Trojanhunter...en virus je našel (csr.100) in sem ga počistil, a ne pomaga, ko ponovno zaženem (normal startup)...
Packač: ne zamrzne samo ob uporabi omrežne vezave...zagon brez Load Startup items ne deluje (v opciji Selective Startup sem izbral le Load System services in Use original boot.ini in je bil problem isti), zagon v Diagnostic Startup pa deluje ok...kaj to pomeni?...ali naj zdaj vsakič zaganjam v Diagnostic mode?
Budilil: sm probal kot si svetoval...ko "zamrzne", je v task managerju npr. 85% System idle prosess (ISP) in 15 IExplorer (bil sem na internetu) ali pa 60% ISP in 40 Ad-aware (med pregledovanjem mi je zamrznilo)...potem se ne da naredit nič...z miško se premikaš, ampak ni možno nič zagnati, ugasniti...
Horsburge: sem zagnal Trojanhunter...en virus je našel (csr.100) in sem ga počistil, a ne pomaga, ko ponovno zaženem (normal startup)...
Packač: ne zamrzne samo ob uporabi omrežne vezave...zagon brez Load Startup items ne deluje (v opciji Selective Startup sem izbral le Load System services in Use original boot.ini in je bil problem isti), zagon v Diagnostic Startup pa deluje ok...kaj to pomeni?...ali naj zdaj vsakič zaganjam v Diagnostic mode?
Uspelo mi je odkriti, kaj mi dela težave...računalnik sem zagnal v Selective startup in ugotovil, da računalniku povzroča težave proces (service) Logical Disc Manager. Če ga ne obkljukam, je v redu...
Vprašanje - najbrž ni dobro, da sedaj uporabljam računalnik brez tega procesa...kako ga "popraviti", da ne bo povzročal več problemov...
Aja, še to...program, s katerim se je vse "začelo" (RAWshooter), mi kljub ponovni instalaciji ne deluje (pojavi se peščena ura ob kurzorju miške za par sekund in nato izgine ne da bi odprlo program - vendar sedaj vsaj windowsi ne zamrznejo več, ampak delajo normalno naprej).
Vprašanje - najbrž ni dobro, da sedaj uporabljam računalnik brez tega procesa...kako ga "popraviti", da ne bo povzročal več problemov...
Aja, še to...program, s katerim se je vse "začelo" (RAWshooter), mi kljub ponovni instalaciji ne deluje (pojavi se peščena ura ob kurzorju miške za par sekund in nato izgine ne da bi odprlo program - vendar sedaj vsaj windowsi ne zamrznejo več, ampak delajo normalno naprej).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows explorer sesuvanjeOddelek: Operacijski sistemi | 2198 (1800) | mtosev |
» | Pc Win 10 zagon loada v nedogledOddelek: Pomoč in nasveti | 1841 (1583) | yyyeb |
» | Težava Windows7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1659 (1327) | s-adi |
» | Čudni problemi z programiOddelek: Programska oprema | 1080 (929) | roli |
» | Logitech MouseWare bug (?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2194 (1790) | Swiwer |