Forum » Programiranje » Seznam procesov
Seznam procesov
jockey ::
Pozdravljeni! Zanima me, kako bi v C++ napisal programček, ki bi izpisal vse aktivne procese (v Upravitelju opravil - Task Manager). Seznam procesov bi najprej shranil na primer v neko spremenljivko. To pa bi potem izpisal na zaslon ali pa v tekstovno datoteko.
KaRkY ::
Mislim da je nekje v system32 ena xml datoteka v kateri so vsi procesi. Iz nje tudi task manager bere procese. To sem enkrat bral na codeproject samo nisem stestiral tako da nevem a deluje.
jockey ::
Hvala za pomoč. Kako deluje bom kar sam preveril. Če pa kdo najde ali sam napiše programsko kodo za to, bom pa prav tako hvaležen. Torej če ponovim: zanima me "branje procesov iz task managerja".
BlueRunner ::
KaRkY je verjetno mislil na tole.
Za različne XML ideje ne vem od kje so prišle, imajo pa okna programček "tasklist.exe" s katerim lahko pogledaš seznam delujočih procesov tudi iz ukazne vrstice. Če bo Win32 API zate prehud, lahko v skrajni sili poženeš program in sestaviš seznam iz njegovega izhoda.
Za različne XML ideje ne vem od kje so prišle, imajo pa okna programček "tasklist.exe" s katerim lahko pogledaš seznam delujočih procesov tudi iz ukazne vrstice. Če bo Win32 API zate prehud, lahko v skrajni sili poženeš program in sestaviš seznam iz njegovega izhoda.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | svchost.exeOddelek: Pomoč in nasveti | 3544 (2568) | Mr.B |
» | XP: Swap file raste, dokler se računalnik ne sesuje-NUJNO!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1591 (1405) | Duhec |
» | Kako ugotoviti, kateri programi jemljejo RAM?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2453 (2075) | nokia6310 |
» | winxp task manager ne dela ???Oddelek: Operacijski sistemi | 1744 (1587) | karafeka |
» | Program za pregled in pobijanje procesov.Oddelek: Programska oprema | 1073 (938) | CaqKa |