» »

Vista ne zazna grafične ?

Vista ne zazna grafične ?

Vol ::

Imam sledeči problem:

Včeraj sem kupil nov racunalnik, ki ni imel naloženega operacijskega sistema, zato sem posnel legalno Visto Business 32 bit. OS se je posnel brez napak. Ko se windowsi nalozijo in pride do dela ko se logiras v racunalnik, je se vse ok. Po logiranju, ko se nalozi namizje, pa 2 sekundi izgleda vse ok, potem pa zacne monitor utripati (izgleda kot da bi se skusala resolucija nastaviti), vendar se to ne zgodi in v bistvu utripa do neskoncnosti (oz vsaj eno uro - toliko casa sem pocakal). Edina varianta za ustavitev utripanja je ce s ctrl+alt+del odpres task managerja in ga pustis vklopljenega v ozadju. No, ko to naredim, lahko potem poiscem problem (oz v safe mode je isto).. in problem je ocitno graficna kartica, ki je v device managerju ozacena kot "standard vga graphics adapter" s tistim prijetnim rumenim klicajem poleg. Poskusal sem posneti gonilnike, vendar vedno javi napako, da niso bili uspešno posneti oz. da ne najde naprave. ce poskusam dati update drivers pri standard vga adapterju, pa mi najde gonilnike, a vseeno napise "the system cannot read from specified device" ... probal sem ze vse zivo, zdaj pa mi ze primanjkuje idej kako bi lahko zbrcal sistem, da zazna kartico... sprasujem se, ce gre za softverski problem ali za hardverski... skratka, potrebujem vaso pomoc! :)

HVALA ZA VSE PREDLOGE!

ANZE

Intel core 2 duo 2.66 Ghz, E8200, LGA 775
Sapphire radeon hd 3850 (na pci express)
Maticna plosca ASUS P5K SE
2 GB DDR2
LCD SAMSUNG syncmaster 206BW
trdi disk Samsung 320 GB SATA2, 8mb cache

Izi ::

Koliko watten napajalnik imaš ?
Ali si vtaknil dodatno 6-pinsko napajanje v grafično kartico ?

Ali je kaj narobe z grafično kartico ali pa le ta dobiva premalo električne moči.
Prek PCIe lahko dobi samo do 150 Wattov zato je nujen še priklop dodatnega 75 Wattnega 6-pinskega PCIe priključka na zadnjo stran grafične kartice.

Torej preveri, če grafična kartica lepo sedi v PCIe reži in če so vsi potrebni kabli za napajanje vtaknjeni na matično ploščo in na grafično kartico in seveda če je napajalnik zadosti močan. Potrebuješ minimalno 450 Wattov.

Vol ::

Hvala za odgovor. Napajalnik je 420 W, prav tako sem vtaknil dodatno napajanje v graficno kartico, tako da to na zalost ni resitev mojega problema.

Se kaksna ideja ?

j3rn3jk ::

Če imaš možnost probaj grafično v drugem kompu... mogoče je kaj narobe z grafično..

Tr0n ::

Si instaliral ATI Catalyst Vista gonilnike?

Vol ::

Poskušal sem jih posneti tako iz cd-ja, kot tudi iz nove iz interneta, pa je vedno napisalo, da je prislo do napake in da niso posneti.


lp

ANZE

Tr0n ::

Hmm, napake kje? Pri prenosu ali instalaciji?

Vol ::

Sedaj sem ponovno namestil Visto in vse deluje tako kot je treba:D . Ne vem sicer ce je to mozno, vendar sumim, da je prislo do teh napak zato, ker sem med snemanjem Viste enkrat izklopil monitorjev kabel iz graficne kartice... mozno pa je seveda tudi, da je vzrok za napako pac Microsoftova "zanesljivost in popolnost:\ " programske opreme.

Hvala vsem za pomoc!


LP


ANZE


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
375945 (5550) solatko
»

Problem z driverji (win7)

Oddelek: Programska oprema
382568 (1852) aiko
»

install driverjev mi poruši OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
161239 (1023) BmN
»

HP 6730s Graphic Driver (ATI radeon hd3430)

Oddelek: Pomoč in nasveti
173382 (3155) jan01
»

Rumena luč na ekranu

Oddelek: Pomoč in nasveti
111173 (978) Mohic

Več podobnih tem