» »

direktna povezava dveh rač. prek interneta

direktna povezava dveh rač. prek interneta

ali3n ::

Mi lahko svetujete, kako najbolj enostavno izvest direktno povezavo 2 računalnikov - ob predpostavki da si IP znani... V mislih mam tak primitiven ftp prenos. Se da to narest npr. z Windows Commanderjem? Kako je z šeranjem folderjev....
LP Ali3n

Kekec ::

In zakaj nebi kar pol uporabil FTP, saj je dosti FTP serverjev zastonj pa nekateri so dovolj dobri!

|GrEgOr| ::

Probaj vpisat IP-ja v lmhosts datoteko. Nekje sem slišal ali prebral, da bi potem naj to bilo kot LAN oz. kot domača mreža (omrežna soseščina)

Yohan del Sud ::

Z Wincomanderjem je to silno enostavno ob predpostavki seveda da gre za ftp serverja s stalinima ip-jema.

Problemček je ravno v tem, da nista serverja... (vsaj softversko ne). Me pa zanima, če je potem to sploh možno... neki v stilu direct cable connection - sam da prek neta (učasih si z modemom poklical kolega - pa je blo).

Ali3n

SasoS ::

jah...nek server boš moral postavit. Downloadi Serv-U...5 min konfiguracije in bo delo opravljeno. Vedi pa, da če slučajno dela uno da zapišeš ime v (lm)hosts potem ti lahko šari čisto vsak po disku. Tega si pa ne želiš kajne :D

andrej ::

hja cisto odvisno kak je mreza postavljena in kaksni so klienti. V najboljsem primeru ce so na obeh straneh winsi lahko kar uporabis \\IPnaslov\share. To vpises v Run box in je.
V slabsem primeru bos mogo postavit al kak FTP server ali pa ce mas znova recimo XP-jev kar kaksen VPN na hitro.

hvala za odgovore in nasvete... očitno bo treba dat gor serverski software... Katerega priporočate!!???? Da bo uporabniku prijazen - enostaven.... (nism glih server guru).

Glede šarjenja po disku pa ni blema - mam eno particijo (10GB) namenjeno samo temu.... kazaa, AG Satelite,... :D

LP Ali3n

Chessman ::

Uporabi serv-u, deluje brez vseh težav in vsak ga lahko zelo preprosto nastavi.
Če zeliš kakšne posebne informacije pa me po mailu kontaktiraj.

mateus ::

Program pc anywhere Kjer imas moznost direct connect , pa se slika se ti prenasa! Men najbolsa resitev!

andrej ::

Remote Desktop vgrajen v XP-je je boljsa resitev kot pcanyware. Tako iz cenovnega kot performancnega pogleda.
Gre za podobno zadevo s tem da deluje hitreje in se v OS je vgrajena.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

alternativa programa SERV-U za osebni server

Oddelek: Programska oprema
292601 (2055) XPfrik
»

Postavitev FTP serverja in varnost

Oddelek: Omrežja in internet
162606 (2343) Jeebs
»