Forum » Programska oprema » Mrežni TIS - namestitev
Mrežni TIS - namestitev
MTB ::
Ima kdo izkušnje z namestitvijo mrežne različice TIS 2008? Navodila se mi zdijo malce nejasna, na pomoči pa povedo isto kot piše tam.
Če sem prav razumel, se zadeva instalira samo na eno mašino, potem se pa šera tista mapca in se na drugih potegnejo ven samo bližnjice?
Če sem prav razumel, se zadeva instalira samo na eno mašino, potem se pa šera tista mapca in se na drugih potegnejo ven samo bližnjice?
PaJo ::
Da, lahko instaliraš na lokalni disk in tega daš v skupno rabo, lahko pa tudi direktno instaliraš na neko mapo na strežniku preko mreže, ki je že v skupni rabi. Pri inštalaciji rabiš le usb ključ, katerega si dobil zraven cd-ja. Na vseh odjemalcih pa samo ustvariš bližnjico do .exe datoteke v mapi, ki je v skupni rabi. To je vse.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
MTB ::
Inštaliralo ok, problem pa je pri mašini, ki ima WinXP home (program teče na mašini z Win2k). Jamra da ne more dostopat do mape. Na Win2k je omogočen guest. Kako dalje?
PaJo ::
Na Win2k naredi uporabnika z istim uporabniškim imenom in geslom kakor na je na XP Home (ne sme biti brez gesla) pa bi stvar po restartu morala delovat. Guest acc pa raje pozabi in ugasni dol.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skupna raba(v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 3798 (3147) | Kankan |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2334 (2205) | Mitja.GTI |
» | XP Home & ProfesionalOddelek: Operacijski sistemi | 1818 (1360) | jan01 |
» | Povezava dveh compov > HELP!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1133 (832) | bastadu |
» | Nekaj vprasanj glede Win2kOddelek: Programska oprema | 2071 (1737) | glavic |