» »

Windows XP,ne odpira internet strani!

Windows XP,ne odpira internet strani!

Realman ::

Na pc,sem na novo naložil windows XP z že vgrajenim SP3.Ko vse nastavim,driverji,internet-siol,antivirusni avast zadnji update.Stvar dela tako kot mora.
Shranim z ghostom.Po cca. polure na internetu,odpre samo še google,ki je po moje ostal v spominu,ko sem zagnal za test.Če karkoli notri napišem,se dela kot da začne nalagat stran,samo se nič ne premakne,Tudi nobene druge strani ne odpre več.Seveda,če sistem povozim z ghostom,stvar zopet takoj dela.Samo za ene polurce.Sem testiral,visrusa ni gor.Samo neki se mora naložit iz interneta in to v zelo kratkem času.Sumim verzijo windowsov.Samo če ima kdo boljši predlog,kaj bi to lahko bilo,bi mu bil nadvse hvaležen.
Vse ostalo dela brez problema,samo internet crkne po polure uporabe,oz. strani več ne odpira.
Za vse odgovore se vsem vnaprej zahvaljujem.

farko ::

Tvoj problem je antivirusni program kako imaš nastavljenega .
farko

Nič ni nastavljen,tako kot se pač sam naloži.Ker sem ga tudi izklopil.Pa težava ostaja ista.Lahko ga tudi zbrišem,ne pomaga.Se kakšna druga ideja?

patty ::

Kaj pa firewall...

Ni firewala,razen od winsow.Nisem očitno napisal razumljivo.Ko vse nastavim,kompletna konfiguracija računalnika.Vse dela,Shranim z ghostom.Po cca. polure,ne da bi kakršnekoli nastavitve spreminjal,dodajal brisal programe.Internet noče več delat,oz. ne odpira več strani.Povezavan je,ping na siol dns,je pozitiven.Nekaj se mora naložit,v tistem času,druge razlage zaenkrat nimam.Ko povozim zopet z ghostom,na svežo nastavitev od pred pol ure,zopet dela vse normalno.Samo po cca. polure je situacija ista.

jishiri ::

start > run > "ping google.com"

ce dobis odziv je kriv firewall

ce ne dobis odziv je s tvojo trenutno konfiguracijo nekaj narobe

lp

Odziv asem dobil,samo firewala,ki bi blokiral žal nisem našel.ker ga ni.Sem na novo naložil,drugo vrezijo,sedaj pa dela tako kot treba.Očitno ni bilo z winsi neki uredu,nekaj preveč je moralo manjkati,še vedno pa trdim,da se je moralo nekaj z neta naložit.Ker druge možnosti žal ni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[WinXP] Kako postaviti učinkovit & odporen sistem za 'navadne' uporabnike?

Oddelek: Operacijski sistemi
101683 (1405) dronyx
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
32964559 (28254) JoskoMacher
»

ADSL modem Copperjet 813 (Telekom)

Oddelek: Omrežja in internet
242753 (1661) Jaka83
»

Norton Ghost

Oddelek: Programska oprema
373559 (2789) smirnof
»

Postavitev sistema