Forum » Omrežja in internet » direktna povezava dveh rač. prek interneta
direktna povezava dveh rač. prek interneta
ali3n ::
Mi lahko svetujete, kako najbolj enostavno izvest direktno povezavo 2 računalnikov - ob predpostavki da si IP znani... V mislih mam tak primitiven ftp prenos. Se da to narest npr. z Windows Commanderjem? Kako je z šeranjem folderjev....
LP Ali3n
LP Ali3n
Kekec ::
In zakaj nebi kar pol uporabil FTP, saj je dosti FTP serverjev zastonj pa nekateri so dovolj dobri!
|GrEgOr| ::
Probaj vpisat IP-ja v lmhosts datoteko. Nekje sem slišal ali prebral, da bi potem naj to bilo kot LAN oz. kot domača mreža (omrežna soseščina)
Yohan del Sud ::
Z Wincomanderjem je to silno enostavno ob predpostavki seveda da gre za ftp serverja s stalinima ip-jema.
Problemček je ravno v tem, da nista serverja... (vsaj softversko ne). Me pa zanima, če je potem to sploh možno... neki v stilu direct cable connection - sam da prek neta (učasih si z modemom poklical kolega - pa je blo).
Ali3n
Ali3n
SasoS ::
jah...nek server boš moral postavit. Downloadi Serv-U...5 min konfiguracije in bo delo opravljeno. Vedi pa, da če slučajno dela uno da zapišeš ime v (lm)hosts potem ti lahko šari čisto vsak po disku. Tega si pa ne želiš kajne
andrej ::
hja cisto odvisno kak je mreza postavljena in kaksni so klienti. V najboljsem primeru ce so na obeh straneh winsi lahko kar uporabis \\IPnaslov\share. To vpises v Run box in je.
V slabsem primeru bos mogo postavit al kak FTP server ali pa ce mas znova recimo XP-jev kar kaksen VPN na hitro.
V slabsem primeru bos mogo postavit al kak FTP server ali pa ce mas znova recimo XP-jev kar kaksen VPN na hitro.
hvala za odgovore in nasvete... očitno bo treba dat gor serverski software... Katerega priporočate!!???? Da bo uporabniku prijazen - enostaven.... (nism glih server guru).
Glede šarjenja po disku pa ni blema - mam eno particijo (10GB) namenjeno samo temu.... kazaa, AG Satelite,...
LP Ali3n
Glede šarjenja po disku pa ni blema - mam eno particijo (10GB) namenjeno samo temu.... kazaa, AG Satelite,...
LP Ali3n
Chessman ::
Uporabi serv-u, deluje brez vseh težav in vsak ga lahko zelo preprosto nastavi.
Če zeliš kakšne posebne informacije pa me po mailu kontaktiraj.
Če zeliš kakšne posebne informacije pa me po mailu kontaktiraj.
mateus ::
Program pc anywhere Kjer imas moznost direct connect , pa se slika se ti prenasa! Men najbolsa resitev!
andrej ::
Remote Desktop vgrajen v XP-je je boljsa resitev kot pcanyware. Tako iz cenovnega kot performancnega pogleda.
Gre za podobno zadevo s tem da deluje hitreje in se v OS je vgrajena.
Gre za podobno zadevo s tem da deluje hitreje in se v OS je vgrajena.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | alternativa programa SERV-U za osebni serverOddelek: Programska oprema | 2601 (2055) | XPfrik |
» | Postavitev FTP serverja in varnostOddelek: Omrežja in internet | 2606 (2343) | Jeebs |
» | Kater program za FTP strežnikOddelek: Programska oprema | 1409 (1235) | Poldi112 |
» | FTP Server pri meni domaOddelek: Pomoč in nasveti | 1235 (993) | [Eraser] |
» | FTP strežnikOddelek: Omrežja in internet | 1674 (1377) | SubOrbit |