» »

Data Execution Prevention (DEP)

Data Execution Prevention (DEP)

B_U_R_I ::

Imam eno težavico z winsi. Nedavno nazaj sem namestil WinXP SP3, ki je deloval super do včeraj. Včeraj pa mi ni hotelo več odpirati nekaterih programov in iger. Po vsakem kliku za zagon programa je nekaj sekund trajalo, potem pa se je izpisalo okno za pošiljanje poročila o napaki.

Najprej sem probal s ponovnim zagonom PCja. Rezultat je bil tak, da me je pričakal stari logon screen, po vpisu username/pass pa mi je začelo odpirati okno Data Execution Prevention. Na začetku se niti explorer ni sam zagnal, tako da mi je nekako uspelo odpret Task Manager in ročno zagnati explorer. Windowsi so se nekako naložili, DEP pa mi je zapiral skoraj vse programe, ki sem jih zagnal, vključno z nekaterimi osnovnimi programi za delovanje Winsov, npr.: Windows Logon UI, Run DLL as an API,...

Potem sem šel na System > Advanced > pod performance kliknu Settings in v zavihku Data Execution Prevention le-tega vklopil sam za ključne servise Winsov. Po rebootu je bila zadeva ista. Zato sem izbral drugo opcijo in programe, ki mi jih je zapiral, dal pod exceptions. Za vse ostale je bilo ok, za Windows Logon UI pa mi še vedno javlja napako, oz. mi to zapira. Sedaj sem dobil tudi nazaj WinXP-style logon screen, ni več tistega starega.

Potem sem še čisto onemogočil DEP takole. Po restartu se mi sicer onemogoči, če grem gledat pod System > Advanced > (performance) Settings - tam je vse osivljeno, a Windows Logon UI mi še vedno zapira DEP.

Ima kdo kako idejo, kaj bi to blo? Kako to izklopim, zakaj se je sploh pojavilo?


P.S.: Opazil sem, da mi pri zagonu winsov javi napako tudi Daemon Tools: Initialization Error. This program requires at least Windows 2000 with SPTD 1.53 or higher. Kernel debugger must be activated.

lp, B_U_R_I

zee ::

Originalni Windowsi? Tako ali drugace "spremenjeni" Windowsi?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

B_U_R_I ::

Ne in ne.

Edina sprememba, ki sem jo delal preden se mi je tole pojavilo, je blo to, da sem odstranil iTunes in namestil Stronghold 2.

B_U_R_I ::

Ok. Sedaj sem namestil WINXP SP2, ki sem jih prenesel iz MSDNAA. Torej so orig.

Zopet se mi je ista zadeva pojavila. Vse kar sem drugače naredil, je bilo to, da sem z nlite dodal sata driverje za disk. A ima kdo mogoče kakšno idejo?

blackbfm ::

Virus?

SkIDiver ::

Poskusi z desnim klikom na namizje, lastnosti, zavihek nastavitve, gumb dodatno, izberi zavihek odpravljanje težav in prestavi drsnik v levo (brez strojnega pospeševanja) pa še kljukico spodaj odstrani.
Ponovno zaženi računalnik, da uveljavi spremembe in testiraj obnašanje. Pa sporoči situacijo.

B_U_R_I ::

Poročam zvečer, ko pridem domov. Preko remota ne morem do teh nastavitev (Gumb Advanced je osivljen :S)

B_U_R_I ::

Offtopic: A ne moreš več urejat svojih postov? :S


Amm. vse kar sem dosegu s tem hardware acceleration je blo to, da mi je media player classic začel vse filme predvajat zrcalno po x IN po y osi. How cool is that?

Virus? Če je bil nlite tako prijazen pa mi ga je nekak v instalacijo winsov dal ... pol ja. Drugač pa dvomim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne morem odpreti mape

Oddelek: Pomoč in nasveti
111107 (849) xine
»

AMD in nedelovanje nekaterih aplikacij

Oddelek: Programska oprema
111032 (785) opeter

BSOD - že pol leta ga odpravljam :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
61240 (991) Azrael
»

Windows xp automatic update dela probleme!

Oddelek: Programska oprema
51146 (1146) daljaz
»

DEP error

Oddelek: Pomoč in nasveti
71267 (1209) boko34

Več podobnih tem