» »

VB prižiganje led diod

VB prižiganje led diod

Area_51 ::

:)) Ne vem če je bila ta tema že odprta, vseeno pa bi vprašal, če bi se dalo kako v VB6 napisati, da bi se kakšna dioda prižgala ali ugasnila lai pa, da bi lahko določali hitrost ventilatorja in podobne stvari.:) Pa še nekaj. Kako se naredi, da ko pritisnem na gumb, da se prikaže gif in začne delovat. Meni stoji na mestu niti ne utripa kot bi moral, samo prvotna sloka je .
Area 51
  • spremenilo: Area_51 ()

DJroky ::

Lahko ti napišem kako krmiliš led diode preko lpr izhoda. na vsak lpt izhod lahko vežeš do 8 led diod, določitev stanja pa je čist simpl. Prednost te vezave je to, da ne rabiš nič dodatnih elementov. Obstaja več drugih vrst vezav ko lahko na en port (lahko tudi com) vežeš več kot 8 led, vendar rabiš tudi dodatne elemente. Jaz imam narejen 16-kanalni light show preko dveh lpt izhodov in dela super (imam namesto led diod optocouplerje in triake da lahko nanje daš 220V reflektorje). Če te zanima povej!

alesrosina ::

dej ti tole mal bl razloz, prosm! Tud mene zanima. Oboje - imas mogoce tudi shemo tvojega vezja?
In kako mas potem narejeno kontrolo light showa? Preko glasbe (nek equalizer ali kaj)?

Kako pa vezes te diode direkt na LPT, da jih lahko potem tudi kontroliras?

Zaenkrat program za light show kontrolira luči programsko in ne preko muzike. Tudi na tem se dela sam je zadeva zajebana. Za enkrat imam zadevo kontrolirano preko *.txt datotek, v katerih so podprogrami opisani z 1 in 0, pri čem pomeni 0 ugasnjeno, 1 pa prižgano, vsaka vrstica pa pomeni novo stanje. Potem pa je še ena datoteka, ki pove v kakšnem vrstnem redu si sledijo podprogrami. V samem programu določiš hitrost in število prehodov čez en podprogram preden preskoči na naslednjega. Zadevo je možno z malo truda prirediti za druge namene (kontrola luči v prostoru, prižiganje in ugašanje ventilatorjev...). Določitev stanja diod je zelo simpl. Če koga zadeva zanima mu lahko pošljem komplet izvorno kodo, shemo vezja in kratek opis.
mail: dj_roky@hotmail.com

Upam da ste vsi dobili. drgač mi pa še enkrat pišite!

Monster ::

:) kaj ko bi ti še men sendu a
Ka zaboga...

:)) Nekaj pa bi te še uprašal. A maš mogoče kak fotoaparat , da bi ti ta svoj izdelek poslial. Tako bi vsaj približno vedli, kako to izgleda v živo.:)
Area 51

Na žalost nimam digitalca. Bom si ga probal sposodi, sam nič ne obljubim.
Se bom pomatral pa bomo kj izvedli. Kaj pa te v bistvu zanima, vezje ali reflektorji?

Pa drugače ste se znajdli iz tistega kar sem vam poslal?

pa še to: napisal sem vam da knjižnica deluje samo pod win9x. Če imate winXP probajte pod združljivostnim načinom! Ne vem mogoče dela, nisem še probal - samo ideja!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DJroky ()

:)) Ja zanima me sigurno oboje. Če boš našel pa poslikaj.
Area 51

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3-sistemski light show

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
83455 (2255) pajdo95
»

Knight rider led (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
17615966 (10757) T0RN4D0
»

osvetlitev lcd zaslona

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181740 (1372) StricGeza
»

Iščem elektronski elemen, mogoče diodo....?

Oddelek: Strojna oprema
261877 (1489) stromar
»

led diode

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
304690 (4356) Pretorijanec

Več podobnih tem