» »

All in one naprava - rabim hiter nasvet oziroma mnenje

All in one naprava - rabim hiter nasvet oziroma mnenje

1309976 ::

Zdravo!
Odločil sem se za nakup printerja/skenerja/... in sem nekako vrgel oko na spodaj navedene naprave:
HP C4280 za cca 100 EUR
Cannon PIXMA X310 za 119 EUR
Cannon MP610 za cca 200 EUR
Cannon MP 600 za 219 EUR

Naprava bo za družinsko uporabo: fotografije, ovitki risank ipd. (printano bo dosti ampak ne kot v pisarni!).

Zaradi tega je zelo pomembna tudi cena printane strani in bi rad zvedel tudi to kateri izmed naštetih je najbolj ugoden kar se tiče razmerja tiskana stran\cena??

Torej glede na možnost poceni printanja in vseh ostalih tehničnih detajlov (raznih dodatkov kot so duplex, 2 stransko printanje ipd.) v razmerju z ceno printerja ...kateri printer bi bil najugodnejši nakup.

Še enkrat bi poudaril, da je zelo pomembno razmerje cena\tiskana stran, ker po menjevi par kartuš razlika v ceni npr. 100 EUR hitro zbledi:O , če so kartuše drage (oziroma če ni polnjena kartuš ali neoriginalnih kartuš ipd.):D .

Torej kaj naj kupim za našo domačo uporabo, da me ne bo bolela glava zaradi vseh stroškov (seveda bi tudi jaz rad dobil čim boljši printer, ki se bo dolgoročno dobro obnesel oz. me ne bo ubil s ceno kartuš - ker bo barvno printano verjetno kar dosti)?

Lep pozdrav in vesele praznike!
Leon




p.s.
Črnobelega laserja že mam doma (Samsung ML-1710P - zelo zadovoljen), tako da je naprava mišljena bolj ali manj zgolj za skeniranje fotografij ipd. ter printanje DVD ovitkov risank za tamale in pa npr. raznih fotografij ipd. (ampak tega bo kot kaže dosti:\ ).
  • spremenilo: 1309976 ()

1309976 ::

Vem, da je bila tema že tolikokrat obdelana (sem prebral večino topicov na to temo, ki jih je iskanje našlo - večina žal ni več aktualnih, zato tudi nova tema).
Škoda, da ni "sticky" topica na temo multifunkcijskih naprav, ker verjamem da bi še komu drugemu koristil.
Pregledal sem tudi različne teste na netu in se nekako nagibam h Cannonu MP610 (v Grazu ga dobim za 160 EUR). Kako je z printanjem fotografij na takihle printerjih (predvsem glede požrešnosti pri barvi). Kolega je kupil HP multifunk. za 100 EUR in mi je rekel, da je imel po printu 7 fotografij (na A4) prazno kartušo. Kar je glede na ceno kartuše zelo drago! Bi se torej bolj splačalo kupiti kakšen laserski printer (teh pa pod 350 EUR nisem našel - kar je pa spet občutno preveč).

Iščem dober printer s poceni printom (kot verjetno vsi ki kupujejo:D )

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1309976 ()

Trancedeejay ::

HI
Ce zelis lahko sprobas MP610, imam pac samo tega za demo. Kar se tice foto printerjev imajo vsi fiksno glavo. Tut recimo HP foto printerji imajo fiksno glavo (sem ne stejem 4280, ker to ni ampak od serije 6 naprej, samo tinte so kolicinsko bohpomagej), to pa ne pomeni da printerji, ki imajo glavo na kartusi ne printajo fotk(pozna se razlika v sliki med fiksno in glavo na kartusi, ker je fiksna boljsa, zato ponavadi fotografi in podobni vzamejo Canon printer v tem rangu, v visjem rangu pa ima dobre printerje tut Epson). Dejstvo pa je da ce ne uporabljas original tinte oz. slabe ponaredke lahko zjebas glavo. Recimo ok za filanje se dobi v trgovinah od A-Z. Tut na Slo-Techu je clanek glede filanja kartus te serije, ker jih uporabljajo tut drugi Canon modeli. Razlike med MP600 in MP610 je dizajn in pa hitrost odziva ob vklopu, kjer je 610 kar nekaj hitrejsi. Najhitreje gre ob standardni uporabi Magenta kartusa. Recimo kar se lasercev tice, preden kdorkoli pogleda HP, naj pogleda Canon(vsak pravi HP je firma, ne ve pa kje se delajo), zato ob "HP lasercu" najdes Canon ,ki je isti printer in se cenejsi je, sedaj si pa zamislite kdo koga izdeluje in kdo samo svoj logo gor mece in nabija ceno. Ob nakupu Canon printerja dobis 100% polne kartuse oz. toner.
Marsikdo za domaco uporabo vzame printer z glavo na krtusi in potem fila po mili volji in ce se pac zjeba glava, kupi drugo kartuso in spet fila. Ce zelis ti lahko prodam komplet novih kartus za Canona za 35eur(5 kartus)
Have a nice Day

Matt
Music is the key

1309976 ::

Kakšna je pa razlika med MP600 in MP610 in kako se obneseta oba (mišljeno primerjalno - če je imel kdo priložnost preizkusiti oba) v praksi, ker npr. MP 600 drži višjo ceno?


LP


p.s.
Beseda "hiter" iz naslova je izgubila smisel, ker naprave še vedno nisem nabavil:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1309976 ()

1309976 ::

Torej jutri se odpravljam v Graz in bi prosil za zadnje komentarje pred nakupom.

Sem že čisto izven računalniške scene - zato sprašujem raje vas, ki ste na tekočem:D ...

Gledano na ceno tiska:

naj kupim Cannon MP610 (obstajajo sploh neoriginalne kartuše za ta printer ali npr. ,možnost polnjenja kot je to pri npr. HPjih?)
ali naj se raje odločim za kakšnega primerljivega HPja

cena printerja bo med 160 inn 220 EUR... odvisno za kateri model se bom odločil


Lep dan še naprej...


p.s.
Prebral sem tudi stare teme, ki jih je našlo iskanje, a je problem v tem, da so večinoma zastarele (starejše kot 1 leto...)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1309976 ()

1309976 ::

Sem spregledal kakšno napravo, ki bi bila boljši nakup (razmerje cena/kvaliteta izpisa) ?

LP
Leon


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6422120 (14394) Spock83
»

Multifunkcijska naprava

Oddelek: Kaj kupiti
455357 (4065) BCSman
»

Nakup mf tiskalnika - HP C6280 ali Canon MP610?

Oddelek: Kaj kupiti
213807 (3236) 1309976
»

Kateri hisni tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
204270 (3831) fosil
»

Multifunkcijska za domačo rabo

Oddelek: Kaj kupiti
274113 (3356) debil

Več podobnih tem