» »

Izbira programskega jezika

Izbira programskega jezika

Bugsy26 ::

Zdravo,
Potrebujem hiter in konkreten odgovor na dva vprašanja

Ukvarjam se s financami, trgovanjem, gamblingom itd in bi hotel narediti neko bazo v kateri bi shranjeval podatke in potem delal analize (statistične, matematične,..., ker me excell nekako že utesnjuje bi potreboval nekaj več če se razumemo, nekaj za večje analitične sposobnosti
Kater programski jezik oziroma program bi mi priporočali da začnem?

Vprašanje št.2:
Potrebujem spletno stran, na kateri bi lahko objavljal vsakodnevne novice, prodajal storitve (torej finančna transakcija)
in pošiljal redno tudi pošto, (newsletterse)kaj potrebujem, koliko to stane? Je bolje da se počasi lotim stvari sam, ali prepustim stvar strokovnjakom?

nisem ravno velik strokovnjak na tem področju, zato rabim nekaj usmeritev, nasvetov, hvala

pykar ::

1. skriptni jezik + podatkovno bazo. Najberz bo tvoj nasledn vprasanje kater scriptn jezik pa katero bazo. Jest programiram v Pythonu in neki malga u Javi in Cju, zato ti bom predlagal pythona. Python ima tudi dobro podporo MySQL in PostgreSQL.

2. Python ma tocno za take stvari web framework - Django (google it). Ce se neznas programirat raje to prepusti strokovnjakom. No vse je tudi odvisno koliko casa imas, da ta projekt nardis. ce imas vsaj 6 mescou potem ti predlagam, da se zacnes ucit pythona. Najprej nekaj malega osnov (to mas v enem tednu predelan), potem pa kar na delo s podatkovnimi bazami. Tu bos moral se nauciti tistih 5 ukazou s podatkovnimi bazami. Potem pa na Django... Ce bos resno poprijel zadevo bos najbrz u 4ih mescih "up and running".

Dvomm, da bos s katerim drugim jezikom bol uspesn...

Nerdor ::

Wau, kako smo hitro pozabili na Ruby on Rails in TurboGears!? Sedaj samo še Django. Osebno sem bolj za teoretičen pristop. Zelo dobro je zdefinirati GUI in nato uporabiti poljubi backend jezik. Bolj se splača investirati čas v javascript knjižnico in napraviti dober GUI v njej. Šele nato objektni model v poljubnem backed jeziku, kot os java, PHP, Ruby, Python, asp.net jeziki....
JS knjižnice kot so Ext js, YUI, jQuery,..
... for lifetime!

Loki ::

kaksne vrste podatki se bodo shranjevali, kaksne vrste analize se bodo delale? malo bolj podrobno definicijo, tudi na zasebno lahko.
I left my wallet in El Segundo

pykar ::

Wau, kako smo hitro pozabili na Ruby on Rails in TurboGears!?

jah tko pac je ane... python je prehitel ruby in posledicno so tudi njegovi frameworki bol priljubljeni. Drgac nevem zakva bi se kregal kaj je bols (python al ruby), glede nato da sta ZELO podobna. Raje zdruzimo moci in se skupaj borimo proti $$$Javi$$$ :)

Loki:

Shranjeval se bodo u sql bazi. Lahko pa nastimas, da bodo .txt alpa postuderas kaksn nov format. Tuki ima programer proste roke. Isto je z manipulacijo podatki (obdelavo). Naceloma mas sql drgac lahk pa sam se igras kokr ti pase... za bol podrobne inormacije so potrebna bol podrobna vprasanje. (glede nato, da je topci "Izbira programskega jezika" bi predlagal da odpres nov topic...)

Macketina ::

Postavil si vprasanja, na katere je v tocki 1.) odgovor katerakoli baza s katerimkoli GUI. Lahko naredis tudi spletno stran, se pravi PHP/Java in kak SQL, lahko .NET, karkoli.

Za spletno stran pa glej zgoraj, v vsakem primer pa ce mislis s temi analizami nekaj sluziti, zaupaj izdelavo strokovnjakom. Nimas najbrz ne casa ne volje, da bi se ucil CSS/HTML + objektni prog. jezik + baze, glede da traja da obvladas eno samo stvar iz tega seznama.

ql000 ::

@Bugsy: če iščeš varijante za analitiko, je moj predlog, da se ne ukvarjaš z low level zadevami (dostopi do baz, posameznih tabel, upoštevanje relacij,...). Če gre "le" za boljšo alternativo Excelu z več možnostmi bi osebno izbral Matlab in finančni modul. Kar nekaj analitičnih funkcij se dobi na netu, kar nekaj jih je že del paketa. Z Matlabom lahko prav tako dostopaš do podatkovnih baz. Analitične rezultate spet shranjuješ nazaj na bazo do katere pa potem dostopaš s čimer koli hočeš. Šele od tod naprej imaš grafiko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletne aplikacije - izbira platforme (Java, .NET, PHP, etc.)

Oddelek: Programiranje
202451 (1955) CCfly
»

Tehnologija za izdelavo spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
61476 (1344) Tody
»

Najboljsa nalozba za prihodnost.

Oddelek: Izdelava spletišč
132488 (2152) edini
»

Spletne urice: Zakaj sem namesto PHP uporabil Ruby on Rails?

Oddelek: Novice / Kiberpipa
235431 (4116) Nerdor
»

Baza podatkov - kako in s čim

Oddelek: Programiranje
171951 (1627) OwcA

Več podobnih tem