Forum » Kaj kupiti » Ali se splača instalirati Linux red hat na pentuim 133Mhz
Ali se splača instalirati Linux red hat na pentuim 133Mhz
taj ::
Zdravo
Imam star računalnik, pentium 133Mhz z 32Mb RAM-a.
Zanima me ali se splača gor instalirati Linux redhat, predusem glede hitrosti in stabilnosti?
Zdaj deluje zadeva na win 98 . Ker potrebujem rač. za pisanje besedila v wordu, me zanima še ali bom lahko to besedilo gledal tudi v Wordu v windowsih in obratno?
ALi ima tale red hat prijazen uporabniški vmesnik?
Hvala za odgovor.
Taj
Imam star računalnik, pentium 133Mhz z 32Mb RAM-a.
Zanima me ali se splača gor instalirati Linux redhat, predusem glede hitrosti in stabilnosti?
Zdaj deluje zadeva na win 98 . Ker potrebujem rač. za pisanje besedila v wordu, me zanima še ali bom lahko to besedilo gledal tudi v Wordu v windowsih in obratno?
ALi ima tale red hat prijazen uporabniški vmesnik?
Hvala za odgovor.
Taj
schurda ::
Najprej: če si Linux novinec, si najprej poišči literaturo. (Kako se naučiti Linux v 24 urah (založba DESK), ali Kako namestiti Linux (založba Pasadena). Na internetu pa so tone in tone literature.
Torej: Linux je solid rock!!! To niso Wintendo!
Naprej: RedHat ima dva dovršena grafična vmesnika: Gnome in KDE. KDE pokuri največ, je pa tudi zelo dovršen. Gnome je malo manjši. Imaš pa tudi FWM, MWM in podobni, ki so veliki par 100k, so hitri in ne trošijo veliko. Nudijo pa tudi malo. Itak lahko testiraš vse, ker je na CD-ju vse to gor.
Prejšnje distribucije so bile relativno nezahtevne, sedaj pa so se že razbohotile in zahtevajo močan računalnik. Vseeno pa poskusi z RH6.2, 7.2 bo po moje prevelik, ampak vseeno, verzije 5.0 - 5.2 pa so po mojem optimalne za tvoj PC.
Pejdi še na:
www.lugos.si
P.S: Isti program mi je na mojem PC-ju pod Linuxom deloval dvakrat hitreje kot pod Winsi.
Torej: Linux je solid rock!!! To niso Wintendo!
Naprej: RedHat ima dva dovršena grafična vmesnika: Gnome in KDE. KDE pokuri največ, je pa tudi zelo dovršen. Gnome je malo manjši. Imaš pa tudi FWM, MWM in podobni, ki so veliki par 100k, so hitri in ne trošijo veliko. Nudijo pa tudi malo. Itak lahko testiraš vse, ker je na CD-ju vse to gor.
Prejšnje distribucije so bile relativno nezahtevne, sedaj pa so se že razbohotile in zahtevajo močan računalnik. Vseeno pa poskusi z RH6.2, 7.2 bo po moje prevelik, ampak vseeno, verzije 5.0 - 5.2 pa so po mojem optimalne za tvoj PC.
Pejdi še na:
www.lugos.si
P.S: Isti program mi je na mojem PC-ju pod Linuxom deloval dvakrat hitreje kot pod Winsi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: schurda ()
dr.J ::
Koliko diska pa imaš v tem računalniku? Takole za desktop konfiguracijo ti bo porabil 1,2 GB, seveda z vsemi aplikacijami, ki jih potrebuješ. Pa RAMa je tudi nekam malo za udobno delo, ker ti bo pač praskal po disku. Za tvojo mašino je bolj primeren RH 6.2, ne pa 7.3. Za Linux je na voljo OpenOffice, s katerim boš lahko odprl večino Wordovih dokumentov.
Pred inštalacijo si naredi BACKUP, pa preberi omenjeno knjigo.
Pred inštalacijo si naredi BACKUP, pa preberi omenjeno knjigo.
taj ::
Hvala za pomoč. Instaliral sem rh 6.2 in imam občutek, da zadeva kar v redu dela.(2-3x hitreje)
Upam, da mi bo uspelo rešiti problem s šumniki.
Upam, da mi bo uspelo rešiti problem s šumniki.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 15600 (10682) | Eru |
» | Linux na pentium IOddelek: Operacijski sistemi | 939 (782) | mazy |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5664 (4890) | marsovec gugu |
» | prvi Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5066 (4026) | mile |
» | buy linuxOddelek: Programska oprema | 1836 (1517) | suse80 |