» »

Rumena luč na ekranu

Rumena luč na ekranu

Mohic ::

Zanima me kaj bi bilo lahko narobe. Ko vštekam kabel od monitorja v računalnik mi začne ekran kazati rumeno luč in slika je črna. Ekran deluje 100% Ko sem zamenjal grafično iz enega slota na drugo se mi je računalnik zagnal vendar je deloval samo kakih 5 min potem je zaštekal in se spet ugasnil. Potem pa spet hočem računalnik prižgat pa se spet pojavi rumena luč in nič.

Prosim za nasvete

Izi ::

Iz grafične kartice ne pride signal in monitor gre v stand-by mode.
Iskati moraš zakaj ti grafična kartica ne dela.
Zakaj si jo dal v drug slot ?
Ali si v kartico vtaknil dodatno napajanje ?
Ali kartica lepo sedi v slotu ?
Ali se ventilator na grafični vrti ?
Mogoče si jo skuril z prijemanjem na tiskano vezje, lahko pa je crknila kar sama od sebe. >:D
Probaj jo dati nazaj tja kjer je bila prej.

Mohic ::

Zamenjal sem jo tja, ker ni delovala na primarnem slotu. Na primarnem je delovavla isto. V kartico nisem vtaknil dodatno napajanje. Sedi v slotu tako kot je treba in vrti se ventilator, pa še čistil sem ga. Samo mi je pa čudno zato, ker en dan prej je pa delalo norlalno računalnik. Saj vbistvo sem danes tudi imel prižganega računalnik in je delal normalno samo 2 minuti.

Tako, da bo najbrž grafična kartica uničena. Ali je možno, da je grafična kartica uničena in na momente deluje tako kot je treba ?

Izi ::

Ali je možno, da je grafična kartica uničena in na momente deluje tako kot je treba ?

V elektroniki obstaja možnost, da element deluje, dokler je hladen, ko pa se segreje pa neha delovati, ko se ohladi pa spet deluje. Lahko pa je tudi obratno, da hladen noče delovati, ko pa ga segreješ pa začne delovati.
Za to je lahko kriva tudi matična plošča ali pa monitor.

Vsekakor najprej nesi grafično kartico k prijatelju in naj jo proba če deluje.
Če grafična deluje moraš probati še monitor, ki tudi lahko deluje samo dokler je hladen, ko pa se segreje pa se izklopi (tak problem sem imel jaz na enem CRT monitorju)
Če oboje deluje pa je možna tudi napaka na matični plošči. Kakšni napihnjeni kondenzatorji, ki delujejo samo še ko je vse skupaj mrzlo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Mohic ::

Glede napihnjenih kondenzatorjev mislim, da nisem videl kje kakšnega. IN maš prav glede tega. Kajti prej sem pustil računalnik 15 minut vgašenega in ga prižgal in je šlo ampak je zaštekal po 5 minutah delovanja. Bom sprobal grafično nekje drugje.

Monitor pa 10000% deluje. Sem probal vse monitorje ko imam doma in 100% ni kriv monitor.
LP

solatko ::

Najbolš pa bi bilo, ko bi napisal za kakšne komponente gre, ne da tu ugotavljamo, a ima kartica dodatno napajanje, če ga ima in ga nisi priklopil, je to lahko vzrok, se razelektriš, ko brskaš po računalniku - statična elektrika ima lahko do 12kV, tako da je plata zanič, če ti slučajno preskoči iskra.

Mohic ::

Komponente :
Core 2 duo 2.66 Mhz
Asus p5kc
Sapphire Ati radeon x1950 Pro 256MB
Napajalnik lc power lc6550GP 550W
Patriot 2x 1GB DDR2 ram 800MHz z hladilnikom

Še kaj ?

solatko ::

Si 6 pinski kabel priklopu.

Mohic ::

Nič. Računalnik sem poslal na popravilo in tudi oni ne vedo, kaj bi lahko bilo narobe. Ampak zagotovo ni poškodovana grafična kartica, ker je probal 2 drugi in isto računalnik ni deloval.

Mohic ::

No včeraj so me klicali iz tam, kjer popravljajo računalnik in so mi rekli, da njim pa računalnik delal povsem normalno. To si mi že rekli ko sem ga prvič peljal na popravilo a takoj 2 dan mi spet ni deloval. Edino idejo, ki so imeli je bila zamenjava oz. ponovna inštalacija windowsev. Če mene vprašate, kaj ima pa strojna napaka veze z windowsi.

Porsim povete mi kaj naj sotrim, ker sem prepričan da računalnik NE dela tako kot more !

solatko ::

Verjetno so na servisu vklopli dodatno napajanje grafične kartice in sedaj dela normalno. Ne vem zakaj že ti nisi to naredu. Najbrž boš moral servis plačati, ker če neseš delujočo zadevo na servis je to nepotrebno delo (diagnostika), to imaš v garancijskih pogojih napisano.

Mohic ::

Samo če bi to naredili bi mi že na prvem servisu povedali. Pa k osem biv tam zraven, ko sem gledal je vzel novo grafično gor in je lučka isto svetila kot z staro. Tako, da grafična ni uničena. Je nekaj drugega. Samo prej njim ni delalo zdaj so pa klicali pa povedali, da jim dela normalno. Je mogoče kriv naš "štrom" oz. elektrika ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica - AGP ! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
13412941 (11313) ThomasSGS
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
354974 (3102) Riff
»

Asus M4A89GTD Pro matična plošča

Oddelek: Strojna oprema
264196 (3814) iphoneecko
»

Opozorilo o napajanju ?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
795251 (4160) Duhec
»

Vista ne zazna grafične ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
71379 (1203) Vol

Več podobnih tem