» »

Tehnologija za izdelavo spletne strani

Tehnologija za izdelavo spletne strani

mercutio ::

Lep pozdrav!

Odločil sem se, da postavim vprašanje glede izbire pravega orodja in tehnologije za postavitev nove spletne strani. Minilo je že nekaj časa, odkar sem se zadnjič ukvarjal s temi stvarmi, o katerih imam nekaj pojma, tako da pri svetovanju upoštevajte, da nisem začetnik. Pri svojem delu sem že uporabljal ASP, ASP.NET in PHP tehnologijo, vendar me zanima, kakšne so trenutno smernice na tem področju.

Želim si postaviti spletno stran, ki bo gostila določeno vrsto storitev za uporabnike, novice, ki se tičejo izbrane tematike, uporabniki bodo lahko dodajali svoje stvari, mogoče celo kakšen forum čez čas, če se zadeva prime.

Vem, da obstaja že kar nekaj rešitev, ki programerjem precej olajšajo delo. Zanimajo pa me vaše izkušnje in nasveti, saj vseeno ne bi bil rad omejen in bi morala tehnologija dopuščati, da tudi sam kaj sprogramiram po svoje in stvar priredim svojim potrebam. Naj še omenim, da programski jezik, v katerem je stvar narejena ni faktor, če bo stvar imela dosti drugih prednosti. Glede gostujočega operacijskega sistema pa naj stvar deluje tako na Windows kot Linux platformi. Podatkovna baza v ozadju je lahko poljubna.

Upam, da nisem česa spustil. Vsakega vašega priporočila bom izjemno vesel. Hvala.

sverde21 ::

Če hočeš da deluje tudi na Linux, bo treba seči po PHP-ju :) , je tudi bolj podprt glede hostingov, zanj se nejde veliko zastonjskih rešitev,...

Tako da bo IMO PHP prava izbira ;)
<?php echo `w`; ?>

OwcA ::

Trenutno se hype (relativno upravičeno) vrti okoli agile razvojnih ogordji kot so Ruby on Rails, TurboGears, Django.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Hair ::

Kako je pa s Python-om pri spletnih straneh?
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

OwcA ::

V kakšenm smislu?

Glede gostovanja ni rožnato, čeprav se najdejo ponudniki preko celega spektra, glede orodji pa je pestro. Poleg že omenjenih TurboGears in Django je tu še starosta Zope/Plone, pa kakšen Pylons, Subway, ...
Otroška radovednost - gonilo napredka.

mercutio ::

No, to sem želel slišati. Bom malo pogledal ta "Ruby on Rails", ker sem že nekje drugje zasledil pohvalne besede o tem ogrodju. Kaj pa kakšne CMS-je, se splača ali ne splača uporabit. Recimo Joomla!, ali je to v redu le če ne nameravaš veliko spreminjat stvari, ali lahko tudi s tem precej customiziraš stvar?

Tody ::

joomala je lahko portal "out of the box" lahko ga pa čisto demuliraš in narediš kaj svojega. Ubistvu je samo ogrodje. Če ne znaš programirat se lahko zadovoljiš z enim od mnogih dodatkov za portal, ki mu dodajajo uporabnost, ni ti pa treba delat celotnega template sistema...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira programskega jezika

Oddelek: Programiranje
61499 (1154) ql000
»

Spletne aplikacije - izbira platforme (Java, .NET, PHP, etc.)

202494 (1998) CCfly
»

Najboljsa nalozba za prihodnost.

Oddelek: Izdelava spletišč
132530 (2194) edini
»

Spletne urice: Zakaj sem namesto PHP uporabil Ruby on Rails?

Oddelek: Novice / Kiberpipa
235514 (4199) Nerdor
»

Baza podatkov - kako in s čim

171988 (1664) OwcA

Več podobnih tem