» »

karuše-tiskalniki kaj??

karuše-tiskalniki kaj??

greenpau ::

heila! kupujem tiskalnik za domačo rabo. Tiskam predvsem za srednjo šolo razne stvari (seminarske naloge ...). Do sedaj sem imela navaden canon tiskalnik sam se mi zdi, da je čas za zamenjavo. Hm...razmišljam predvsem o večfunkcijskih napravah. Gledala sem tiskalnik CANON PIXMA MP140 MFC in me zanima kako je pri nakupu kartuš pri katerih tiskalnikih je nakup kartuš najbolj poceni?? Za stari tiskalnik sem vedno kupila neorginalne kartuše, ki so bile najbolj poceni. HP tiskalnik nočem kupiti, ker so kartuše kot sem slišala od prijateljev precej dražje kot za canon pa me zanima ali za Hp tudi obstajajo neorginalne karuš..No zanima me predvsem kako je sedaj s temi kartušami, ker res nočem veliko zapravit za kartuše saj tiskalnik res ne rabim veliko??;)

bibip ::

Lahko ti povem o svoji izkušnji za canon. Imam MP150.
1. Ne kupuj obnovljenih/neorginalnih kartuš. Samo originalne. Neoriginalne so rabljene in obnovljene. Zato.
2. Vse kartuše so enake. Če ti kdo ponuja večjo ali manjšo, vsebina je ista. Vzemi cenejšo.
3. Enostavno se filajo. Meni držijo od 4-7 polnjen z navadnim polnilom za barve in črno (econo, uniprint, kar je cenejše). Tudi nafilane kartuše se s časoma zapacajo. V tistem 4-7 kat nafilane pa kar nekaj prišparaš.

Kaj pa o kakovosti tiskalnikov HP-CANON ??

Sem imel tudi hp pred tem. Ni mi bilo všeč, da je imel tako zobato letev za skener (mpc1100 model). Canon ima jermen in je malo tišji. Sam izpis je pri MP150 zelo dober in hitrost tudi. Software za skenirat ima boljši kot HP. Več imaš tudi nastavitev za printanje.

Osebno sem bolj pristarš japonske robe. Torej canon.
Ne me narobe razumet. HP sploh ni slab. Je tudi zelo dober. Samo meni osebno je ljubši canon.

Odločit se moraš pa sama.

no hvala ti sicer gledam, da epson in druge firme tudi niso tako slabe ... sam mislim, da bom nakonci pristala na canon :)

Saj niso slabe. Vzameš nekaj in se potem tega navadiš. Fajn bi bilo prebrati še kakšen komentar od koga drugega.

Če se boš odločila za canon, naj ti dobro služi... :)

Nande ::

Malo si bom sposodil temo...

Kupujem svoj prvi tiskalnik :) in res rabim samo en prepričljiv nasvet kaj kupiti za običajno uporabo doma - se pravi, da v poštev pridejo vse možnosti tiskanja (tekst, slike, tudi dvostransko in CD/DVD)...
Malo me bega izbira med tiskalnikom in multifunkcijsko napravo saj so cene dokaj podobne, a kaj ko nimam pojma o kvaliteti obeh. Cena naj bi bila nekje do 100 € (+/-), znamka pa niti ni pomembna...sicer sta pa 'itak' Canon in HP nekje najbolj popularna, če se ne motim...

Hvala!

Če nimaš skenerja, se splača razmisliti o multi funkcijski. Če greš to posebej kupovat, te pride dražje, več prostora ti vzame pa dva kabla imaš do računalnika in vtičnic. Multi funkcijske sploh niso slabe. Za domačo rabo so čisto dovolj. (ostalo prejšnji posti)
No, to je moje mnenje.:)

Hey!
Mogoče samo še vprašanje o duplex in DVD tiskanju pri multifunkcijskih napravah. Ali to sploh omogočajo? Sam ne zasledim tega podatka...vsaj pri teh, vrednosti okoli 100€ ne...

Lp!

bluefish ::

duplex boš pri teh nižje cenovnih težko našel. Za tiskanje na DVD nisem prepričan, vendar ga ima večina Canon Pixma modelov

Trancedeejay ::

Duplex ima Canonov 4500 in pa MP610, ki je zdej ratal res poceni, na zacetku je bil 100eur drazji. Sam uporabljam Canon MP610 samo za skeniranje in pa CD/DVD print, za vse ostalo imam laserski tiskalnik in pa se eno multifunkcijsko od HP, kjer pa imam na sreco free of charge kartuse. Kar se tice printanja za seminarske ima HP manj "vodeno" tinto kot Canon.

LP
Matej
Music is the key

Hey!
Točno tega Canona 4500 sem tudi gledal... Drugače pa MP610 ni tako zelo dražji...
Mogoče kakšen nasvet za slednjega, glede na dejstvo, da bom napravil le nekaj desetin kopij mesečno...

Hvala!

Vitamin-B ::

Pozdravljeni, dovolite da še pristavim svoj piskerček :)

Iščem tiskalnik, ki bo šel z mano v študentskega.
Kriterij pa je tak:

1. (najpomembnejše) cena printanja (št. črno/belih kopij na € porabljen za barvo :) )
2. skener (možnost samostojnega fotokopiranja; ni nujen ak mate boljše rešitev)
3. hitrost tiskanja (da mi nebo pol ure ropotalo za par deset strani)
3. barve (bolj redka, prilična uporaba - ni nujno)
4. velikost (hja v sobici ni ravno prostora za dodaten hladilnik)
5. cena (do ene 140€, razen če je res smiselno kaj dražjega vzeti)

Printer bo priklopljen na PC. Tako da nekih 1200 funkcij pa omrežij pa tega vsega ne rabim (celo boljše da jih ni). Enako velja za tiskanje CDjev in pisem, kartonov itd. Želim tiskati A4 črno/belo tu in tam mogoče kaj barvenga in nič drugega. Printalo se bo zelo zelo veliko (tudi za kolege, ki bodo prispevali kaj za kartuše). Kake 2, 3 leta garancije zato nebi bilo slabo.

Kolko sem do zdaj gledal te zadeve bo najverjetneje laserski. Samo se ne spoznam, pa nevem niti če so kaki vredu s skenerjem. V glavnem zanimajo me konkretni predlogi in mnanja, kaj bi storili (kupili) na mojem mestu.

Hvala lp

racunalnicar ::

fantje in dekleta, kupte mp610 (ki je saedaj zelo poceni) in ne bo vam žal!

Vitamin-B ::

Sem gledal kartuše za to mašinico, ter kolko zdržijo, pa se mi ne zdi to ravno najugodnejša in najboljša rešitev za 1000 - 2000 čb kopij na mesec (povprečno ene 40 na dan).

Potem je pa boljše, da vzameš lasersko multifunkcijsko napravico. ČB so že v tem cenovnem rangu. KLIK

Katerega bi vzel, pa ne vem povedat.

Typhoon1 ::

Živjo!
Tudi jaz iščem večfunkcijsko napravo... Zanima pa me, kaj si mislite o temle: http://www.mimovrste.com/artikel/283005... . Še sploh če ga kdo ima, bi ga prosil za mnenje, še posebej v zvezi s kartušami, kako hitro se porabijo v primerjavi z ostalimi printerji.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Typhoon1 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17038988 (22702) gazer
»

Katero multifunkcijsko napravo - cca. 100 eu ? (strani: 1 2 )

517607 (6321) 5er13
»

Multifunkcijska naprava

455470 (4178) BCSman
»

All in one naprava - rabim hiter nasvet oziroma mnenje

51976 (1688) 1309976
»

Multifunkcijska za domačo rabo