» »

MS novi C#

MS novi C#

StratOS ::

Hm zanima me če vi veste kaj več o tem novem microsoftovem programskem jeziku, zanimivo je to, da je to zelo dobra nadgradnja VB, in bi ga priporoču vsakemu pri preskoku iz VB v C.8-O

pozdrav
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

andrej ::

ahem, C# NI nadgradnja VB-ja!

Prej bi reko da je to klon C, C++ in Jave kot kaj drugega. Je pa zadevca kar lustna:D

DJroky ::

A lahko kdo pove kaj več o tem?

kaj tocno te zanima? Brez veze je kar v tri dni nekaj govorit;)

StratOS ::

Ne, nisem mislil reči da je nadgradnja VB (čeprav sem to napisal), hotel sem povedat da je po principu VB klon C, C++

In ga priporočam vsem tistim, ki hočejo narediti velik skok proti C-ju in so do sedaj uporabljali le VB.:\
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Zgodovina sprememb…

• spremenila: StratOS ()

DJroky ::

Kaj me zanima? V bistvu vse! Pač kratek opis kako zadeva zgleda...

Zzzzzzz ::

Mi smo imeli na faksu kratko neobvezno 4 urno predavanje o C#. Je kr soliden jezik, ma na prvi pogled ga sploh ne maram preveč. Je vse preveč podoben javi in OOP. Sej ima svoje prednosti (v matematičnih funkcijah je kr nekajkrat hitrejši od jave), pa tudi slabosti. Zaenkrat ostanem še pri Visual Studiu 6.0. :D

Drugače, njihov princip CLR/CLI je kr uredu, ma bomo še vidli, kaj bo v prihodnosti.

a to na FERI?

ahac ::

a na FRI?

Ker un tip takrat ni čist nč pametnega povedu o tem. Verjetn sploh ne more kej pametnega povedat... :D
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

a sta bla dva iz MS-ja? mogoce Bostjan Strazar in David Hrovat?

Ja, na FRI.

Vendar nista bla una dva tipa z MS-a.
Predaval je en asistent pri predmetu Programiranje II. Drgač pa zelo zanimivo in poučno, podkrepljeno s praktičnimi primeri, bolj na hitro, ker je bilo to le par urc in se ni bilo časa poglabljat v detajle.

mh8759a ::

stratos: odvisno, če se ti splača iti z VB na C#. Če dobro obvladaš sintakso in vse fore VBja potem je boljše, da greš na VB.NET, ki je popolnoma objekten in semantično enakovreden C#. In je tudi spodoben prog. jezik, kar za VB ne bi mogel ravno trditi. Ravno zato so ga tudi naredili - namreč, da obstoječim razvijalcem v VB ne bo treba na C# iti.

zvonko: če boš čakal kaj bo prihodnost prinesla, te bo le-ta lepo obšla in ne boš vedel kdaj. Brez veze čakat, nekateri C# (ali VB.NET) že lepo uporabljamo, ker MS bo .NET 100% sforsiral, tako da nimaš kaj izgubiti.

that's just my 2 cents..

lp,
Marko

jlpktnst ::

A niso .NET opustili?:|

Hehehe, niso ga opustili. Kaj to, forcirajo ga. :\

Sploh pa da rečem še eno na ta .net:
Sej ideja/konstrukt, to ni slabo, vendar, dokler ta stvar (.net) ne bo postala razširjena, bo vsak, še tako majhen in nič-delujoč programčič s sabo rabil cel .net framework.8-O Kaj ni to bedasto? Zame ja.
Seveda, ko se bo ta stvar enkrat razširla, bo šibalo. Drgač pa ostajam skeptičen do tega.

Pa še nekej v premislek.
Kaj ne bi blo boljše, da bi MS ubral taktiko "z-vsako-verzijo-manj-runtimea", kot pa glih obratno?
Primer, runtime za VB:
VB3: 3??kb, VB4:4??kb, VB5,6:2MB VB .net:20mb!!!!

P.S.: Ne vem točno, kulk je velik .net framework, zato sm pr vb.net napisal kr od oka 20 mb. Če kdo ve, naj me opomne.

Hja, pri javi mas tudi JVM, ki ni vec vgrajen v XP-je.

Drugace pa bo .NET framework vgrajen v vse najslednje verzije winsow. Download datoteka je velika 140 MB. To gre za celotni .NET framework SDK, ki vkljucuje razvijalska okolja, prevajalnike, itd... Skratka vse, da lahko napises program... Runtimi so bistveno manjsi. Recimo .NET redistributable je velik 22 MB.

mh8759a ::

.NET je Javi itak zelo podoben(CLR,MSIL,JIT) in to niti nihče noče skrivat.

Sam trenutno čakam na kakšne performance teste bolj kompleksnih aplikacij in primerjavo z Javo. MS trdi da naj bi bil hitrejši. Dokazali so pa že, da je isto aplikacijo v .NET možno napisati z bistveno manj kode kot v Javi(primer neke PetShop aplikacije).

Je pa res - redistributable le 22 MB, ampak še vseeno 13 mega več kot JRE.

Lahko pa sigurno trdim, da ASP.NET deluje do 25% hitreje od ASPja.

lp,
Marko

mh8759a: res je. Lepo so sunu petshop povozli kaj:D

pri performansah se pojavi problem. se posebej pri bolj kompleksnih. Pri kompleksnih resitvah celotne performanse niso odvisne samo od ene komponente ampak od neke celote. Vsaka kompleksna poslovna resitev bo imela bazo pod sabo. ce bodo vzeli recimo oracle, bo MS reko, da bi blo bolje vzet recimo MS SQL. Ampak kdo uporablja javo in MS SQL, ipd. Zato performanse meni ne pomenijo dosti. za veliko podjetij je bolj pomembno, da dobijo resitev hitreje.

redistributable je trenutno se problem, ki pa bo "odpravljen" v naslednjih verzijah.

zdravcc ::

Meni se ze avtomatizacija za MFC class ne dopade v Visual C++ 6.0, najraje pisem!
Torej delam z kernel library, ki je cool.
Zato mi C# povsem subjektivno sploh ni vsec.

ma vsak ma svoje prednosti. pri c-ju moras zlo pazit na sproscanje pomnilnika, pa kazalce.tega ti pri c# ni trbeba. mas pa druge stvari, ki te lahko motijo...:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[C++] Windows programiranje - nasvet

Oddelek: Programiranje
152070 (1708) smoke
»

VB vs. C#

343763 (2902) BlueRunner
»

Visual Basic.NET - za začetnika ?

304790 (3909) mHook
»

Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )

12212633 (10304) 64202
»

.NET vs Java

362278 (1857) noraguta

Več podobnih tem