» »

[delphi] z pozicija elementov

[delphi] z pozicija elementov

cyst ::

Zdravo,

problem je sledeč: imam par panelov eden ob drugem. Rad bi naredil, da se ob kliku na en panel ta raztegne do dvakratne prvotne širine. Problem nastane ker se recimo prvi raztegne pod drugega. Drugi ima torej večji z-index oziroma kakorkoli se že temu reče. Zanima pa me, kako nastaviti, da se ob kliku panelu določi bring to front oziroma da se ga dvigne nad ostale panele.

Upam da razumete za kaj se gre in vnaprej hvala

JanK ::

Obesis se na OnClick ali OnMouseUp (lahko celo OnMouseEnter in OnMouseLeave, da ti ni treba klikat) in v handlerju poklices metodo BringToFront()

cyst ::

Aha super samo še nekaj, kako bi pa potem ob naslednjem kliku recimo panel postavil na isto globino kot je bil pred bringtofront(). Kaj v stilu send to back ne pride v poštev ker mora biti res na isti globini...

JanK ::

Mislim, da Delphi (VCL) nima podatka o globini. Dve resitvi - po kliku (recimo v eventu OnMouseLeave) se enkrat uredis vse kontrole v tvojem zazeljenem vrstnem redu (klices BringToFront() po vrsti od najnizje do najvisje). Ce imas dve, tri kontrole bo se slo, drugace pa bo pomoje prevec utripalo. Ce pa gre res samo za dve kontroli, ju lahko das v svoj panel in globina se bo spreminjala samo znotraj tega panela.

imagodei ::

A na tejle strani ti nočejo pomagat?

http://www.delphi-si.com/

So kar carji, veš...
- Hoc est qui sumus -


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[c#] Več panelov na eni Formi

Oddelek: Programiranje
5677 (504) zigi
»

[c#]utripanje forme

Oddelek: Programiranje
5778 (683) Ericssony
»

[Java]Vprašanja

Oddelek: Programiranje
242020 (1488) Bela01
»

AutoCAD in "prazna točka"

Oddelek: Programska oprema
12923 (741) Loki
»

Klikanje slikic (win32 C)

Oddelek: Programiranje
7858 (767) wintermute

Več podobnih tem