» »

SpeedFan in Volti

SpeedFan in Volti

ST-777 ::

V XP-ju program SpeedFan prikazuje voltaže 3,36V in 4,97V, kar so majhna odstopanja od 3,3V in 5V in je to v redu.

Pri +12V pa SpeedFan pokaže +0,51V (min. 0,45V in max. 1,86V) in pri -12V je -16,97V (min. 16,97V in max. 16,97V), kar se mi zdi čudno. V Biosu je pri 12V samo oznaka OK.

Ali kdo ve še za kakšen program, ki bi pokazal, kolikšne so voltaže, ki jih daje napajalnik?

Sem razrešil uganko. SpeedFan 12 voltno napetost izmeri narobe. Na spletu sem našel HWMonitor, ki pri 12 V prikaže 12,61 V, kar je v redu, ostale voltaže pa tako kot SpeedFan.

Po mojem mnenju HWMonitor bolj pregledno pokaže temperature, vrtljaje ventilatorjev in voltaže kot SpeedFan. Če koga zanima ta mali free programček, ki ga ni treba nameščati (ob kliku program že deluje), potem je link do njega tukaj

kixs ::

Res tocno bos izmeril le z voltmetrom ali drugimi profesionalnimi napravami. Te programski merilniki so zgolj informativne narave.

kixs97, pogledal sem še test (PC Perspective), ker me je zanimalo, kaj so namerili z digitalnim multimetrom pri mojem modelu napajalnika in to pri različnih obremenitvah.

Odstopanja so bila majhna celo pri maksimalni obremenitvi:

3,3V ... izmerjeno na testu 3,31V
5V ... izmerjeno na testu 4,95V
12V ... izmerjeno na testu 12,29V

Kar pomeni, da programski merilnik HWMonitor dokaj točno pokaže voltaže.

Pyr0Beast ::

Jah, dokler dela se nimas kej bat.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri program za gledanje temperature procesorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
132357 (2024) easyrider3
»

Pomoč za napajalnik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6828 (728) Brane2
»

Shutdown problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
231285 (1041) Meizu
»

Navijanje E6400 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
555978 (4795) >>><<<
»

koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
222238 (1552) xenon74

Več podobnih tem